Dakle, niko me nije pitao ali eto imam neku "potrebu" i zelju da vam ispricam sta je to bilo u Nisu..
Kad sam stigao, poslao sam SMS nasem dragom Chedi a.k.a Sircu da ako ima vremena da se nadjemo.. nakon dogovora i nalazenja.. obradovala me je vest da se otvorio i MIXmusic u nisu... ne zbog ne znam ni cega, vec zbog cinjenice da je sada jos vise opreme dostupnije nama u ovim krajevima. Ne moramo bas uvek da idemo u BGD.. ok, podjosmo u MIX prvo..
Tamo, jedan prodavac i oprema.. jos verovatno nije full asortiman dosao iz bgd mixa ali ima sta da se probere..
Malo smo razgledali..i prodavac dade sircu Ashton gitaru... on je prosledi do mene... a sirac skinu neku bass isto ashton.. Ukljucismo u pojacala.. i poce nazovi JAM.. obzirom da smo bili (barem ja jesam) situacijom.. nisam se bas nsto pokazao.. ali zato Sirac jeste.. tj. ajmo ovako.. Bila je nesnosna vrucina u prodavnici i dok sam se ja znojio, Sirac je 'ladno skotski prebirao po zicama bass gitare i to vrrrlo odlicno.. pored njega sam zvucao kao pocetnik... no ok.. sta je tu je..
Elem gitara (i bass gitara) je bila iz Ashtonovog paketa za pocetnike.. AG131/132 STARTER PACK
( http://www.ashtonmusic.com/productView.asp?productID=19 )
Jes da sve ovo ide u pakovanju, ali verovatno zbog lakse prodaje, mogu se kupiti i razdvojeno..
Gitara.. nije losa.. ono.. pored specifikacija koje ima nasajtu, mogu reci da ima fin vrat. Srednji po svemu, i sirina i debljina.. Izrada zadovoljavajuca, cak i dobra za taj novac..
Zvuk.. hmm pa reci cu, nemojte da ocekujete besan sound, ali dovoljno dobar da se ne mucite previse prilikom nalazenja istog.. Dobra stvar je to sto na gornjem rogu ima ugradjen stimer.. radi odlicno..
Eh, da, jedino mi se nije svidjalo to sto npr bridge humbucker radi mnooogo jace nego ostala dva singlea. Iako su singlovi bili spusteni u odnosu na humbucker, mislim da je razlika u nivoima prevelika.. no bilo kako bilo... za 9900 dinara.. (bez pojacala) je dobra za te pare.. cak predobra.. za pocetnike i hobiste,, dusu dalo.
Sleeca je bila Dean EVO XM http://www.thomann.de/gb/dean_guitars_evo_xm_sn.htm
Neverovatno dobra gitara za 13000 i nesto... neverovatna..
Dakle dobro drvo, odlicni par humbuckera, dobar finis i hardver.. prilicno ozbiljna gitara koja ima sve atribute koje gitara treba da ima. Zvuk je onaj tipicni LP-ovski, sa maalkice povecanih srednjih u zvuku.. Sve u svemu dobra gitara i vrrlo dobar zvuk..
Meni se nije svidjalo to sto je prekidac umetnut izmedju potenciometara, posebno sto je razmak izmedju njih vrlo mali. Priikom menjanja pozicija moze doci do nesvesnog stisavanja ili pojacavanja.. a brzu promenu.. hmm pa nije bas moguca..
Pojacala.. nesto i nema. Probali smo na nekim malim pojacalima... a jedino sto mi je onako zapalo za oko i potrazio sam da probam je Laney LV100 http://www.thomann.de/gb/laney_lv100.htm
Odlicno, odlicno pojacalo.. jes da ima 65W ali po meni ima manju zapreminu nego sto bi trebalo ... rekoh po meni!!! da je 20% vece.. bilo bi fenomenalno, ovako samo je odlicno.

Elem, pojacalo ima dva kanala i neku TEC Valve Technology.. koja valjda treba da simulira rad lampi.. vrrlo fino to radi.. ima prekidac koji mu daje jaja i daje punch u tonu.. drugi prekidac mu scoopuje zvuk, znaci srednjih ni od korova.. treci prekidac menja kanale.. E ovde mi je verrlo bilo drago da sam video da svaki kanal ima svoj EQ sto je naravno super kad se prebaci iz kanala u kanal, nema potrebe za dodatnim sredjivanjem..
Zvuk je rekoh super.. neutralni clean seting pojacala je izbalansiran u podrucjima i daje veoma lep zvuk gitari... dok overdrive.. sa njim je moguce igrati se do besvesti... stvarno ne mogu da stanem i kazem "e super - ovo je to - i da ga ne diram vise.. "
LV100 ima reverb koji je po meni fenomenalno resen.. jednim dugmetom dajete vreme reverbu, a drugim nivo samog efekta. Ne verujem da je zicani, ali dobro radi..
