Vaša pomoć oko izbora procesora, koji će da zameni pedale?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

tyler durden
MF veteran

Vaša pomoć oko izbora procesora, koji će da zameni pedale?

Post by tyler durden » 15 Apr 2009, 22:49

E ovako. Nisam pametan, vec duze vreme ne mogu da se odlucim, pa rek'o, aj da poslusam i vasa misljenja, i vase komentare, na sledece. Naime. Imam Mesa Boogie Dual rectifier glavu, i Mesin cabinet, 4x12..... Za par dana uzimam i PRS Customa 24. Dakle, lep, pun, prirodan ton..... I sad...Meni nesto mnogo efekata ne treba. U vrh glave 3 pedale. Medjutim, zadnji put sam se mnogo smorio sa pedalama, znate kako je, nosenje istih, pedalboard, napajanje, kablovi, redosled lanca, uvek neko izoblicenje, uvek neki problem..... Neophodni su mi delay i flanger.... i to je otprilike to....ali ja povremeno volim da korisitim i whammy pedalu....sad, te 3 pedale, su u rangu, kao jedan procesor namenjen za to. Dakle ne pricam o onim procesorima, sa simulacijama, za direkt in, i slicno. Vec neki koji ce da mi sluzi samo, i iskljucivo, za efekte. Jer kapiram, te 3 pedale, su jedno 300 evrica, a proc mi je za iste te pare. Samo sto onda u procu imam jos stvari, efekata....i ne smaram se sa kablovima, napajanjima, i ostalim......

E sad, ne mogu da se odlucim izmedju 2 resenja.....

Prvi mi je T.C. Electronic G-Major..
Link---------http://www.tcelectronic.com/G-Major.asp

A evo i videa, demoa, testa, kako god.

http://www.youtube.com/watch?v=6N3wq2YGRlE

To je procesor u reku.... ja svejedno pravim flight case za svoju glavu, pa ako se resim za TC-a, onda cu samo da napravim malo veci case, kako bi i njega usrafio unutra. Od vec od ranije imam midi foot controler, tako da mi je i taj problem kontorlisanja efekata resen....

Drugi mi je na listi Boss ME 70. Bossova, onfloor spravica, koja sasvim lepo radi, prednost mu je, sto je vec on floor, dakle nema potrebe za kontrolerom.....

Link ------------ http://www.bossus.com/gear/productdetai ... uctId=1001

Video....
http://www.youtube.com/watch?v=QKbxkPESe0M

Meni licno se po kvalitetu tona, TC Electronic malo vise svidja.....ali opet, kod bossa, samo je jedan, mali proc...nema potrebe za rackom, midi kontrolerom....Posavetujte me.... Nisam pametan.... Da cujem neki komentar, i vase misljenje, predlog.....

Z*Z*Z

Re: Vasa pomoc oko izbora proca, koji ce da zameni pedale....

Post by Z*Z*Z » 16 Apr 2009, 00:37

+1 za G-Major - pravi je procesor za modulacije (efekti su prostorni i veoma prirodni za jedan procesor) + neki fini kontroler = :music-smiley6: ako je dobar Steven Wilsonu sto ne bi bio i tebi ;)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Apr 2009, 01:37

Baci pogled i na ovo:
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=481880
Skuplje je za 100$ od g major-a koliko ces morati da dodas za midi kontroler

progg

Post by progg » 16 Apr 2009, 08:32

tyler durden wrote:Imam Mesa Boogie Dual rectifier glavu, i Mesin cabinet, 4x12..... Za par dana uzimam i PRS Customa 24. Dakle, lep, pun, prirodan ton..... I sad...Meni nesto mnogo efekata ne treba. U vrh glave 3 pedale.
Sa gore navedenom opremom ja nikada ne bih kupio proc.... Ubijte me, ali NIKADA... Ako ti vec treba samo 3 efekta, odaberi tri perfektne pedale i imaces HEAVEN :D ... Po meni svaki procesor "pravi" od gitare (mislim na clean zvuk same gitare) teshku digitaliju... :grummel_2:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 16 Apr 2009, 13:01

Pa da, ali ako procesor stavlja u loop sto bi to bio problem? Sem toga, 2 od 3 efekta koja su njemu potrebna su digitalna, tako da opet imas A/D konverziju.

