Potražujem procesor za gitaru
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Potražujem procesor za gitaru
Potražujem jeftiniji procesor za gitaru. Korg AX5G , ZOOM ili slično.
Ponude na mail: old.man@pc-hamlet.rdgr.net
Hvala.
Ponude na mail: old.man@pc-hamlet.rdgr.net
Hvala.
Re: Potražujem procesor za gitaru
Nisam verovao da su procesori za gitaru tako "redak zver" pregleda 70, odgovora 0 i slovima nula.
Kad sam ja bio mlad, nisu postojali git.procesori , al se trgovalo booogamiiiii
Da malo definisem potraznju:
skupila se (posle 30 godina) stara banda , nas šestorica ~ 350 godina (zbirno, ne svaki
) i pomalo sviruckamo
uglavnom yu pop&rock '70-80.g. Iz tih razloga potražujem procesor, da mogu na brzinu da menjam boju tona
pošto je repertoar vrlo razlicit.
Nije obavezno Korg AX5G , ako neko ima da mi preporuci pametnije resenje, ali necu da imam 5 papuča , sa 5 kablova itd...
S obzirom na godine, mogu da se ne daj Boze sapletem, pa da polomim nogu
pozz
Kad sam ja bio mlad, nisu postojali git.procesori , al se trgovalo booogamiiiii

Da malo definisem potraznju:
skupila se (posle 30 godina) stara banda , nas šestorica ~ 350 godina (zbirno, ne svaki

uglavnom yu pop&rock '70-80.g. Iz tih razloga potražujem procesor, da mogu na brzinu da menjam boju tona
pošto je repertoar vrlo razlicit.
Nije obavezno Korg AX5G , ako neko ima da mi preporuci pametnije resenje, ali necu da imam 5 papuča , sa 5 kablova itd...
S obzirom na godine, mogu da se ne daj Boze sapletem, pa da polomim nogu

pozz
Ako ste vec odlucili da zelite jeftin procesor
Digitech rp 150/250 u sustini ista sprava ali 250 ima pedalu koja se koristi za kontolu waha ili parametara ostalih efekata.
Korg Korg ToneWorks AX1500G nelos za cvrsci zvuk
Korgova Pandora je fina spravica ali nezgodna za live ako morate cesto da menjate presete u pesmi a vec ste naglasili da Vam je to potrebno.
Ne znam kakvi su ovi novi zoom sa lampicom u sebi.
Zoom 505/707 i slicno zaobidjite u sirokom luku.
Ove stvarcice su malo skuplje od onog sto ste Vi naveli (digitech 120-150e Korg ,tu negde)ali za 50-60e vise dobicete mnogo finiji zvuk .
Digitech rp 150/250 u sustini ista sprava ali 250 ima pedalu koja se koristi za kontolu waha ili parametara ostalih efekata.
Korg Korg ToneWorks AX1500G nelos za cvrsci zvuk
Korgova Pandora je fina spravica ali nezgodna za live ako morate cesto da menjate presete u pesmi a vec ste naglasili da Vam je to potrebno.
Ne znam kakvi su ovi novi zoom sa lampicom u sebi.
Ove stvarcice su malo skuplje od onog sto ste Vi naveli (digitech 120-150e Korg ,tu negde)ali za 50-60e vise dobicete mnogo finiji zvuk .
Last edited by Zlo on 24 Jun 2008, 10:44, edited 1 time in total.
- sirac-šunka
- vragolan
Imas po nasim oglasima ovde 3-4 ponude za gitarski procesor... Jedan Zoom, ovaj moj Digitech, Line6...
Mogao sam i ja da ti posaljem mail, al reko da se ne namecem
, a i vidi se... 
Mogao sam i ja da ti posaljem mail, al reko da se ne namecem

Momci priznajem da ste me lepo zbunili 
Tek sad nisam pametan sta da radim !!!
Za ovo vreme mog nesviranja se svasta izdogadjalo po pitanju opreme.
Sticem utisak da je i na polju muzicke opreme ista trka kao i kod PC-racunara... dok nesto kupis, vec je zastarelo, posto se na trziste izbaci nesto novije.
Istina sve sto pises.
I sam se dvoumim da li da reskiram nesto vise para za mocniju spravu koju cu koristiti sad i nikad vise ako se rasturimo,
jer ipak mi nismo ni mladi , a ni profesionalci , pa da mi treba svakodnevno za posao.
Da je taj slucaj ne bih se dvoumio.
Ovako ... kako imam obicaj da kazem "...mnogo za macku da pojede govedju glavu" (moza da joj bude zlo
)
Pa tako i meni nije neophodno nesto mocno (i skupo)
Mislim da cu ipak odluciti za jeftiniju varijantu, ali da "radi posao"
Taj tvoj, mislim Digitech, je lepa spravica.
(posto sam ja iz Banata, jel moze trampa za sunku
)

