"Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: "Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Post by nemanjavelimirovic » 28 Nov 2008, 02:24

Pa lepo bi bilo...
Možda jednog dana kad budem stekao IME .
Gitara je prodata za 200 evra (taman za nabavke kojima ću završiti nove "projekte").
Mozda jeste mozda i nije. U svakom slucaju...Ako jeste, taj koji se zeznuo, zeznuo se za 80E...nije strasno...mada opet. :grummel_2:

Najlepse je skupiti pare i jednog dana kupiti sebi ono sto zelis, original u radnji i to je to...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Nov 2008, 02:37

Pomno sam ispratio ovu temu (cini mi se da je u pitanju tema sa najvecom progresijom postova u jedinici vremena od kada sam se pridruzio forumu pre nesto vise od godinu dana!) i verovatno da bi se uzdrzao od nekog komentara da Cortex ne napisa:
Cortex wrote:Bilo bi lepo chuti shta sirac-shunka ima da kazhe o ovome, dobro ne bash ovome, ali koliko znam, on je upoznao Viden-a lichno i bio u njegovoj radionici...ako se ne varam, mada znam da mu je to bila namera jednog vikenda.
Pa nisam bio u Videnovoj radionici, nije ni bilo po planu, niti sam nesto narocito nameravao. Jednostavno sam pozvao coveka da se upoznamo i popijemo kafu i sve vreme smo pricali o tajnama gradnje instrumenata i pritom sam svirao njegovu prvu gitaru, kako on rece prototip, to je ona elektricna solid-body gitara sa Videnovom titanijumskom piezo ozvukom (dakle gitara koja daje akustican zvuk plasticnih zica putemu piezo signala), i u to vreme je bio aktuelan i drugi Viden strat, onaj zuckast, Butterscotch blonde je trebalo da ispadne ta boja. Strata sam prosvirao na Videnovom, cini mi se Aster pojacalu od 10w, a prvu, originalnu gitaru i na hi-fi sistemu, cini mi se da je bio neki cuveni stari HSR.

Sto se tice Strata sa aspekta ovog problema, nemam nista znacajno da kazem. Finish mi je izgledao kao relativno svez i uradjen u domacoj radinosti, a iza njega su se nazirale konure jove (telo iz nekoliko komada) i to mi je bilo dovoljno da nimalo ne posumnjam u verodostojnost rucnog rada. Gitari nisam pristupio krajnje analiticki jer nisam ni dosao kao kupac, i jednostavno sam zakljucio da je prilicno svirljiva, bas takav vrat mi je odgovarao, nije bio ni pretanak ni predebeo (ali ja opet imam jedno tridestak cm-a manje u visini nego RR i shake su mi sigurno mnogo manje, a prstici nalik cevapcicima :mrgreen: ) i jednostavno sam se osetio kao da mogu satima da sviram (dobro ajd, sto bi rekla moja devojka da drndam :) ) ovu gitaru. U zivotu sam probao par vintage Fender amera (od toga mi je jedan stajao mesecima po kuci) i nekoliko meksikanaca. Ono sto mi je tad proslo kroz glavu nakon ne duge probe, bilo je - ovo je negde oko nivoa meksikanca, ali verovatno da je nesto bolja kupovina, jer bi resale value trebalo da bude u korist Videna (meksikanaca ima prs i pleve po oglasima, Viden strata trenutno samo dva, plus rucni rad, kakav-takav).

Dobar deo vremena sam svirao (pardon, drndao :) ) i Videnovu originalnu, prvu i, kako on rece, prototip gitaru sa piezo ozvukom. Ako se vratimo Videnovoj temi o izgradnji gitara i na osnovu onoga sto sam cuo i video, iz cele ove situacije ta gitara i njena verodostojnost stvarno treba da se izuzmu iz ove polemike i situacije. Hocu da kazem da ipak ono Viden "majstor" umesto Viden-majstor, mozda i nije adekvatno. Pre svega, sama gitara ima par falinki u izradi i narocito oko finisha, zbog cega je i Videnu bilo pomalo nekako neprijatno, ali je objasnio da mu je to prva gitara i da mu se kao takva svidja.