@tuler
Mozes da pogledas i Gmajor 2, samo ne znam da li je u prodaji ili tek treba da se pojavi. Cini mi se da je malo bolji, ali najbolje bi bilo da sam prelistas neke strane na netu i pogledas koje su tacno razlike i da li je tebi veca cena opravdana. But then again, ako imas nekog u inostranstvu i dodas jos kinte mozes da uzmes polovan GForce. Igranka bez prestanka :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Apr 2009, 13:41

sub_zer0 wrote:Pa da, ali ako procesor stavlja u loop sto bi to bio problem?
Ako je loop serijski - a obično jeste - ceo signal (do izlaznog pojačavačkog stepena) biva digitalizovan.
sub_zer0 wrote:Sem toga, 2 od 3 efekta koja su njemu potrebna su digitalna, tako da opet imas A/D konverziju.
Dobre modulacije = analogne modulacije.

progg

Post by progg » 16 Apr 2009, 14:22

sub_zer0 wrote:Pa da, ali ako procesor stavlja u loop sto bi to bio problem? Sem toga, 2 od 3 efekta koja su njemu potrebna su digitalna, tako da opet imas A/D konverziju.
Pa ja sam mislio na analogne pedale... ima i delay i flanger analognih pedala - izbor is very very BIG :D :D :D

A ne bih se slozio da ce stavljanje procesora u loop da promeni nesto (probao sam i veruj mi da nece....teshka digitalija)... Nemojte da me shvatite pogresno, ne kazem da covek treba da ganja samo pedale, ima ljudi kojima su procesori odlicna stvar; posebno ako neko treba da bira izmedju 10 pedala i jednog procesora, tada mogu da shvatim.... Ali kada je u pitanju par pedala i proc, moj glas uvek ide pedalama...
pedala ::ranting::
proc :grummel_2:

guv'nor

Re: Vaša pomoć oko izbora procesora, koji će da zameni pedale?

Post by guv'nor » 16 Apr 2009, 14:38

Moram da se složim sa Progg-om, a kao "leđa" imam dvoje gitarista koji su posedovali G-Major.
Prvog znam samo na Ćao-Kako si-Šta ima novo...
Za njega znam samo da je kačio G-major na Bognera i da je posle 2 svirke dig'o ruke od toga - počeo da pravi pedalboard.
Drugi lik mi je extra dobar drugar i znamo se dooosta dugo. Dečko za svirke ima par kombinacija: JazzChorus, TSL2000, JMP-1, ponekad samo GT8... Završio je tako što G-Majora svira samo kroz JMP-1 pa u snagaša...
Na svakom pojačalu, na kojem ga je probao, mu se žešće igrao sa originalnim tonom, ubijao njemu preko potreban zing u cleanu i sl...
Da, on je uz to kupio i foot-kontroler koji ga je koštao skoro kao i sam G-Major...

Samo želim da kažem da je za samo 3 efekta bolje uzeti pedale, koje mogu da stanu u bilo koji kofer ili futrolu i da nije nikakva frka spojiti ih sa 2 patch kabla, povremeno zameniti baterije... :)

Malo je glupo što pričamo o ovome, a isključivo si tražio savet za proc, ali nisi trebao da pominješ da su ti potrebna samo 3 efekta, jer je u tom slučaju uvek pametnije uzeti to u pedalama. Nadam se da dobronamerno kapiraš ove offtopic postove. :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 16 Apr 2009, 20:20

