Behringer V-amp 2

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
XtrmntR

Behringer V-amp 2

Post by XtrmntR » 27 Sep 2007, 13:12

Evo pre par meseci sam uzeo dotichno pretpojachalo tj. gitarski procesor pa reshih da napishem review.

Naime, ovo parche opreme dolazi svojoj torbici sa adapterom, footswitchem i upustvima.
Image

Procesor poseduje 25 banki sa po 5 preseta, znachi ukupno 125 mesta za skladishtenje efekata. Footswitchem se mogu shaltati efekti u okviru jedne banke, nije moguce menjati banke preko njega, znachi on je tu chisto tek tako, za neke manje svirkice i sl.
Na procesoru se nalaze input, stereo output(left i right), midi in i out, ulaz za fsw, AUX in i phone out.
Moram da kazem da procesor i ne vredi bash mnogo bez midi kabla jer nema eksterno podeshavanje noise gate-a, barem ja nisam nashao, nisam mnogo chitao uputstva, a bio mi je praktichno neupotrebljiv na svirci, mnogo je zujao pri distorziji, clean je bio upotrebljiv, iako je bilo malo zujanja, sada kada sam ga prikopchao na komp i regulisao noise gate i napravio svoje efekte sve je ok. Evo kako izgleda interno editovanje preseta:

Image

Ima 32 simulacije pojachala i 15 simulacija kabineta. Vishe informacija na:
http://www.behringer.com/V-AMP2/
kao i http://www.americanmusical.com/item--i-BEH-VAMP2.html na kojem mozete poslushati neke demo-e.

Par frendova se iznenadilo kakav zvuk se moze izvuci iz ovog chuda. Fina boja distorzije se moze napraviti, takodje i clean zvuka. Ja sam zadovoljan, ako izuzmemo par sitnica koji mi smetaju, vec pomenuti fsw, editovanje preseta i shto nema expression pedalu, ali shta ochekivati za tu cenu. :) Platio sam ga novog 100e, u BG u Artistu je bio toliko, dok je kod nas u BIH josh uvek 125e u Artistu.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 27 Sep 2007, 22:40

Prvo da kazem da je V-amp veoma dobar. Moze stvarno dobre stvari da se srede i da to zvuci fenomenalno.
E, sad stvarno je malo komplikovan na prvu lopu kad se sredjuje...moras da drzis neko dugme jednom rukom a da pomeras potenciomatar drugom rukom...al kad se naviknes, ide to lako. Generalno stvarno je dobar.

Kompletne stvari koje imate kupovinom ovog procesora:

* 32 amp models
* 15 speaker simulations can be selected independently of amp models
* 24-bit, studio-quality stereo effects include chorus, tremolo, compression, noise gate, delay, and much more
* Separate, manually or MIDI-controllable wah and 9 stereo reverbs
* 2 effects parameters are directly accessible
* Chromatic tuner
* Tap tempo function for realtime adjustment of effect speed
* Adjustable stereo aux input
* Stereo line output with speaker simulation
* 3-band EQ
* Master volume
* Adjustable headphone output
* MIDI interface enables realtime remote control, automation, data transfer, and access to additional parameters
* 125 onboard presets organized into 25 banks
* 50 presets by renowned guitarists
* 5 practical configuration modes
* Presence control simulates negative feedback tube amps
* Preamp bypass lets you use it as a stereo effects unit
* Improved gate and noise-reduction circuits produce an impressive 90dB S/N ratio
* Dedicated controls for all essential settings
* Dual footswitch for preset selection and tuner control
* AC adapter
* Carrying bag

Samo napominjem da ovo mozete naci i u verziji sa pedalom koja ne zaostaje mnogo za v-ampom

Image

P.S. a sto ne pokusas da pritisnes istovremeno dugmad "< i >" onda da pritisnes dugme "E" iznad koga pise "noise gate" i da okreces potenciometar "effects"

XtrmntR

Post by XtrmntR » 27 Sep 2007, 23:39

E vidish majkumu, znao sam da treba da prochitam manual. :) Ali pazi, sad primetih da pishe jer su slova praktichno nevidljiva, tj. njihova boja. Na slikama se odlichno vidi. Znao sam ja da ima neshto napisano, ali mrzelo me da okrecem proc u zonu vidljivosti, tako mi je bilo lakshe prikljuchiti na komp midi kablicem i editovati na "elegantan" nachin. :)

bob

Re: Behringer V-amp 2

Post by bob » 26 Jan 2008, 20:15

Pozdrav ljudi, odlican tekst, svaka cast, samo kad sam debil i zaleteo se i uzeo ga bez prethodnog interesovanja o spomenutom, i platim malo vise, jbg, elem:
potpuno sam zadovoljan ovim procesorom, samo sto kao sto i neko spomenu vec, expression pedala...
da su nju ustekali na ovaj fsw, bilo bi perfektno. ali opet postoji mogucnost kupiti dodatni fsw sa expression pedalom na midi, ali opet to je preveliko bacanje para. nema, nema, sta sad.
simulacija ampova i speakera je odlicna. e sad, posto mi je ovo prvi procesor koji koristim, i nekako sam usao u stos (bez manuala nista (:), ali ne dovoljno, elem, skinuo sam virtual designer sa neta, i zelim da poradim na nekim podesavanjima, prebacim par preseta i sl, i procitao sam u manualu da se povezuje preko midi kabla na komp. e sad, zanima me kako da nadjem taj midi kabl, jel to neki bauk, kao sto mi rece jedan lik, da za svaki ima posebni, bla bla.. mada kontam, midi, midi, to je neki standard kabl, nista posebno. dakle, moze li neko da mi kaze, da me uputi, kako da nadjem, gde mogu i sl?
unared zahvalan, Bob.
pozdrav svima.

XtrmntR

Re: Behringer V-amp 2

Post by XtrmntR » 29 Jan 2008, 13:48

Eh sad.. taj midi kabl.. ja imam frendov, koshta nekih 20-30e(ne znam tachno- mozda i manje, tako mi je on rekao), sa jedne strane je 1 dzek(koji se kopcha na zvuchnu karticu, onaj najveci i najshiri ulaz) a sa druge strane su MIDI OUT i MIDI IN, znachi 2 dzeka, koje kachish u proc. Pretpostavljam da ga ima po prodavnicama ili kompjuterske opreme ili muzichke opreme(s'tim shto ce u muzichkim biti mnogo skuplji).

I savet... nije ti potreban taj kabl, jedino shto je lakshe sa njim nameshtati boje, ali da ima neshto shto ne moze da namestish, nema. Samo dobro prouchi manual.

Shto se tiche zadovoljstva, i ja sam bio zadovoljan, dok nije proshlo neko izvesno vreme i vidish da to nije to(pa sam prodao)... :D Da ne bude da te obeshrabrujem, taj proc u sushtini nije losh i vredi tih para, samo shto pare nisu neke... :D:D

Post Reply