Štimer & Co. (Koji Štimer Preporučujete?)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Štimer & Co. (Koji Štimer Preporučujete?)
Posto mi je dojadilo da stimujem gitaru preko kompa, jer sam provalio da nikad nije perfektno nastimovana, resih stimer da kupim. Znam da je to mali i relativno jeftin komad opreme, ali mislio sam da se ovde pita za tako, sitne pazare i sitne opravke.
Dakle, kakav stimer preporucujete, njegova cena...
btw, s$%^ao sam ono-oko-dzeka-na-gitari(kako me je bluesman informisao da se zove), plasticni obrub tamo gde kabl ulazi u gitaru, je l' to ima negde da se kupi ili cu morati nekog majstora da angazujem?
Dakle, kakav stimer preporucujete, njegova cena...
btw, s$%^ao sam ono-oko-dzeka-na-gitari(kako me je bluesman informisao da se zove), plasticni obrub tamo gde kabl ulazi u gitaru, je l' to ima negde da se kupi ili cu morati nekog majstora da angazujem?
- Rocket Roll
Sve rezervne delove možeš da nađeš u nekoliko radnji - MixMusic pre svega ( http://www.mixmusic-company.com/ ), a onda i ostatak "notorius gang-a" - Mitros, Marić, eventualno Sky i Artist.
Štimer - najbolji, tj. najtačniji (ali i najskuplji) je strobo-štimer. Marić ima nekoliko varijanata, od kojih mi je najsimpatičniji onaj koji se kači na glavu gitare. Najjeftiniji su Yamahini štimeri u LyraStyle na Novom Beogradu i Korgovi štimeri u SkyMusicu.
Lično mi je ovo vrlo zanimljivo - strobo-štimer u obliku trzalice, 14 evra: http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... =40&l3=638

Štimer - najbolji, tj. najtačniji (ali i najskuplji) je strobo-štimer. Marić ima nekoliko varijanata, od kojih mi je najsimpatičniji onaj koji se kači na glavu gitare. Najjeftiniji su Yamahini štimeri u LyraStyle na Novom Beogradu i Korgovi štimeri u SkyMusicu.
Lično mi je ovo vrlo zanimljivo - strobo-štimer u obliku trzalice, 14 evra: http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... =40&l3=638

- Jimmy Henderson
Re: Shtimer & Co.
ajd rockett , a koji bi mi najbolji stimer preporucio ? sluh mi je ko stojadin na autoputu 

- Rocket Roll
Najbolji? Najbolji od svih je ->Petersonov StroboStomp 2<--. Sve bolje od toga bi moralo da bude ili na atomski ili na magijski ili na Warp pogon!

Petersonov StroboStomp je služio generacije i generacije profesionalaca... Prosto, nema velikog imena koje u studiju nema Petersona.
U svetu štimera, Peterson je - Rolce Royce u garaži, Rolex na ruci, Faberžeovo jaje u sefu, Pikasova slika na zidu, ključ od privatnog toaleta i seksi sekretarica koja se na telefon javlja rečima "Njegova Visost je trenutno odsutna, želite li da ostavite poruku?"

Petersonov StroboStomp je služio generacije i generacije profesionalaca... Prosto, nema velikog imena koje u studiju nema Petersona.
U svetu štimera, Peterson je - Rolce Royce u garaži, Rolex na ruci, Faberžeovo jaje u sefu, Pikasova slika na zidu, ključ od privatnog toaleta i seksi sekretarica koja se na telefon javlja rečima "Njegova Visost je trenutno odsutna, želite li da ostavite poruku?"
- Jimmy Henderson
odlicno ! hvala !
ne treba izostaviti Boss, ja imam TU-12 koji svojevremeno bio preko 100 maraka i mogu reci da je najbolji stimer sa koji sam imao. Doduse, gorepomenuti Peterson nikada nisam koristio.
Boss TU-12

Boss TU-12

- Rocket Roll
Da, Bossov TU-12 je najbolja stvar koja kod nas može da se kupi. Možda mu je blizu (od kod nas nabavljivih stvari) samo ->Korgov DT-10<-.

Ali! Petersonova velika prednost nad konkurencijom je da je on strobo-štimer - on nema "vreme reakcije", on je uvek aktiviran. Dotle ostali štimeri "prepoznaju" notu tek posle milisekunde ili tako nešto, kada ona malo "padne". Malo, ali ipak "padne"!
Kod pomenutog Bossa se u to mora uračunati i vreme kašnjenja VU-metra... Ponavljam - to su milisekunde, ali! Najtačniji ostaje Peterson.
Pored toga, Peterson ima i posebne funkcije, kao "sweetened tuning" i tako dalje... sve se vidi na sajtu. Generalno, sigurno barem 90% gitarskih zvezda koristi Petersona u studiju i u backstageu (to jest, koriste ga tehničari koji im naštimavaju gitare).