Tek sad nisam pametan sta da radim !!!
Za ovo vreme mog nesviranja se svasta izdogadjalo po pitanju opreme.
Sticem utisak da je i na polju muzicke opreme ista trka kao i kod PC-racunara... dok nesto kupis, vec je zastarelo, posto se na trziste izbaci nesto novije.
Zlo
Ako ste vec odlucili da zelite jeftin procesor Digitech rp 150/250 u sustini ista sprava ali 250 ima pedalu koja se koristi za kontolu waha ili parametara ostalih efekata. Korg Korg ToneWorks AX1500G nelos za cvrsci zvuk
Korgova Pandora je fina spravica ali nezgodna za live ako morate cesto da menjate presete u pesmi a vec ste naglasili da Vam je to potrebno. Ne znam kakvi su ovi novi zoom sa lampicom u sebi.
Ove stvarcice su malo skuplje od onog sto ste Vi naveli (digitech 120-150e Korg ,tu negde) ali za 50-60e vise dobicete mnogo finiji zvuk .
Istina sve sto pises.
I sam se dvoumim da li da reskiram nesto vise para za mocniju spravu koju cu koristiti sad i nikad vise ako se rasturimo,
jer ipak mi nismo ni mladi , a ni profesionalci , pa da mi treba svakodnevno za posao.
Ovako ... kako imam obicaj da kazem "...mnogo za macku da pojede govedju glavu" (moza da joj bude zlo

Slobodno se ti nameci... nemo' da se stidissirac-šunka
Imas po nasim oglasima ovde 3-4 ponude za gitarski procesor... Jedan Zoom, ovaj moj Digitech, Line6...
Mogao sam i ja da ti posaljem mail, al reko da se ne namecem, a i vidi se...

Taj tvoj, mislim Digitech, je lepa spravica.
(posto sam ja iz Banata, jel moze trampa za sunku

No problem.
Samo da znate da bi me neko popljuvao zato sto sam Vam savetovao ove spravice.
Daleko je njihov zvuk od "onog" zvuka.
Ako vec mora da bude ispod 100e definitivno digitech.Mozda probate Behringer V-amp ili podnu varijantu koja se zove x-amp.
Imate ovde na forumu brojeve telefona prodavnice Artist pa nazovite Vama najblizu i proverite cenu.
Mozda je Behringer x-amp idealno resenje za Vas.Dobijate novi spravicu za oko 75e +sa expression pedalom koju sumnjam da imaju ostali proscesori u toj klasi.
Posto je osnovna namena sprave amp-simulator resavate se i pojacala-samo x-amp u mixetu i kraj price.
Naravno o kvalitetu zvuka ne smem da govorim
ali sami ste naglasili da je bitna cena 
Samo da znate da bi me neko popljuvao zato sto sam Vam savetovao ove spravice.

Ako vec mora da bude ispod 100e definitivno digitech.Mozda probate Behringer V-amp ili podnu varijantu koja se zove x-amp.
Imate ovde na forumu brojeve telefona prodavnice Artist pa nazovite Vama najblizu i proverite cenu.
Mozda je Behringer x-amp idealno resenje za Vas.Dobijate novi spravicu za oko 75e +sa expression pedalom koju sumnjam da imaju ostali proscesori u toj klasi.
Posto je osnovna namena sprave amp-simulator resavate se i pojacala-samo x-amp u mixetu i kraj price.
Naravno o kvalitetu zvuka ne smem da govorim

Apsolutno je Zlo u pravu (pazi ti koje recenice ispadaju zbog njegovog nika
)
Znaci, do 100-nak evra ima SASVIM pristojnih procesora... koji ce sluziti duzi niz godina..
Znaci
ZOOM G1X 70tak evra

BEHRINGER X V-AMP oko 70tak evra

LINE6 POCKET POD oko 90tak evra

DIGITECH RP250 oko 120evra

BTW,
) Digitech... samim ti sto je sasvim solidno opremljen i farbama i mogucnostima, a kada je rec da li ce trebati... NIKAD se ne zna...
Ja iako ne sviram trenutno u bendu.. ja ipak volim da imam nesto... jer ko zna kad ce da zatreba...a sa druge strane za vezbanje... uvek je tu... i MOJE JE... ne moram da moljakam nekog da uzajmim i slicno...

