Bass oprema!!!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Aca

Bass oprema!!!

Post by Aca » 09 May 2009, 11:19

Pomoc oko kupovine sto boljeg bass pojacala i kolika je cena?
Bass pedale za distorziju i overdriven koje su najbolje,sta je bolje za bass overdriven ili distorzija???
Kolika je cena takvih pedala?

Toliko za sada...pa bih vas zamolio za pomoc???
I hvala svima unapred... :D :D :D

Aca

Re: Bass oprema!!!

Post by Aca » 09 May 2009, 17:33

Daj zar na celom forumu nema nijedan bassista koj bi mogo da mi kaze nesto...
Bar da mi predlozi neku pedalu...nesto...???

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 May 2009, 17:57

Bilo bi pozeljno da das vise informacija

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 09 May 2009, 18:03

Aca

Post by Aca » 09 May 2009, 19:32

imam tacno 600 evra...A trebam da kupim bass,a za bass bi dao 300-350 evra uzeo bih neki Ibanez, ostane mi jos 300 evra za pojacalo i pedalu...treba mi neka pedala sa distorzijom ili overdrivenom samo ne znam sta je bolje...a treba mi za pesme tipa For Whom the bell tolls..i tako...A muzika je ono metal i rock,tipa Metallica,Nirvana,Korn,Sepultura,Gunsi,Judas Ptriest,Audioslave...te grupe bi svirao...A pojacalo 0d 60W do 100W da rastura... :D :D :D

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 May 2009, 20:58

Nisam basista al evo da pomognem pojacalo dovoljno jako, basista koji svira samnom ga ima i poklopi mene kad sviram na fenderu od 120 w tako da ono za te pare
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 0&art=2272

sl0e

Post by sl0e » 10 May 2009, 04:04

Meni se ne svidja Behringer. Ima ga u svakom trecem studiju za vezbanje po gradu i niko sa kim sviram nije preterano odusevljen zvukom tih pojacala.

Aca

Post by Aca » 10 May 2009, 10:27

Ni meni se Behringer ne svidja...Ja i jesam razmisljao o Fenderu,ali ne znam da li imam dovoljno para za tako nesto....a i razmisljao sam o Marshallu,mislim da su to prilicno dobra pojacala za bass...e sad ne znam sta je tacno... :)

Aca

Post by Aca » 10 May 2009, 11:20

Sad sam racunao nesto i shvatio da ovo nije normalno...
Za sitnice,kao sto su zice,trzalice,kais,Torbu,Kabal i Konektor...meni treba 8500 dinara...Pa ja za te pare mogu da kupim koju hoces pedalu,ajde to nego mugu da kupim uz te pare 10X bolji bass...ali dzabe...,ja na svirku ne mogu bez kaisa,ne mogu da nosim bass bez torbe,ne mogu da sviram bez kabla ili konektora i bez zica...Znaci ne verujem da cu toliko pare da dam za sitnice...nije zdravo... :(

shule

Post by shule » 12 May 2009, 22:48

Samo polako, niko od nas nije kupio sve sto mu treba odjednom. :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 12 May 2009, 22:50

Sto ne kupis samo bass za te pare? Jel ima neko pojacalo tamo gde ces drzati probe?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 May 2009, 23:06

Pa teško da ćeš za 600 Eur sve moći tako odjednom da uzmeš bez većih kompromisa.

Jedino ako si u mogućnosti da naručiš od nekog pedalu, ova bi završila poso za smešne pare: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_bod1.htm

Bas gitara, nemam pojma, možda Ibanez SRX, pojačalo neko polovno, možda nešto ovako... http://www.kupujemprodajem.com/FENDER-B ... -oglas.htm ili http://www.kupujemprodajem.com/fender-r ... -oglas.htm
...ili novi Laney RB3 ili RB4 , ja imam dobra iskustva sa Laney-em, ali vidim da neki i nemaju...