Dok se sve ovo desavalo, Viden mi je usput pricao o detaljima gradnje (ja sam se vise onako laicki interesovao i nisu to bili neki najsitniji detalji), gde je nabavljao delove i kako je resavao neke probleme. Jednostavno, covek je bio voljan da odgovori na svako moje pitanje, pa i na neka koja bi mogla da se odrede kao majstorske tajne, i bas se secam da sam tada pomislio: "Eto pravi majstor ne mistifikuje svoj rad i znanje".

Sto se tice neocekivano niske cene, jednostavno sam to sebi objasnio time sto Viden jeste skroman covek, odavao je sliku zaljubljenika u instrumente i kao da u svemu tome nije prvenstveno profitno orjentisan. S druge strane, pratio sam njegove oglase za neke njegove stare instrumente, i ucinilo mi se da i inace cene uvek kreira na nesto nizem nivou. Mozda ce ovo sto cu sad da napisem da ispdne netacno, jer nije najproverenija informacija , ali koliko sam ja informisan Viden je pitao Rocketa za savet oko vrednosti jednog Lead III Fendera USA sa dva huma i u startu oglasio gitaru po ceni za nekih 50-tak evra nize (to je bila neka suma 250-300 evra ako se ne varam). Gitara se prilicno brzo prodala pa pretpostavljam da je i ta cena bila prilicno povoljna. Vecina drugih, tu donekle ukljucujem i sebe, da ima redak Fender instrument, verovatno da bi pokusala da izvuce najvise sto se moze. Priznacete, argument u prodaju: "Ako kupis tu gitaru, imas jedinstvenu gitaru kakvu niko nema, a uz to je i Fender USA" moze da bude prilicno ucinkovit.

Na osnovu svega navedenog, i sam sam uzeo kao opciju neke svoje buduce (vrlllllooooo buduce elektricne) gitare, upravo Viden strata.

Jos samo da dodam, da me cela ova situacija dodatno potresla (i idalje sam zbunjen), s obzirom da mi je Viden jos tada kada smo se upoznali, opisao jedan predlog za prevaru koju je dobio od jednog clana foruma kojeg ne bih da imenujem, i koji je on izricito odbio uz komentar: "To bi se jednom kad-tad razotkrilo, neko bi sve izlozio na forumu i ja bih sa ovim svim ugasio"...

I na kraju da dodam. Imajuci sve u vidu (narocito Videnove strucne savete na forumu kad se raspravlja o gradnji i popravci instrumenata), sto se mene tice, njegov steceni kredibilitet se ne menja. I dalje cu da se radujem njegovim odgovorima i postovima na forumu (nadam se da ce toga biti jos, a ako ne tu su meilovi), a ako se jednom i resim da nabavim rucno radjeni custom, npr. sestozicani bass, ili elektricni kontrabas (svi znamo kakva je ponuda kad su u pitanju ovakvi fabricki instrumenti kod nas), naravno da cu da razmotrim i sta ima Viden da ponudi i predlozi... Tim pre ako stavi i pominjani video tutorial, bio bi samo blize vrhu moje liste alternativa nabavke navedenih instrumenata, koji me i trenutno vise-manje interesuju, odn. jos uvek ce da prodje neko vreme dak ne pokrenem ovakvu potragu.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 08:24

Ni ja ne sumnjam u Videnovo poznavanje materije gradnje instrumenata, ali nije to poenta. U najmanju ruku poturio drugu je sliku tela u fazi izrade. To je dovoljno da covek zaista posumnja u ceo projekat.

Blingo

Post by Blingo » 28 Nov 2008, 09:09

U jbt,koji trip... Situacija krajnje delikatna i, u najmanju ruku, neugodna.

Ozbiljne optužbe bez nekog ozbiljnog demanta,to je ono što me buni. Takodje,iznenadilo me je što je većina članova odmah prihvatila se što je RR napisao i munjevito se obrušila na Videna.Ok,jeste RR sve dokumentovao fotografijama i pozvao se na jednog graditelja pojačala, ali ipak...
sirac-šunka wrote:Imajuci sve u vidu (narocito Videnove strucne savete na forumu kad se raspravlja o gradnji i popravci instrumenata).
Mislim da neke stvari nije mogo da napiše neko ko je puki preprodavcac falcifikovanih ručnih radova,koji jedino zna da drži turpiju u rukama.

