Big Mafu se rado vraćam jer volim njegov ton - prirodniji nego opamp drajvovi, fokusiraniji nego FazFejsovi, da i ne spominjemo ono njegovo "tutnjanje" - tako da se iz sveg srca zahvaljujem Hopkinsu koji me je podstakao na potragu za "ultimativnim" Maf tonom. Naravno, čim se pomene "one Muff to rule 'em all", odmah treba proveriti šta u ponudi ima Mark Alfs (Skreddy Pedals), čovek koji je napravio & čuo više Mafova nego što sam ja popio espresa sa mlekom... I tako, eto nas, Skreddy Mayo!
Svako ko se malo više zanima za Mafove zna za onaj "slatki problem" sa njima - što Maf zvuči "zemljotresnije", ima više "beskonačnog sustaina" i "krema", to će lakše nestati u miksu. Ma koliko voleo Triangle Muff i ma koliko mi se zeleni SOVTEK / "Civil War" činili grubim ("Black Keys sound") ako iza njih nije dobar overdrajv, obično se nađem u situaciji da ljudima moram da preporučim ovaj drugi jer će sa prvim biti svejedno da li na sceni sviraju ili ugase pojačalo. Zato me je zainteresovala Skredijeva "Flat Mids" opcija koja je jednostavno rešenje (dupliranje kondenzatora na highpass strani tonestacka) a sprečava da Mayo (koji je u suštini Triangle Muff) "potone" uživo. Uzgred, trenutna NYC reizdanja vrlo dobro rešavaju problem "nestajanja u miksu" ali to čine tako što podižu visoke i srednje visoke do te mere da previše "pršte" pa "kremastost" Mafa delimično nestaje.
Imao sam sreću da je Hopkins dragovoljno pristao da operišem unutar njegovog NYC reizdanja, što je dobro jer je SpencerPedals PCB na samoj granici što se montaže u 1590BB kućište tiče (može da se izvede, ali je tesno ako želite da fiksirate pločicu, što preporučujem). Tako dobijamo ovo:

Iskoristio sam džekove, prekidač i potenciometre sa NYC reizdanja - DC džek je morao da se zameni za "Boss verziju", a dioda ionako leti napolje. Uzgred, čik pogodite koji su potenciometri na NYC reizdanju? Song Huei, tako je

Srećom je Mayo skoro potpuno "suv" - prvi Triangle Muffovi su bili takvi, Skreddy je dodao samo jedan ulazni elektrolit radi blagog oblikovanja signala u startu - pa nisam morao da se mučim izborom "vode i mineralnih soli", već sam išao na sigurno (105°C). Ostatak je urađen onako kako volim da radim - metalfilm all the way, sve ostalo WIMA polipropileni / poliesteri (da pravimo zazubice Amerikancima

Napomene o izradi: izbor tranzistora u Mafu je skoro isto toliko bitan kao u FazFejsovima, mada je na sreću mnogo lakši. Klasičan izbor bi bili 2N5133 tranzistori, ali nema svrhe tražiti ih kod nas. Najbolje je eksperimentisati sa BC550C i podvarijantama što se "modernog" zvuka tiče i BC109C i podvarijantama što se "metal can mojo" zvuka tiče. Na kraju sam se odlučio za BC109C od početka do kraja - BC550C u Q1 daje zanimljiv "pun" zvuk, ali je Majo onda prepun sub-basa (WIMA tradicionalno fantastično propuštaju donji deo spektra) i zvuk postaje "težak" i vrlo "metalski" depresivan. Ako vam je ukus drugačiji od mog, svakako probajte sa BC550C.