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 13 May 2009, 22:56

Uf uf .... 600 EURa je za bass set bas malo. Ne znam, kupi dobar bass i pedalu, a slepaj se malo za pojacalo dok ne skupis lovu, bar jos toliko za bas pojacalo.
Taman ces malo daprosviras i vidis da li si dovoljno zagrijan za nastavak price, a onda ces vec naci pare za amp ako ti bude stalo. Ako kupis u startu i amp i gitar u nizoj klasi onda ces da ubrzo osjetis da ti treba i jedno i drugo potpuno novo.
Dakle, iz iskustva drugih ljudi, kupi sto bolju gitaru u startu....

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 May 2009, 23:57

Mada s druge strane, danas bacih pogled i izgleda da je baš fino sniženje za Laney pojačala: http://www.mixmusic-company.com/downloa ... popust.pdf
Tako da... šta znam, mogao bi da se sastavi neki osnovni rig koji bi služio nekoliko godinica. Ja i tako nešto ni nisam za pazar middle range gitara, ili daš 200-300 evra ili iljadu i 200-300, sve između nema mnogo smisla.

Možda se Molotov i drugi neće odmah složiti, ali nema toliko modela bas gitara koliko ima električnih gitara, tako da... bas gitare koje sam probao u ovom cenovnom rangu uglavnom nisu nudile dovoljno više nego one iz nižeg ranga.

Tako da ja predlažem Ibanez SRX, Laney RB5 i ako baš mora drive, Behringer ovaj ili onaj prehvaljeni BDI, trebalo bi da ima neki drajv...

Aca

Post by Aca » 14 May 2009, 18:34

nenadnenad wrote:Sto ne kupis samo bass za te pare? Jel ima neko pojacalo tamo gde ces drzati probe?
Nema,drzimo probe kod bubnjara...
Molotov wrote:Uf uf .... 600 EURa je za bass set bas malo. Ne znam, kupi dobar bass i pedalu, a slepaj se malo za pojacalo dok ne skupis lovu, bar jos toliko za bas pojacalo.
Taman ces malo daprosviras i vidis da li si dovoljno zagrijan za nastavak price, a onda ces vec naci pare za amp ako ti bude stalo. Ako kupis u startu i amp i gitar u nizoj klasi onda ces da ubrzo osjetis da ti treba i jedno i drugo potpuno novo.
Dakle, iz iskustva drugih ljudi, kupi sto bolju gitaru u startu....
Pa ja sam mislio da za 600 evra kupim samo bass i pojacalo i nista vise...toliko para najvise mogu da dam za bass 350 evra i pojacalo 250 evra...Za pedalu sam nasao jos malo kinte...
sirac-šunka wrote:Mada s druge strane, danas bacih pogled i izgleda da je baš fino sniženje za Laney pojačala: http://www.mixmusic-company.com/downloa ... popust.pdf
Tako da... šta znam, mogao bi da se sastavi neki osnovni rig koji bi služio nekoliko godinica. Ja i tako nešto ni nisam za pazar middle range gitara, ili daš 200-300 evra ili iljadu i 200-300, sve između nema mnogo smisla.

Možda se Molotov i drugi neće odmah složiti, ali nema toliko modela bas gitara koliko ima električnih gitara, tako da... bas gitare koje sam probao u ovom cenovnom rangu uglavnom nisu nudile dovoljno više nego one iz nižeg ranga.

Tako da ja predlažem Ibanez SRX, Laney RB5 i ako baš mora drive, Behringer ovaj ili onaj prehvaljeni BDI, trebalo bi da ima neki drajv...
Sto se tice bass ja sma nesto gledao i skoro da sam bio odlucio da umem ovo http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=431 ili mozda ovo http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1219 , ali mislim da je ovaj ibanez SRX350-NT strava i da sam sad siguran da njega uzimam...A sto se tice pojacala nisam bas siguran u Laney, pre bih uzeo neki Marshall ili Fender, a i ovo sto si mi ti preporucio ima 120 w meni je dovoljno 80w eventualno 100w...A sto se tice pedale Behringer je super, ali ne znam koliko bi me kostao???

Hvala na pomoci... :D :D :D

Post Reply