Iskreno,ne znam šta da mislim.Sačekaću da se slegne prašina,pa da za koji mesec hladnije glave formiram neki stav i donesem neki sud.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Nov 2008, 09:18

Naravno, ova gitara je (valjda) stvarno njegova (pazi, to je prva koju je napravio(!!!), a vec druga i treca izgledaju savrseno, kakav napredak!):

Image

Ovakve gitare izlaze iz garaza/radionica entuzijasta.

Ona je posluzila za upoznavanje i za gradnju imagea. :)
Strat i Tele, po svemu sudeci - nisu rucni radovi, i viden to dobro zna, zato se i ne javlja, inace bi dosad ozbiljnije demantovao optuzbe.

A ja hteo da pazarim jedan viden Strat, sa rucno motanim magnetima (lol), jer to bolje fercera (kako mi je sam majstor objasnio jednom na PP). :mrgreen:

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 28 Nov 2008, 09:48

Ova gitara je predivna, stvarno.
Daj Boze da smo se svi ogresili i da je Viden posteno napravio svaki komad, ali ipak kada pogledate telo u fazi izrade, tako lepe sare drveta sunburst nije mogao da maskira, pritom na gotovoj gitari se jasno vide spojevi potpuno drugog komada, ocajno odabranog i secenog, bas kao na svim Legendima..

viden

Post by viden » 28 Nov 2008, 10:29

sinisake wrote: Strat i Tele, po svemu sudeci - nisu rucni radovi, i viden to dobro zna, zato se i ne javlja, inace bi dosad ozbiljnije demantovao optuzbe.
A šta mi vredi da se javljam kada je "publika" očigledno donela svoj sud :D ?
Jedino se nadam da će se javiti poneko od onih silnih članovi foruma kojima sam na milion načina pomogao. Što davanjem saveta, slanjem nacrta ili nekih RETKIH I NENABAVLJIVIH delova koji nisu dostupni CIVILIMA (jer se ocigledno misli da ono cega nema u Beogradu nema nigde) i to naravno potpuno besplatno, ili neko od onih koji uveliko sviraju moje gitare (a nema ih baš puno).
Nikada nisam imao Aria telecaster u rukama pa i ne mogu da detaljno polemišem na temu i pričam o razlikama ili (pre svega) sličnostima.
Što se tiče tela u procesu gradnje - nije potureno drugo.Samo je namazano filerom pa se spojevi dasaka slabije vide. Oni se istaknu tek kada se stavi lak.
Inače imam tri aparata (nije da se hvalim) i slikam kojim stignem.
E, da sad se setih.
Pomenuti su i fabrički lemovi. Voleo bih da vidite preampe za piezo sisteme koje sam radio pa da mi objasnite u čemu se razlkuju od ovih na gitari, ili lemove običnih konektora, kablova itd. Ako se nekome sa lemovi sa slika ove gitare čine kao da ih je lemila mašina onda zaista nemam komentara (i pitam se kakvi li su njegovi lemovi).
sinisake wrote:Naravno, ova gitara je (valjda) stvarno njegova (pazi, to je prva koju je napravio(!!!), a vec druga i treca izgledaju savrseno, kakav napredak!):

Image

Ovakve gitare izlaze iz garaza/radionica entuzijasta.

Ona je posluzila za upoznavanje i za gradnju imagea. :)
Strat i Tele, po svemu sudeci - nisu rucni radovi, i viden to dobro zna, zato se i ne javlja, inace bi dosad ozbiljnije demantovao optuzbe.
Ovo nije prva gitara koju sam napravio nego prva takve vrste.
Drugo, sve gitare su i nastale u garaži (malo prilagođenoj) entuzijaste.
Treće, ona izgleda savršeno (mada ja imam par zamerki na finiš).
I četvrto, voleo bih da probaš tu gitaru.
Zaista nemam volje da se branim od optužbi.
Na kraju, vreme će pokazati a ja bih da dodam da se nimalo ne ljutim na sve negativne komentare, jer, na kraju krajeva, niko ne voli prevarante (pa čak i ja - verovali ili ne :D ).
Neću ostati gladan i nastaviću, naravno, da pravim gitare. Naravno ubuduće će biti potpuno prepoznatljive i niko neće moći da dovede u sumnju (bar se nadam) njihovu "originalnost".
Osim toga, ovo je za mene značajno iskustvo jer nije dobro da te samo hvale.