cccira wrote:Baci pogled i na ovo:
Ne citas bas detaljno. Napisao sam gore da vec imam midi kontroler, koji vec koristim za nesto drugo, od ranije, tako da ne treba da dodajem nista. Znam, gledao sam i ovaj nova system, ali kao sto vidis, nema exprecsion pedalu, a to mi treba zbog whammy-ija......
progg wrote:
tyler durden wrote:Imam Mesa Boogie Dual rectifier glavu, i Mesin cabinet, 4x12..... Za par dana uzimam i PRS Customa 24. Dakle, lep, pun, prirodan ton..... I sad...Meni nesto mnogo efekata ne treba. U vrh glave 3 pedale.
Sa gore navedenom opremom ja nikada ne bih kupio proc.... Ubijte me, ali NIKADA... Ako ti vec treba samo 3 efekta, odaberi tri perfektne pedale i imaces HEAVEN :D ... Po meni svaki procesor "pravi" od gitare (mislim na clean zvuk same gitare) teshku digitaliju... :grummel_2:
Ne pravi svaki, razumem te o cemu pricas, ali ovaj TC je iskljucivo za efekte, znaci, nema nikakvih distorzija, simulacija i slicno...samo vise efekata spakovanih u jedno. Skoro sve boss-ove pedale koje su sada popularne i koriste su digitalne, i rade na prilicno isti nacin kao ovaj proc. Istina, jos ga nisam probao u kombinaciji sa svojim pojacalom. Bilo bi dobro kada bi nasao nekoga ko ga ima, i ko bi mi izasao u susret, dosao da ga isprobam....I najvise zbog cega sam ''popizdeo'' prosli put je, sto mi je digitech whammy pedala, apsolutno gde god je stavio, kvarila ton, izoblicavala ton, i uvodila neko zujanje, sumove. I probao sam vise primeraka, i svaka tako radi....Ne znam,razmislicu jos malo....
sub_zer0 wrote:Pa da, ali ako procesor stavlja u loop sto bi to bio problem? Sem toga, 2 od 3 efekta koja su njemu potrebna su digitalna, tako da opet imas A/D konverziju.

@tuler
Mozes da pogledas i Gmajor 2, samo ne znam da li je u prodaji ili tek treba da se pojavi. Cini mi se da je malo bolji, ali najbolje bi bilo da sam prelistas neke strane na netu i pogledas koje su tacno razlike i da li je tebi veca cena opravdana. But then again, ako imas nekog u inostranstvu i dodas jos kinte mozes da uzmes polovan GForce. Igranka bez prestanka :lol:
Ima ga u artistu, danas sam ga probao. Isto potpuno kao obican G-major, samo sto ima neki stereo chorus, i tako jos nekih par tripova, koji apsolutno mi ne trebaju, i nije vredno da zbog tako nekih par gluposti dam 200 evra vise....A G-force mi je vec previse para, skrsio sam sada sve u gitaru, nemam trenutno ni za ovaj, tek treba da odvojim od plate.....
guv'nor wrote:Moram da se složim sa Progg-om, a kao "leđa" imam dvoje gitarista koji su posedovali G-Major.
Prvog znam samo na Ćao-Kako si-Šta ima novo...
Za njega znam samo da je kačio G-major na Bognera i da je posle 2 svirke dig'o ruke od toga - počeo da pravi pedalboard.
Drugi lik mi je extra dobar drugar i znamo se dooosta dugo. Dečko za svirke ima par kombinacija: JazzChorus, TSL2000, JMP-1, ponekad samo GT8... Završio je tako što G-Majora svira samo kroz JMP-1 pa u snagaša...
Na svakom pojačalu, na kojem ga je probao, mu se žešće igrao sa originalnim tonom, ubijao njemu preko potreban zing u cleanu i sl...
Da, on je uz to kupio i foot-kontroler koji ga je koštao skoro kao i sam G-Major...

Samo želim da kažem da je za samo 3 efekta bolje uzeti pedale, koje mogu da stanu u bilo koji kofer ili futrolu i da nije nikakva frka spojiti ih sa 2 patch kabla, povremeno zameniti baterije... :)

Malo je glupo što pričamo o ovome, a isključivo si tražio savet za proc, ali nisi trebao da pominješ da su ti potrebna samo 3 efekta, jer je u tom slučaju uvek pametnije uzeti to u pedalama. Nadam se da dobronamerno kapiraš ove offtopic postove. :ziveli:
Naravno da da.....Cak sta vise, tvoj post mi je do sada najvise pomogao...
Stoji i dalje to za pedale. Jednostavno sam se prosli put mnogo iznervirao oko stvari koje sam pisao. Najvise zbog tog glupog whammyija, koji me je rasturao. Nemam pojma. Ta 2,3 efekta su mi neophodna, ali daleko od toga da ne zelim vise....nekada ce mi i pored delaya i flangera, zatrebati i neki phaser, chorus, pa cak i ponekad neki pitch shifter....a da ne pricam o nekom noisu gate-u i slicno, koji moram da dodam, dosta dobro radi na TC-iju....

