Egnater Rebel 20 - me like! :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Egnater Rebel 20 - me like! :-)
I jos mnogo njih, poslusajte.
Re: Egnater Rebel 20 me like! :)
pre bi dao i te pare za njega nego za ovog orange-a!
- Rocket Roll
Re: Egnater Rebel 20 - me like! :-)
Uz sve dužno poštovanje Egnateru, ali čovek se baš potrudio da unakazi zvuk Tiny Terrora - tonska kontrola je sve vreme testa na 100% (maksimalan treble).
"Orange zvuk" jeste mračan i "neklišeiziran" zvuk, ali Tiny Terror obično i kupuju ljudi koji to vole.
"Orange zvuk" jeste mračan i "neklišeiziran" zvuk, ali Tiny Terror obično i kupuju ljudi koji to vole.
Yup, cuo sam mnooogo bolje snimke tog Orange-a ali mi se ovo ipak vise svidja.
A i ima mnogo vise opcija... al' jeste skup.
A i ima mnogo vise opcija... al' jeste skup.
- Rocket Roll
Ne bih se "zakivao" za Egnatera, u tom slučaju - vrlo klasičan, "shematiziran" rokenrol ton koji proizvodi manje-više svako pojačalo na Maršalovom tragu. Da jurim tu "farbu", išao bih na Fulltone OCD -> bilo koje pristojno pojačalo kombinaciju.MUzzY wrote:...ali mi se ovo ipak vise svidja.
Iskreno, ne čujem zašto su se uopšte mučili sa dve vrste izlaznih lampi (što se tona tiče - a što se marketinga tiče, dobra fora).
Stoji, ali znas i sam da ipak ima boljih kombinacija za "taj" zvuk od Marshall-a 

Rocket Roll wrote:Uz sve dužno poštovanje Egnateru, ali čovek se baš potrudio da unakazi zvuk Tiny Terrora - tonska kontrola je sve vreme testa na 100% (maksimalan treble).
On stalno ima taj jako trebbly zvuk... To mi se ne svidja kod njegovih demoa.
- Rocket Roll
Čovek voli taj ton, dakle. Ima i pravo na to, samo šta će mu onda Tiny Terror?Funkomat wrote:On stalno ima taj jako trebbly zvuk... To mi se ne svidja kod njegovih demoa.
Pa moooožda u nekom apsolutnom smislu i ima, ali čemu trud kad za tim nema potrebe? Poenta takvog tona je da bude kliše: ekstremno generički, dinamički prilično "mrtav" i tonski "hladan". Na tragu uopštenih stvari kao što su pedale na kojima piše "metal", "blues" ili "Tube Screamer"... Te stvari su pretežno namenjene onim situacijama kada treba dobiti "taj" ton (na nepoznatoj, iznajmljenoj opremi, u loše opremljenim studijima ili tonski neodgovarajućim prostorima) i pritom ga treba dobiti jako brzo, pritiskom na prekidač. To što čujem iz tog Egnatera je takav ton, "ton na kojem piše 'rock'". Oko tog tona se i ne treba zamarati, u tome je poenta.MUzzY wrote:Stoji, ali znas i sam da ipak ima boljih kombinacija za "taj" zvuk od Marshall-a
evo sad samo pogledao tj. poslushao onaj video i meni Orange def ima masniji, kompleksniji i zdraviji zvuk. Egnater je sav plehast, supalj i stvarno iskreno jeftin. Da li EL84 def nisu lampe za dobra gain, neam pojma al meni se vise dopao Orange.
- Rocket Roll
I Tiny Terror ima dve EL84 u izlazu.dweezil wrote:Da li EL84 def nisu lampe za dobra gain, neam pojma al meni se vise dopao Orange.
-
ne mora svako bas da bude poseban 

Pitanje je skroz na mestu, mada odgovor je veoma glup - Da bi bio što interesantniji širokim narodnim masama, koje nemaju love za Handwired Marshall-e i DR.Z Maz-ove, a interesuje ih kako bi zvučalo ovo ili ono na njihovim pojačalima, ispazario je dva najčešća gig-pojačala - Tiny Terror-a i Blues Junior-a i od tada većinu demo-a upravo kroz njih i snima.Rocket Roll wrote: samo šta će mu onda Tiny Terror?

U pravu je Funkomat, uvek mu je too-trebly zvuk i uvek snima kroz pojačalo koje je već u nekom drajvu, pa je sve to malo smor. Ali, sa obzirom da demonstrira uvek zanimljive pedale, ništa od toga me ne sprečava da ga pratim od samog početka, tj. prvih nekoliko snimaka.
Ovaj, nemam pojma čemu ovaj moj post...