Sava

Post by Sava » 28 Nov 2008, 10:38

Juče sam predmetnu gitaru držao nekoliko minuta u rukama i glasno prokomentarisao nekoliko detalja koje sam odmah zapazio. Prvo sam primetio vrat. Dosta dugo držim Fendera u rukama, a baš nedavno sam svirao i jednog Telecastera. Teško mi je to da objasnim rečima, ali osećaj u rukama između Fendera i jeftinih kopija je drastično različit. Kod kopija je to po pravilu plitak vrat sa ivicama prema freatboardu koje se baš osećaju u ruci za razliku od Fendera. Takođe je to onaj jeftino obrađen vrat koji struže ruke. Ne verujem da bi ijedan majstor napravio baš takav vrat. Uopšte cela gitara ima oblik jeftinih kopija, a sumnjam da bi bilo koji majstor uzeo jeftinu kopiju pa po njoj radio gitaru od kvalitetnog materijala. Sledeće sam primetio različite nijanse boje na vratu i glavi, a Rocket mi je pokazao da se boja sa glave skida, a sa vrata ne. Ko bi farbao posebno glavu, a posebno vrat? Zatim sam pogledao binding koji je običan farbani kao na Vintage gitarama, takav sam imao na Tenson les Paulu. Ja ne znam kako se crta taj binding, ali pretpostavljam da fabrike imaju neke šablone za to. Zanima me koji bi to majstor ručno pravljenih gitara crtao binding? Ne verujem da takav postoji, ili bi stavio pravi ili ga uopšte ne bi stavio što deluje najrealnije. Zatim sam pogledao kraj vrata gde freatboard prelazi preko pickguarda prema magnetu. Ne postoji ručno rađena gitara sa tako završenim vratom! Na kraju sam primetio da je konektor za kabl neobičan, levkasto udubljen. Nikada nisam video da takav može negde da se kupi, a na Fenderima nikada nešto slično nije postojalo. Ali jeftine kopije imaju takav konektor.

Dodaću da sam gitaru dao jednom profesionalnom gitaristi da je proba, a i sam je imao i dosta dugo svirao Telecaster i nakon minut-dva mi je vratio gitaru u ruke uz komentar "ma skloni mi ovo"! Gitara zvuči jeftino i ima tipičan ton kineskih kopija, ručno motani magneti zvuče sasvim drukčije.

Dakle, da li je u pitanju Aria ili neka druga gitara pojma nemam, ali sam 99,9% siguran da je u pitanju jeftina kineska kopija sa promenjenim logom. Onih 0,1% rezerve ostavljam zbog toga što prosto ne mogu da verujem da bi to baš Viden mogao da uradi.

A tako bih voleo da nisam u pravu...

viden

Post by viden » 28 Nov 2008, 11:07

Sava wrote: Zatim sam pogledao binding koji je običan farbani kao na Vintage gitarama, takav sam imao na Tenson les Paulu. Ja ne znam kako se crta taj binding, ali pretpostavljam da fabrike imaju neke šablone za to. Zanima me koji bi to majstor ručno pravljenih gitara crtao binding? Ne verujem da takav postoji, ili bi stavio pravi ili ga uopšte ne bi stavio što deluje najrealnije.
Ma, šta je vama ljudi :roll: :roll: ?
Crtani binding?
Pa on je od PVC plastike i debeo je skoro 3mm. Nemoguće da to niste primetili.
I još nešto.
Nisam se ni trudio, zato što smatram da ne mogu, napraviti gitaru koja će biti identična Fender -u.
Od delova stavim šta nabavim i to je to.
Zato su i cene mojih gitara takve kakve jesu.
kada bih ugradio delove za 500-600 e za koja bi onda trebala biti cena gitare?
Opet kažem, ne mogu nikako da ravnopravno polemišem jer nisam očima video Ariju telecaster.
Ne želim da se svađam, ne zameram nikome na komentarima (ali iskreno) i to je sve.
Potrudiću se da se povučem iz ove teme a ko šta ima reći...neka raspali.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Nov 2008, 11:21

viden wrote: A šta mi vredi da se javljam kada je "publika" očigledno donela svoj sud :D ?
Jedino se nadam da će se javiti poneko od onih silnih članovi foruma kojima sam na milion načina pomogao.

