Predlog za pojacalo!?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Predlog za pojacalo!?
kakvo bi pojacalo mogao da uzmem za 250-300 evra?
Re: Predlog za pojacalo!?
Hmmm pa moras reci sta planiras da sviras sa tim pojacalom, koju vrstu muzike, kakav ton juris... 

Koji instrument???
bas naravno....pretpostavljam da bi mogao neko od oko 60w.....jurim flijev ton,ali to nij toliko bitno.....samo neko dobro pjacalo za te pare
Dajem ti predlog za pojacalo za koje nisam siguran da ima da se kupi kod nas
. Ortak koji svira sa mnom je kupio Gallien-Krueger Brat pojacalo (glava+cab), za 300 eur (abroad)
. Pojacalo je fenomenalno, ako sam dobro razumeo ima oko 120w. Cab je mali (valjda 15" zvucnik) ali je stvarno super i veoma je glasno. To je moj predlog ako juris taj ton.
Naravno posto kod nas to neces naci, onda probaj neki line6 ili warwick. Sve u svemu siguran sam da ce ti neko predloziti nesto bolje

Naravno posto kod nas to neces naci, onda probaj neki line6 ili warwick. Sve u svemu siguran sam da ce ti neko predloziti nesto bolje

hvala,ali zaista nisam siguran da mogu da najdem to pojacalo
a tu u subotici nema nista od line6 i warwick....
obisao sam sve tri(da...SVE tri) prodavnice muzickih instrumenata i za tu cenu video laney rb3 65w za 20000...to mi deluje sasvim ok...i ima neki fender(nije bassman) od 60w za nekih 24000....to je to od izbora u subotici

a tu u subotici nema nista od line6 i warwick....
obisao sam sve tri(da...SVE tri) prodavnice muzickih instrumenata i za tu cenu video laney rb3 65w za 20000...to mi deluje sasvim ok...i ima neki fender(nije bassman) od 60w za nekih 24000....to je to od izbora u subotici

Offtopic - Covece ti se zalis sto u gradu imas tri muzicke prodavnice, a sta ja treba da pricam kad u drzavi imam 2 radnje, i to 2 u krv skupe. 

gde ti zivis!?
dakle,izbor mi se svodi na ova dva
fender rumble 60 combo 60w 12"

laney rb3 60w 12"

dakle,izbor mi se svodi na ova dva
fender rumble 60 combo 60w 12"

laney rb3 60w 12"

- Tiki the Boyler
- Urednik
Nijedno od ta dva!
Ako živiš u Subotici ne moraš da kupuješ pojačalo u Subotici, majkumu...
Ako živiš u Subotici ne moraš da kupuješ pojačalo u Subotici, majkumu...
pa daj onda neki predlog....a dodatni troskovi mi nece pomoci
Predlog - kada budes imao vremena, dodji u Bg, i idi do Mitrosa, Sky Music-a i Artist-a
. U Mitrosu pogledaj sve sto imaju za te pare, u Sky Music-u Vox T-60 i neki MG Marshall (Marshall-i MG serije za gitaru su gola gov*a
, za bas bi trebalo da je bolje posto imaju lampu u pretpojacanju), u Artist-u Hughes & Kettner i Line 6 i Peavey.
I srecno pri kupovini

I srecno pri kupovini

- Tiki the Boyler
- Urednik
Nova Nemesis N serija opasno dobro radi a cijena je vrlo dobra.
Pošto su u pitanju potpuno nove stvari cijene se tek formiraju... Za sada znam da je recimo N8JR svega 130EUR!
E sad... za te pare se nećeš nasvirati RHCP, ali ako bih već gledao malo pojačalo za vježbanje (što realno i jedino možeš kupiti) to bi bio novi Nemesis N28!

A ako ti je već imperativ Flea sound štekaj pare za recimo Nemesis RS210, pa onda štekaj još malo para za dodatni 115 box i to bi već moglo biti dobro!
Samo ćeš fino da se naštekaš...
btw. Ne znam zašto većina mladih basista (i muzičara uopšte) postavlja sebi u glavi viziju tona kakav bi trebao biti?!? Lično mislim da je to potpuno pogrešan pristup, jer ono što vi čujete na CD-u ima veze sa svim samo ne sa tonom koji instrumentalista ima na svom pojačalu. Naročito ne kada su basisti u pitanju. Budete li jurili ton basa koji čujete na CD-u u najboljem slučaju ćete razje&ati svoje pojačalce i to je to!
Pošto su u pitanju potpuno nove stvari cijene se tek formiraju... Za sada znam da je recimo N8JR svega 130EUR!
E sad... za te pare se nećeš nasvirati RHCP, ali ako bih već gledao malo pojačalo za vježbanje (što realno i jedino možeš kupiti) to bi bio novi Nemesis N28!

A ako ti je već imperativ Flea sound štekaj pare za recimo Nemesis RS210, pa onda štekaj još malo para za dodatni 115 box i to bi već moglo biti dobro!
Samo ćeš fino da se naštekaš...
btw. Ne znam zašto većina mladih basista (i muzičara uopšte) postavlja sebi u glavi viziju tona kakav bi trebao biti?!? Lično mislim da je to potpuno pogrešan pristup, jer ono što vi čujete na CD-u ima veze sa svim samo ne sa tonom koji instrumentalista ima na svom pojačalu. Naročito ne kada su basisti u pitanju. Budete li jurili ton basa koji čujete na CD-u u najboljem slučaju ćete razje&ati svoje pojačalce i to je to!
U CRNOJ Gori.david wrote:gde ti zivis!?
To stoji... Da bi dobio neciji ton treba ti para kao za polovan automobilTiki the Boyler wrote:Samo ćeš fino da se naštekaš...

Uopste ne kapiram poentu pravljenja takvog proizvoda. Znam da oni prodaju i ime, ali da naprave takvu budget seriju poput MG-a je sramota za takvu firmu

Pre par meseci sam bio na nekoj svirci, lik je imao Music Man-ov bas (stingray - valjda) i Line6 pojacalo. Inace svirka je bila tribute rhcp, i lik je fino peglao. Pojacalo je super, cini mi se da sam ga video u Artist-u za cca 400 eur. To bi definitivno trebao da pogledas.

- Tiki the Boyler
- Urednik
Da... LowDown serija je već pristojna...