Kurtis Novak je veoma poznat u svetu offset gitara - radi restauracije starih gitara/baseva i rucno mota magnete - jedan od malobrojnih koji radi 1:1 replike ali takodje je moguce raditi modifikacije (A2, A3, A5 magneti i Formvar ili Enamel zica) - Izrada je vrhunska, Curtisa mozete kontaktirati licno (on insistira) i popricati o zvuku koji zelite da postignete - Da nije u pitanju samo o jednom od graditelja govori i podatak da je radio magnete za Dinosaur Jr, Placebo, Arcade Fire i gomilu Country, Blues, Rock, Surf muzicara sirom sveta... Pre nekoliko nedelja sam kontaktirao Curtisa i konsultovao oko izrade magneta za mog Jaguara i kakav zvuk zelim da postignem - i voila, juce me je posta prijatno iznenadila:

Par voskiranih - posto se mnogo igram s fuzzevima&modulacijama - Novak Jaguar '63 replica pups + vintage covers % claws

Zakljucak: Iako su CIJ Jaguar magneti veoma dobra replika, razlika se odmah primecuje - Novak imaju taj 3D ton - shirok, rezonantan, kremast i pun sustaina - tamo gde su CIJ nekako shrill/flater Novak pokazuju punu snagu - Na prvo ukljucivanje sam bio zacudjen, ali nakon par minuta sam se pretvorio u smajlija - kad sam "odvalio" top boost (i doduse smanjio master na minimum zbog uslova) zvuk se iz raspy/noisy/flatty (CIJ) pretvorio u full-bodied/creamy

Ipak ne treba ocekivati Les Paul ton - ovo je Fender Jaguar - Bright/Punchy/Resonant ton je njegov signature i sa Novak pupovima cak i CIJ zvuci "skupo" - Licno sam 100% zadovoljan i mislim da cu sad da secem kroz Mix "kao zilet"

Snimio sam jedan video klip u 22h uvece u stambenoj zgradi pa cete razumeti zasto je zvuk bright & raspy (nema kompresije, sirov zvuk/mic s fotoaparata=0 bassa) i sviranje bez ideja, random noodling sa povremenim menjanjem pozicija i igranjem s reverbom i tremolom (tremolo nikad nije isao preko 30%; Volume Voxa nikad preko 20% u rezimu 22w)

Oprema: Fender Jaguar CIJ/Fender Mustang bridge/Novak pups/Fender 11's steel zice -> Planet Waves kabl -> Vox AC30 CC1/1x12 Celestion Neodog
http://www.box.net/shared/p5bb765o8o