Behringer V-tone 108

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
ness

Behringer V-tone 108

Post by ness » 22 Jun 2009, 18:00

Iako su svi skepticni prema proizvodjachima nepopularnih marki(made in china),ukazala mi se prilika da probam bas jednog takvog. Na koriscenje (dao mi chovek na par dana)sam dobio pojacalo behringer v-tone gm 108. Dakle kao i svi, nisam ocekivao nista posebno od ovog pojacala.Ali svirajuci na njemu stekao sam mnogo drugacije utiske. Pa da pocnem.Pojacalo je snage 15w,ima ulaz za slusalice(6mm) i cd input(6mm).Zvucnik je takodje behringer i radi na 4ohma ima 8 incha.Pojachalo je otvoreno sa zadnje strane, tako da se zvucnik vidi,a uspeo sam da vidim i trafo i neki tranzistorski hladnjak, koji mi deluje sasvim pristojno(dosta je velikih gabarita).Od podesavanja ima master potenciometar(volume),zatim potenciometre za low,mid,high i potenciometar za drive.Pored toga u odeljku analog modeling nalaze se tri mala prekidacha od kojih svaki ima tri polozaja. Prvi prekidac ima polozaje tweed,british,californian.U polozaju tweed dobija se veoma dobar i jasan clean ton sa dinamicnim basevima.U polozaju british naglaseni su srednji tonovi i veoma je dobar za sviranje nekog klasicnog rocka recimo.Zvuk je praskav i agresivan istovremeno.Meni licno se ovaj zvuk najvise i svideo.U polozaju californian zvuk mi je nekako najagresivniji sa puno drajva koji mi se na momente cini kao neka distorzija sa manje gaina.Nije lose za cepanje solaza i neke ostre rifove. Drugi prekidac ima polozaje clean,hi gain i hot.U polozaju clean,logicno clean zvuk.Mada sviram gitaru sa humbacker magnetima zvuk cleana me je odusevio.Probao sam i da otpanjim pojacalo do kraja,zujanje je jedva primetno,takoreci skoro da ga nema.U polozaju hi gain dobija se "crunchy" zvuk,a sa pojacavanjem drive potenciometra prelazi u distorziju,i to dobru.U polozaju hot dobija se heavy distorzija i dosta dobar sustaine,znaci za przenje! Treci prekidac ima polozaje flat,u.s.,u.k.Ovo mu dodje kao neki predefinisani ekvilajzer za zvuk koliko sam ga skontao, i odredjen je u tri polozaja za svaki ukus po nesto.Kvalitet zavrsne obrade samog pojacala je zadovoljavajuci,nista ne zuji kada se otpanji pojacalo,sve je utegnuto i na svom mestu. Ne znam posto je ovo pojacalo,ali pretpostavljam da je veoma jeftino,a kvalitet izrade i zvuk su sasvim zadovoljavajuci.Naravno govorim o ovom pojacalu kao necemu sto ce sluziti za vezbu u kucnim uslovima.Mada ga nisam pojacao jace od 6(osim par puta na momenat cisto da probam) jer ubija koliko je glasno.Sve u svemu prijatno iznenadjenje od behringera.Evo i par slikaImage Image

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Behringer V-tone 108

Post by dejankuki » 22 Jun 2009, 21:42

Mislim da je ovo vise nego letimicni post sta je probano novo i zasluzuje posebnu temu..

E, da... BTW. Ti prekidaci i soundi koje daju su sa GDI21... ili GT2 sansamp... ;)

ness

Post by ness » 22 Jun 2009, 22:13

Hvala na obavestenju,vidish to nisam znao ! :)

Zlo

Post by Zlo » 22 Jun 2009, 22:14

:bow:
Citajuci post druga ness-a sam u svojoj glavi stvarao sliku GDI21 sa dodatnim pojacalom i zvucnikom . :metal:

oooops,uleteo je post dok sam pisao poruku.
Znaci moj post kapirati kao da ima citat Kukijevog posta :ziveli:

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 23 Jul 2009, 14:12

Koliko kosta ovo pojacalo ?

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 23 Jul 2009, 14:35

ne verujem da je vise od 100 evra... GX108 je 75 evra, a ovo je za nijansu bolje, a GMX110 je 135 evra, ali ono je vec 30W
isto je kao i ovo samo jace jel... xD
znaci cena je negde izmedju ove dve :)

Post Reply