Sve u svemu.. mocno pojacalce za oko 230 evra..
Nakon MIXa... Sirac i ja smo otisli do Music House.. (oboje znamo da su oni uglavnom skuplji od drugih i da umewju da drze cene.. duuuugo, ali... ponekad je sistem daj-sta-das.)
Tamo, sem standardnog asortimana.. >svega i svacega< resih da probam jednog Vintagea.. model V100TGB koji je oko 40K dinarjev..
E sad.. zvuk je super, to radi vrrlo fino. Klasicni LP sound i nema tu neke filofofije.. Gitara je made in PRC ili korea.. whateva' i to je ono sto mi upada u oci.. Dakle SVE plastike uopste nisu obradjene.. vak su od neke bedne i obicne plastike.. Civije - pise na njima Wilkinson, ali meni to ne uliva poverenje... znaci JA bih ovo POD HITNO promenio kada bih kupovao ovu gitaru.. Ali ruku nasrce, zvuk je odlican, izrada korektna (mislim na finish) i gitara je sve u svemu dobra, ali mozda ne za ove pare.. za 5000 manje. Najmanje! No, sta je tu je..
E, malo sam pricao sa prodavcem i on mi predlozi da probam Rocktron VR30 velocity.. http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... rc=3LRTWXX
Ljudi, pojacalo je na mene ostavilo snazan utisak.. 30W je 30W i nije to neko multipurpose pojacalo, znaci kuca-proba-tour bus... manja svirka.. Ali pojacalo me je odusevilo jer ima tako dobar distortion da mi je doslo da sa Sircem organizujem otimacinu...
Mislim, stvarno, obicno kod ovakvih malih pojacala Drive koji ocekujem i obicno imam je neki mlitavi drive/Overdrive ili nesto nalik na zvuk odvrnutog pojacala do daske, a zvucnik slab.. E ove to nije slucaj..
Izgleda da su se dizajneri setili pa su ubacili neku od pedala iz svog programa... iskreno 'fala bogu da su se setili..
Po meni pojacalo vredi svaki dinar.. i ne bih se libio da ga kupim.. doduse, dva "nedostatka" mozda nece biti prihvatljiva za neke druge korisnike.. ali what do you want for 19100 dinarjev..
Prvi nedostak je to sto ima zajednicku EQ kontrolu.. dakle ova kanala dele seting tako da prilikom prebacivanja iz kanala u kanal vrlo je moguce da ce korisnik morati da docacka EQ... a drugi neostatak je da vec na 2/3 snage (na clean kanalu) pojacalo pocinje da overloaduje. tj. da probija zvuk..
No.. pored onog Randalla RX25, ovaj Rocktron V30 je veeeeeoma povoljna kupovina kad je rec o multi purpose practice/small gigs amp
E, u Music housu sam najzad dobio priliku da probam ono sto me odavno interesuje.. Digitech Hot Head http://www.thomann.de/gb/digitech_hot_head.htm i to na razglasu. ko je video pedalu, primetio je da pedala ima dva izlaza to amp i to mixer.. prodavac je prikljucio razglas i pedalu. E ljudi.. mislim da je Hot head moja sledeca kupovina.. pocinjem da stekam.
Razlika izmedju to amp i to mixer je toliko ocigledna i toliko velika da apsolutno.. ne bih imao potrebe da pedalu stekam u amp.. dakle uz male korekcije na mikseru.. nema onog tipicnog zvuka i praskavosti kada je neka distortion pedala ukljucena u mikser.. Pitajte Sirca.. fenomenalno.. A zvukom sam ja odusevljen, meni se ova pedala jako svidja..
od OD sounda, do full distortion ima sve.. high su high.. a low je niski srednji, ali to mnogo lepo radi.. bas kao za mene..
Pored Hot heada probao sam i korg ampworks.. http://www.korgnorthwest.com/ampworks.htm takodje preko razglasa..
ovo je tek spravica za igranje... u Music housu je preskupa.. oko 7000 (a za te pare u mitrosu ima V-amp 2 koji pak ima svojih mana i prednosti) ali ova spravica me je prilicno lepo iznenadila. Poznato je da JA ne vareim korga i njegove procesore.. no ovo je sasvim dobro.. i opet.. veeelika pogodnost za sviranje preko razglasa...
Mislim da sam dosta ugnjavio prodavca i prisutne u prodavnici, pa resismo da izidjemo iz Music housa.. puni prijatnih utisaka..
Nakon male pauze.. kafica i vodica i sredjivanje utisaka..