Naručivanje žica online
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Naručivanje žica online
Da li je neko naručivao žice putem interneta, ako jeste kakva su iskustva i odakle je najbolje naručiti?
Re: Naručivanje žica online
Nisam konkretno žice, ali sa ovima nikad nikakvih problema, a imaju i vrlo fin izbor.
http://www.banzaieffects.com/Strings-c-455.html
http://www.banzaieffects.com/Strings-c-455.html
a zasto bi to uopste i radio pored ovolikog izbora, mislim stvarno ima svega od zica ?!
Jednostavno: ho'u ameri;ke original!dweezil wrote:a zasto bi to uopste i radio pored ovolikog izbora, mislim stvarno ima svega od zica ?!
Ako si nekada probao one najjeftinije Daddario kupljene u Americi i ove kod nas onda znas da je razlika kao nebo i zemlja. Fenderove recimo imas ovde, ali samo meksicke. Na Ernie Ball postoji stiker da je zemlja uvoza (valjda porekla!) usa, ali im mnogo ne verujem.
A sto se tice Banzaia moja iskustva su dobra, ali se bojim da cu i od njih dobiti meksicke Fender zice. Da bih te detalje proverio i postavio sam pitanje ovde, ali i zgleda da je malo ljudi to radilo.
a koja je razlika izmedju meksickih fender zica i usa ??? bas me interesuje! 

Moj drugar kaze da ga Ernie Ball sluze bolje i duze cak i od prvaka izdrzljivosti - D'Addario. Tako da je moguce da ih dobro prave, u USA.
Ja koristim one XL Nickel Round Wound...
http://store.daddario.com/category/1448 ... rency_id=1
A moram da priznam da nisam vidjao ni u Somboru ni u Novom Sadu ove ostale iz ponude (Duane rece da koristi Pure Nickel, znaci da ih ima u Beogradu)...

Ja koristim one XL Nickel Round Wound...
http://store.daddario.com/category/1448 ... rency_id=1
A moram da priznam da nisam vidjao ni u Somboru ni u Novom Sadu ove ostale iz ponude (Duane rece da koristi Pure Nickel, znaci da ih ima u Beogradu)...
Aman ljudi, batalite priče šta je i zašto je bolje ili nije, postavio sam jednostavno pitanje. Ako niko nije naručivao onda nikom ništa!
A jesu li jeftinije napolju zice?
Ja bih, ako se isplati, narucio nekoliko koNpleta...
Ja bih, ako se isplati, narucio nekoliko koNpleta...
Nisma probao americke D Addario, i sve zice koje sam probao kupio sam ovde sto se tice zica za elektricnu gitaru. Ja iskreno mislim da tripujete za to da su americke bolje od "domacih" 

Ne mogu da verujem da te mrzi da pogledaš cene žica po netu!sinisake wrote:A jesu li jeftinije napolju zice?

Vas, znači, isključivo interesuje naručivanje iz USA prodavnica?Sava wrote:Ako niko nije naručivao onda nikom ništa!
Da li ste upućeni da li je izvodljivo uraditi ovom našom Internet Visa karticom koja sve obračunava u evrima?
Edit:
Kupujmo domaće!mislim da tripujete za to da su americke bolje od "domacih"

Ma zezam se...Ne mogu da verujem da te mrzi da pogledaš cene žica po netu!![]()

Ja mogu da ih pazarim u dolarima, mozda bi se i isplatilo... Imam neku master karticu...
Jedino ne znam da l' bi dusmani uzeli PDV, i to...

cuo sam ja ovu pricu od vise ljudi, da navodno ove zice kod nas nisu iste kao one u Americi i na zapadu, al ono ne kapiram gde se onda prave, i kome bi to bilo u interesu. A i nisma imao prilike da uporedim. Sad ya ove vece brendove tipa D Addario i Ernie Ball mozda i ima neka zvaka, al mislim da su DR, Gibson, Elixir i ostale, iste ovde kao i na zapadu. Neam pojma
Ja nisam narucivao online, ali sam kupovao u USA.
One koje ja koristim za klasicnu gitaru su iste kao i one koje kupujem ovde (doduse i pise da su jednako obe Made in USA), samo su u USA jeftinije poprilicno i kupujem u velikom pakovanju sto je dodatni popust. Imam u steku i Elixir za elektricnu gitaru (jos ih nisam probao) i na njima pise da su proizvedene u USA, a pakovane u Kini
. Takodje imam iz USA SIT i one su American made (uzeo ih za probu), i recimo da mi se ne svidjaju tako da cu jedno pakovanje viska da otudjim uskoro.
E sad, povodom komentara drugih, uvideo sam a sve cesce srecem to misljenje i kod drugih ljudi, da nije bas sve sto je made in usa sveti gral, i da mu treba teziti po svaku cenu. Al kako ko hoce i moze
One koje ja koristim za klasicnu gitaru su iste kao i one koje kupujem ovde (doduse i pise da su jednako obe Made in USA), samo su u USA jeftinije poprilicno i kupujem u velikom pakovanju sto je dodatni popust. Imam u steku i Elixir za elektricnu gitaru (jos ih nisam probao) i na njima pise da su proizvedene u USA, a pakovane u Kini

E sad, povodom komentara drugih, uvideo sam a sve cesce srecem to misljenje i kod drugih ljudi, da nije bas sve sto je made in usa sveti gral, i da mu treba teziti po svaku cenu. Al kako ko hoce i moze

Ah, ta prica vazi i za gitare, zar ne?
Uzgred, sad sam pogledao koliko bi izaslo... Ne mnogo jeftinije nego ovde...
3-Pack Regular Light 10-46
$ 16.00 -> 1,059.92 RSD (Ovde kod nas su 550, u NS verovatno jeftinije, tako da...)
Uzgred, sad sam pogledao koliko bi izaslo... Ne mnogo jeftinije nego ovde...
3-Pack Regular Light 10-46
$ 16.00 -> 1,059.92 RSD (Ovde kod nas su 550, u NS verovatno jeftinije, tako da...)
Meni su na porudžbinu od 30 evra ovi naši dodali još 1500 din, čisto da se zna ko je jaĆi.sinisake wrote:Jedino ne znam da l' bi dusmani uzeli PDV, i to...![]()

Ali u slučaju da ti naplate sve moguće dažbine možeš da se hvališ kako sviraš neke specijalne D'Addario žice - 15 evra komplet!

Ne znam da li je to tačno, ali valjda na porudžbine do 20 evra ne plaćaš ništa...?