Ali! Petersonova velika prednost nad konkurencijom je da je on strobo-štimer - on nema "vreme reakcije", on je uvek aktiviran. Dotle ostali štimeri "prepoznaju" notu tek posle milisekunde ili tako nešto, kada ona malo "padne". Malo, ali ipak "padne"!
Kod pomenutog Bossa se u to mora uračunati i vreme kašnjenja VU-metra... Ponavljam - to su milisekunde, ali! Najtačniji ostaje Peterson.
Pored toga, Peterson ima i posebne funkcije, kao "sweetened tuning" i tako dalje... sve se vidi na sajtu. Generalno, sigurno barem 90% gitarskih zvezda koristi Petersona u studiju i u backstageu (to jest, koriste ga tehničari koji im naštimavaju gitare).
mozhe li neko da podeli samnom iskustva sa ovim stimerom? U pitanju je Korg CA-30

Odličan 5! Brz i precizan.dimmu wrote:mozhe li neko da podeli samnom iskustva sa ovim stimerom? U pitanju je Korg CA-30
Još je bolji GA-30 jer je koštao samo 10 e pa sam par komada kupio za poklon. Doduše nije hromatski, ali za podešavanje gitara uključujući i akustičnu (ima i mikrofon) sasvim dovoljan.
- Marko_chupavi
- MF veteran
Re: Štimer & Co. (Koji Štimer Preporučujete?)
Najbolja varijanta je ona robot-samostimujuca gitara 
malo off, ali koliko ljudi ovde moze relativno dobro da nastima gitaru "na uvo"?

malo off, ali koliko ljudi ovde moze relativno dobro da nastima gitaru "na uvo"?
ja kupih sebi lepo onu najobicniju viljusku u A ...
ne vidim sta njoj fali ...
osim ako ne zeli neko ono sto svetli k'o semafor dok stimujes ...
one duvaljke mi se ne svidjaju, nekako mi to nije taj ton
inace nisam apsolutni sluhista ...
a oni elektricni stimeri, pa ni na to ne mogu da nastimujem lepo ... ne znam ... k'o da cujem nesto drugo

@Marko_chupavi
"na uvo" nikako ... celo leto sam kao po "sluhu" stimovala, kad sam se vratila, videla sam da sam ton i po bila visa XD
ali ja mislim da se to moze izvezbati ... ako nisi ap.sluhista ... ja realno nikada nisam nesto "naprezala" sluh, jer mi na klaviru nije trebalo toliko (a nisam onomad pokazivala ambicije za preteranom kompozicijom, ili improvizacijama...) ... a diktati u muzickoj su bili prelaki, a i imala sam dobar ugao gledanja za proveru ...
ne vidim sta njoj fali ...
osim ako ne zeli neko ono sto svetli k'o semafor dok stimujes ...
one duvaljke mi se ne svidjaju, nekako mi to nije taj ton

a oni elektricni stimeri, pa ni na to ne mogu da nastimujem lepo ... ne znam ... k'o da cujem nesto drugo

@Marko_chupavi
"na uvo" nikako ... celo leto sam kao po "sluhu" stimovala, kad sam se vratila, videla sam da sam ton i po bila visa XD
ali ja mislim da se to moze izvezbati ... ako nisi ap.sluhista ... ja realno nikada nisam nesto "naprezala" sluh, jer mi na klaviru nije trebalo toliko (a nisam onomad pokazivala ambicije za preteranom kompozicijom, ili improvizacijama...) ... a diktati u muzickoj su bili prelaki, a i imala sam dobar ugao gledanja za proveru ...

- Rocket Roll
Eh, blago vama sa klasičnim obrazovanjem...
Nama ostalima ostaje Planet Waves strobo štimer, kao najbolji priuštivi strobo.

Nama ostalima ostaje Planet Waves strobo štimer, kao najbolji priuštivi strobo.
nadam se da je ono bila ironija ...
da ne ulazimo u off kakve su muzicke u srbiji ... XD

da ne ulazimo u off kakve su muzicke u srbiji ... XD

- Rocket Roll
Nope. Kakve god škole bile, nekakva praksa i znanje se u njima stiče.
Puno puta sam se uverio da svako ko se u osnovnoj / srednjoj muzičkoj makar malo trudio i interesovao da nešto nauči ima fenomenalan sluh.
It gets me every time.
Puno puta sam se uverio da svako ko se u osnovnoj / srednjoj muzičkoj makar malo trudio i interesovao da nešto nauči ima fenomenalan sluh.
It gets me every time.