Ko je taj gitarista, tj iz kog benda? Mozda ga znam, a voleo bih da popricam sa njim, da mi detaljno opise sta se desavalo... Na kraju cu kupiti samo delay pedalu. i dosta....

I zaboravio sam da napomenem, wah takodje mnogo koristim, ali vec imam wah, i stalno cu njega koristiti, za koju god se varijantu odlucim......

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Apr 2009, 20:36

tyler durden wrote:
cccira wrote:Baci pogled i na ovo:
Ne citas bas detaljno. Napisao sam gore da vec imam midi kontroler, koji vec koristim za nesto drugo, od ranije, tako da ne treba da dodajem nista. Znam, gledao sam i ovaj nova system, ali kao sto vidis, nema exprecsion pedalu, a to mi treba zbog whammy-ija......
Srry, taj detalj mi je promakao :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 16 Apr 2009, 20:38

Jesi možda uspeo da, sada kada si isprobavao taj G-Major2, da malo sviraš samo pojačalo pa tek onda da ga povežeš i isprobaš? To ti je verovatno sasvim dovoljno da vidiš koliko se igra sa originalnim signalom i na koji način to radi.

Opet, sve zavisi koliko ti šta smeta.
Npr, moj utisak je da Vai nema nikakvih problema sa tim, a ono što mu fali u klinu, kada isključi sve žive drajvove i distove, nadomesti ekvilizacijom pojačala. Meni se upravo to ne sviđa kod njega, ali ko sam ja da bilo šta zameram Zapinoj desnoj ruci... :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Apr 2009, 23:33

imas EHX pog \ hog pa probaj to umesto whammyja?

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 16 Apr 2009, 23:58

Ako je loop serijski - a obično jeste - ceo signal (do izlaznog pojačavačkog stepena) biva digitalizovan.
"Assignable Parallel FX Loop w/Send & Mix Level Controls" ;)
Referenca - http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... ifier.html
Dobre modulacije = analogne modulacije.
Ok slazem se, ali whammy nije analogna pedala, a pitanje dileja zavisi od licnih preferencija i muzike koja se svira.
I ja volim pedale, ali to ne znaci da su one mnogo ispred procesora, narocito onih skupih. Koliko vidim AxeFx je bas popularan, a Vai i drugi pro gitarosi se ne zale na TC Electronics i Eventide.
Pa to. U krajnjem slucaju, 99% ljudi na svirkama uopste nije zainteresovano za opremu i sl. tako da su najbitniji prsti i pojacalo.

@nenad
Hog je skup k'o djavo. Ja sam se opasno nalozio na Pitchfaktor, ali i on je daleeeeeeko od jeftinog. Oh well, jednog dana kada budem bio bogat i slavan... :lol:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 17 Apr 2009, 04:26

guv'nor wrote:Jesi možda uspeo da, sada kada si isprobavao taj G-Major2, da malo sviraš samo pojačalo pa tek onda da ga povežeš i isprobaš? To ti je verovatno sasvim dovoljno da vidiš koliko se igra sa originalnim signalom i na koji način to radi.

Npr, moj utisak je da Vai nema nikakvih problema sa tim, a ono što mu fali u klinu, kada isključi sve žive drajvove i distove, nadomesti ekvilizacijom pojačala. Meni se upravo to ne sviđa kod njega, ali ko sam ja da bilo šta zameram Zapinoj desnoj ruci... :mrgreen:

Ma nisam zato sto sam ga probao u artistu, na nekom malom pojacalu od 30w....nemam pojma....videcu da nekako odvucem svoje pojacalo, ili nesto slicno da uradim.....

Post Reply