taj sam :) zato mi je i tesko da poverujem, mada posto ja tog telecastera ni svirao nisam, mislim da smisla ima da komentarisu oni koji su svirali Rocket, Sava, Viden, Dr. Greenthumb itd....ja prosto nisam kompetentan da dajem neki sud na osnovu tudjih postova (a niko me nije ni pitao :lol: )

Hillybilly

Post by Hillybilly » 28 Nov 2008, 11:40

Iz sve snage se trudim da se ne mešam u ovu temu ali nekoliko poslednih komentara me je ipak nateralo da se i ja oglasim!
Niko od nas ne sumnja da je dotični u stanju da napravi gitaru, ali ovaj komad jednostavno nije ručno radjen. Imao sam priliku da ga vidim, sviram i zavirim ispod haube....nije potrebno da si stručnjak da bi shvatio da je reč o jevtinom proizvodu koji je sišao sa trake neke aziske fabrike. Ovo ne govorim da bi kudio tu nesretnu gitaru, već nameru onoga ko je probao da probao da prevari nekoga. Takvim postupkom se nanosi OGROMNA i NENADOKNADIVA šteta svim onim konstruktorima koji pošteno rade i tako zaradjuju za svoju koricu hleba! Siguran sam da će posle ove teme gomile ljudi reći nešto kao "ma ne pada mi na pamet da kupim pravljenu gitaru". To je prava šteta koja je trajno naneta svim poštenim samograditeljima. Mnogi od njih ne prodaju svoje instrumente da bi zaradili već da bi dobili sredstva za neki novi projekat. A ko god je barem pokušao da uradi neki projekat pa makar bio jednostavan kao izrada gitarske pedale zna koliko je to težak posao.
Uopšteno, nije bitno dali je u pitanju Aria ili nešto drugo. Svi znamo da iz iste fabrike u Aziji izađe gomila brendova sa istim ili blago izmenjenim karakteristikama.
Preko 10 godina se trudim da svoje kolege nateram da "rade by the book", pošteno, da ne ugrađuju polovne komponente i da se ne služe sitnim prevarama koje našim mušterijama ostavljaju gorak ukus u ustima. Jedna zadovoljna mušterija će dovesti par novih, ali jedna nezadovoljna će oterati 100!

Ja sam se lično dosta potrudio kada mi je Rocket rekao da stiže Videnov telac i da bi voleo da ga snimi. Doneo sam u lokal svog '65 BF Fender Bandmastera i Oktava mikrofone kako bi što bolje snimili i za prijatelje forumaše što bolje preneli tu zgodu testiranja nečega što je trebalo biti plod mukotrpnog rada jednog konstruktora! No kada sam uzeo tu napravu u ruke odma mi je bilo jasno da je to sve bilo uzalud.
Lično verujem Videnu kad kaže da nije nikada držao Ariu u rukama. Ja sam ponosni vlasnik jedne arije i moram da kažem da je to mnogo bolji instument od ovog koji sam video. Čak i moj Squier Bullet bolje funkcioniše! Jbg... :grummel_2:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Nov 2008, 12:07

I četvrto, voleo bih da probaš tu gitaru.
Resili smo poreklo dve gitare. Zanima me poreklo ove:
Image

Videne, ja bih, kao i Doktor, kupio Vas Strat za 250e (naravno, onaj o kom biste napravili video-tutorijal).

Dao bih cak i vise, ako ugradite bolju elektroniku.
Cenim da za pristojne (ne najbolje na svetu) magnete (rucno motane) i ostatak skalamerije ne bi trebalo mnogo vise od 100e?

