Koju heavy distorziju preporučujete?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Koju heavy distorziju preporučujete?
Kada bi danas u moru pedala trebali da odaberete jednu, najsvestraniju, za heavy svirku koju biste odabrali tj. meni preporucili. Koja to pedala po vama ima najmasniji/najrezkiji zvuk, koja bi se najbolje snasla na svakom pojacalu? Hvala!
Re: Koju heavy distorziju preperucujete?
Marshall shredmaster...srecno u potrazi 

-
Jel' moze neko da izuporedjuje sledece pedale:
1. Hughes and Kettner-WARP FACTOR
2. Line 6-UBER METAL
3. PRO CO RAT
4. BOSS MT2- METAL ZONE
5. ELECTRO HARMONIX-METAL MUFF
6. DIGITECH XHR HOT ROD ili HOT HEAD
i ovu gore navedenu 7. MARSHALL SHREDMASTER
HVALA!
//////////////////////////
Ili mozda postoji nesto jos bolje?
2. Line 6-UBER METAL
3. PRO CO RAT
4. BOSS MT2- METAL ZONE
HVALA!
Last edited by KnightOfDoom on 22 Mar 2008, 14:45, edited 1 time in total.
Reason: dupli post
Reason: dupli post
- Rocket Roll
Marshall Shredmaster možeš da čuješ na prvom albumu Radiohead ("Pablo Honey"), recimo. Isto tako zaboravi i ProCo Rat, to nisu pedale za ono što tebi treba.
Line 6 ÜberMetal video - http://img3.musiciansfriend.com/dbase/m ... 150389.mpg
Line 6 ÜberMetal video - http://img3.musiciansfriend.com/dbase/m ... 150389.mpg
Od navedenih su valjane Boss mt-2, koji ima dobar sistem podesavanja pa je cini pogodnom i
za muzicare van metal okrilja - a da moze da "przi", moze veoma. Koristi je ortak iz benda i moze da
izvuce veoma low i high frekvencije... Takodje bih preporucio i Metal Muff, koji je veoma razoran,
ima bas rezak gain, i plus dobijes na njemu booster da bustujes sebi lead deonice;
Proco rat je odlican distortion, sve moze i sve ume, ali ga nigde nema, sto se tice heavy-ja, moze da
ide od trasha i ne dalje; Suvise mu je chunky, trom taj masivni gain tj. vise je fuz;
Digitech i Line6 su modeling pedale koje u sustini znaju na momente da zvuce jako dobro,
ali non-stop imas osecaj kako nije bas u potpunosti to - to.
Nadam se da sam bio od pomoci
za muzicare van metal okrilja - a da moze da "przi", moze veoma. Koristi je ortak iz benda i moze da
izvuce veoma low i high frekvencije... Takodje bih preporucio i Metal Muff, koji je veoma razoran,
ima bas rezak gain, i plus dobijes na njemu booster da bustujes sebi lead deonice;
Proco rat je odlican distortion, sve moze i sve ume, ali ga nigde nema, sto se tice heavy-ja, moze da
ide od trasha i ne dalje; Suvise mu je chunky, trom taj masivni gain tj. vise je fuz;
Digitech i Line6 su modeling pedale koje u sustini znaju na momente da zvuce jako dobro,
ali non-stop imas osecaj kako nije bas u potpunosti to - to.
Nadam se da sam bio od pomoci

probaj boss mt2 iliti metalzone
dobra je skroz ma da mozda ti se ne svidi 

Critical se jos nije javio iz 'naseg' tabora
MXR DD11 Dime Distorsion, probaj ili pogledaj na YT, nema te digitalne distorzije koja moze takav zvuk da izvuce...
MXR DD11 Dime Distorsion, probaj ili pogledaj na YT, nema te digitalne distorzije koja moze takav zvuk da izvuce...
BTW, Behringer ima klon Warp Factora pod imenom Warp Distortion. Meni, ako je sudeci po klipovima na njihovom site-u, deluje obecavajuce. Navodno bi trebao imati range zvuka od Rectifier-a do JCM900. Htedoh sebi uzeti jedan, ali ga tada nije bilo u domacim radnjama.
i Behringer Ultra Metal odlama, mada za riljoze vishe, dosta je ono massive, isto je klon al neam pojma koje pedale, probablz nekog Boss-a.
Sudeci po njihovim "intuitivnim" imenima, rekao bih da je u pitanju Uber Metal.
izginuo sam od smejanja kada sam video njihova pojacala po imenu 6260 i 6262, kao i 333. Ajd' pogadjajte cega su klon
Neko u Behringeru ima odlican smisao za humor.
izginuo sam od smejanja kada sam video njihova pojacala po imenu 6260 i 6262, kao i 333. Ajd' pogadjajte cega su klon

BEHRINGER ULTRA METAL UM100 = Boss Metal Zonedweezil wrote:i Behringer Ultra Metal odlama, mada za riljoze vishe, dosta je ono massive, isto je klon al neam pojma koje pedale, probablz nekog Boss-a.
EHX Metal Muff...jede malu đecu...j*** kevu...i obavlja sve nasilničke poslove po kući.
Vrelo preporučujem. Plus što ima top boost...ZVIJER!!!!
Vrelo preporučujem. Plus što ima top boost...ZVIJER!!!!
- Guitar_thrill
- MF veteran
nokia?Mancha wrote:Sudeci po njihovim "intuitivnim" imenima, rekao bih da je u pitanju Uber Metal.
kada sam video njihova pojacala po imenu 6260 i 6262, Ajd' pogadjajte cega su klon![]()

Re: Koju heavy distorziju preporučujete?
realno, iz pedala nema nekog extra zvuka...mozda skupiti pare za neki jeftinije preamp
ADA-MP1 je prilichno jeftina u inostranstvu, pa ko ima vezu...
ADA-MP1 je prilichno jeftina u inostranstvu, pa ko ima vezu...
Licno posedujem Boss Metal Zone i uspevalo mi je sa njim da napravim neverovatan raspon distorzija, prava mala fabrika za pravljenje distorzija! Samo treba puno vremena i zivaca da skontas kako se sta radi, ja jos nisam sve provalio!disco violence wrote:Jel' moze neko da izuporedjuje sledece pedale:
2. Line 6-UBER METAL
3. PRO CO RAT
4. BOSS MT2- METAL ZONE
HVALA!
Warp Factor je odlicna i mocna spravica, nije toliko svestrana ali probaj pa ako ti se svidjam, pazari!
Digitech i Line 6 preporucujem da izbegavas jer zvuce jako... kako bih rekao... sinteticki... obicne zujalice, jedino mi se Black 13 svidja ali je iskljucivo za thrash metal i kosta oko 13-14 000, bolje za te pare kupiti Metal Zone i Warp Factor i jos ti ostane kinte da pijes par dana