Znaci, do 100-nak evra ima SASVIM pristojnih procesora... koji ce sluziti duzi niz godina..
Znaci
ZOOM G1X 70tak evra

BEHRINGER X V-AMP oko 70tak evra

LINE6 POCKET POD oko 90tak evra

DIGITECH RP250 oko 120evra

BTW,
Kad je tako... MOJE misljenje i moj stav je da kupis/kupite (ne znam koje je godisnje doba u pitanjuold.man wrote: Istina sve sto pises.
Ovako ... kako imam obicaj da kazem "...mnogo za macku da pojede govedju glavu" (moza da joj bude zlo![]()
![]()
)

Ja iako ne sviram trenutno u bendu.. ja ipak volim da imam nesto... jer ko zna kad ce da zatreba...a sa druge strane za vezbanje... uvek je tu... i MOJE JE... ne moram da moljakam nekog da uzajmim i slicno...
- sirac-šunka
- vragolan
Posto rekoste da se slobodno namecem, ja poslao poruku onu privatnu... 

Mali off-topic .dejankuki wrote:Apsolutno je Zlo u pravu (pazi ti koje recenice ispadaju zbog njegovog nika)
Zamisli kako bi zvucalo da si u zurbi "je " napisao na drugom mestu

Apsolutno Zlo je u pravu

Zlo je apsolutno u pravu

Heee, ima bata bubrege za tolko... 
ajd necemo vise offf.....

ajd necemo vise offf.....
Zahvaljujem se administratoru sto je ovu temu prebacio na pravi, diskusioni deo foruma. Kao sto rekoh, 271 jedan pregled nije neka cifra, ali ukazuje na zainteresovanost ostalih clanova foruma za temu.
Nadam se da ce dalja diskusija pomoci ostalima i meni da se opredelimo za onaj model uredjaja koji , po svojim karakteristikama najvise odgovara korisniku.
pozz.
Nadam se da ce dalja diskusija pomoci ostalima i meni da se opredelimo za onaj model uredjaja koji , po svojim karakteristikama najvise odgovara korisniku.
pozz.
Evo da izvestim, da je potražnja rezultirala nabavkom gantz novog procesora http://www.digitech.com/products/RP90/
sa eBay.de
Priznajem da ne znam sve mogućnosti, ali ovih dana će se malo eksperimentisati, malo čitati manual (RTFM !!!!)
pa će se nešto i naučiti.
Prvi utisak je veoma povoljan, posebno što koristim matoro "Čajavec" pojačalo, a bez procesora ili bilo kakve "papuče"
sam imao ton kao da udaram u šerpu
Znači , sledeća tema će biti "potražujem gitarsko pojačalo"
Hvala svima na savetu
P.S. zna li ko nabrzinu kako da setujem pedal da u jednom ili dva poteza (za vreme svirke) prebacuje sa "volume" na wah ?
sa eBay.de

Priznajem da ne znam sve mogućnosti, ali ovih dana će se malo eksperimentisati, malo čitati manual (RTFM !!!!)
pa će se nešto i naučiti.
Prvi utisak je veoma povoljan, posebno što koristim matoro "Čajavec" pojačalo, a bez procesora ili bilo kakve "papuče"
sam imao ton kao da udaram u šerpu

Znači , sledeća tema će biti "potražujem gitarsko pojačalo"

Hvala svima na savetu
P.S. zna li ko nabrzinu kako da setujem pedal da u jednom ili dva poteza (za vreme svirke) prebacuje sa "volume" na wah ?
Čestitke na kupovini!
Čekamo utiske...

Čekamo utiske...
Da, veoma bi nam bilo drago da utiske o RP90 podelis sa nama...
Sto se tice pedale... mislim da to mora da se namesti u programu... ne moze da se ukljucuje vam pre-programiranja... ali opet.. nisam siguran.. nisam probao RP-90..
Ako se ne snadjes i ne "provalis' sam... skinucu manuel pa cu ti pomoci...
Pozdrav i uz utiske, okaci neku sliku...
Sto se tice gitare.. nije ni ona tvoja tolko losa... Bese Cort. jel tako?
a pojacalo...Hajde kad otvoris temu... ok?
Sto se tice pedale... mislim da to mora da se namesti u programu... ne moze da se ukljucuje vam pre-programiranja... ali opet.. nisam siguran.. nisam probao RP-90..
Ako se ne snadjes i ne "provalis' sam... skinucu manuel pa cu ti pomoci...
Pozdrav i uz utiske, okaci neku sliku...
Sto se tice gitare.. nije ni ona tvoja tolko losa... Bese Cort. jel tako?
a pojacalo...Hajde kad otvoris temu... ok?
-
Cestitke na kupovini.Da te sluzi sto godina(moze i vise,al bice i ovo dosta
).Cekamo utiske i koju sliku.