pojacalo je vrlo solidno uradjeno, kabinet je toliki da mogu da se ubace umalo 2 12ice, a 2 10ke mogu sigurno. dobio sam i zvucnicki kabl. pojacalo ima izlaz od 8 oma i 2 izlaza od 4 oma. 2 kanala - top boost i normal. na top boostu rade sve tonske kontrole, na normalu samo high cut.
sviram ga trenutno sa jednim stratom iz '76 koji je prepravljen, tako da ima 2 switcha za sve moguce kombinacije magneta. strat sam posudio od kuma (nisam kuci u podgorici, nego kod tetke u priboju)
kabinet je poveliki, shirina mu je dovoljna da drzi neku povecu glavu. i glava i kabinet su stabilni.
prvo sam ukljucio gitaru direkt u pojacalo i isprobao kanale.
top boost, naravno, ima vise gaina i lep je za zvonak klin, lep crunch, a moze da nabaci i poprilicnu distorziju kad se osharafi do daske. nije high-gain, ali je sasvim dovoljno gaina da u nekoj zajebanoj situaciji moze covek da svira bez pedale za dist (ne mjetal, afkors). nema shuma, osim kad se osharafi bash do daske, a ni onda to nije primetno ako sviras sa bendom. naravno, probao sam onu foru da na skroz otpanjenom pojacalu smanjim volume na gitari i postize se jako lep klin. dinamika je vrlo izrazena, sa pojacalom na 4 normalno sviranje daje klin (sa VRLO malo breakupa), dok agresivno sviranje daje odlican crunch. top cut kontrola moze da zaobli zvuk fino. pedale me kroz ovaj kanal na prvi pogled nisu previse odusevile: fuzz nije nesto jer je gain preveliki, distorzija je prenategnuta (i fuzz isto), delay lezi dobro, ali ne stavljati veliki feedback jer oce da przi ushi visokim tonovima ako uvati da rezonuje, chorus lezi, neki uvrnutiji flanger para ushi. koji bi bio savrsen efekat? definitivno: analogni delay. onda sam shvatio da svaka pedala radi poprilicno savrseno ako se top cut dobro namesti, tako da zvuce sve dobro. sad, ne znam da li odvrtanje top cuta shteti klinu puno. imam pojacalo nepunih 4 sata.
normal ima dosta manje gaina i radi mu samo high cut tonska kontrola. dosta je mracan, mada se to single coil magnetima lepo nadomesti. dobar je za nekog mracnijeg klina i odlicno podnosi pedale. top cut nisam dirao, mislim da bi previse ubio visoke. uz dobru pedalu zvuci kao neki marshall ili slicno britansko pojacalo iz 60ih - dobra mracnija distorzija.
pojacalo samo po sebi ima dosta srednjih (vintage 30 to valjda malo smanjuje, ali nije lose sve u svemu ima dosta srednjih), tako da se pedale koje su dosta scoopovane ne gube, a dosta midsa ne smeta klinu.
tonske kontrole su jako korisne, mada bass kontrola utice na kompletan zvuk. odvrtanje tonskih kontrola dodaje dosta gaina. probacu pojacalo na drugom kabinetu da uporedim, kao i drugo pojacalo na ovom kabinetu, kad mi se ukaze prilika. za sad sam prilicno odusevljen, pokriva sve sto sam hteo. moram ga isprobati sa bendom, slomiti membranu na zvucniku, navici se malo, videti kakvo je u eksploataciji da bih bio potpuno objektivan.
samo jedna stvar: oni snimci don't do it justice, sto bi reko svaba, englez, japanac

za sad: hillbilly (peco), svaka cast i hvala!