Ionako je najbitnije drvo, koje se susilo stolecima, zar ne? ;)

oi_ilija

Post by oi_ilija » 28 Nov 2008, 13:08

Zao mi je sto se nisam ranije ukljucio. Ali, sta je tu je, sad sam tu :lol:

1. Da se akreditujem i da se upoznamo. Imam 20 godina, II sam godina na fakultetu, u prethodne 2 godine imao sam/prodao oko 60 instrumenata, uglavnom elektricnih gitara, bilo je i akusticnih naravno. Sviram nepunih 5 godina, sa ne bas nekim posebnim uspehom jer sam generalno lenj za neko vezbanja(ali valjda ce se i to popraviti). U poslu trgovine instrumenata sam se nasao zbog Strica u Nemackoj. Sa tim poslom sam prestao kada sam krenuo na fakultet, prosto nemam vremena, i od tada u krug vrtim iskljucivo svoju opremu, presipam iz supljeg u prazno. Naravno, pomazem i prijateljima u prodaji stvari koje bi da promene.

2. Za vreme svog trotersianja imao sa m priliku da upoznam najrazlicitije ljude, kao i majstore. Sto se tehnicke strane poznavanja drveta tice, otac mi je bio stolar 15-20 godina, dok nije promenio profesiju. Stric mi je bio stolar 15-20 godina, to su ljudi koji od drveta mogu da naprave stvarno stosta, i drvo poznaju po tezini, a kamoli po sarama. Poznajem i prijatelj sam sa jednim majstorom u Cacku, koji ce drage volje pregledati Viden Strat-a koji je kod mog najboljeg drugara, koji je zaljubljen u gitaru, a potrudicu se da dam i detaljan opis. Jedini razlog sto sam otudjio gitaru je "mogucnost" da uskoro, Boze daj stignem do malo ozbiljnijeg strata. Dakle, on ce u narednih 3-4 dana posetiti Avrama, coveka koji se bavi proizvodnjom instrumenata 22 godine, posedovao sam jednu njegovu gitaru, i dosta ljudi iz mog okruzenja svira njegove gitare, znaci sta taj covek kaze, ja mu verujem.

3. Ovo je samo bio odgovor na neko prozivanje sa pocetnih strana. Na forumu postoji jedan clan koji moze da stane iza mog kredibiliteta :D Znaci, nema lazi prevare, sa Videnom se nisam licnuo upoznao, jedini nas susret je "telefonskim" putem, pri mojoj kupovini.

Deo Drugi - Ja i Videncaster(stratocaster) ili Dr oi Ilija protiv Roketove Teorije Evolucije
Gitaru sam video ovde, slike naravno, i zainteresovala me je. Ponudio sam neku trampu + eventualnu doplatu, ali covek je rekao "neces verovati, ali gitaru prodajem za samo 200e" to je bilo to, rekao sam da posalje, dogovor je bio da se gitara plati pouzecem.

-"Hardver je neke "korejske" firme, cini mi se maxton, ja sam to davno kupio, stajalo je i cekalo da se ugradi negde."
-"Magneti su rucno motani", kopija su "xxx"(ne secam se tacno) ali nesto sto ide na fednere :D pise u onoj temi
-Kombinacija drveta, bas kao je rekao.

Gitara je stigla, otvarao sam je 10 minuta, taj covek je ako nikakav drugaciji majstor, majstor da spakuje gitaru za slanje :D
Prbali smo je i stvarno je covek stajao iz svega recenog. Znaci civije i kobilica su uzasno jeftini, i civije pustaju stim i treba ih promeniti sto pre. Probao sam 10-ak squiera i vazdan jeftinih gitara, na ovoj gitari magneti jednostavno duragacije zvuce, i da poredio bih ih sa zvukom nekog mexico-a. Vrat mi je legao u ruci, i to je to, bilo je dovoljno da odlucim da gitaru "zadrzim".
Dakle
-dobar sound magneta
-lose civije, koje treba promeniti.

Sto se samog finisa tice, bacio me je u rebus, ali se crna boja moze ultra lako oguliti. Ima i par "fus" stvari, koje idu u prilog da je to gitara koju je napravio Dragan Vidanovic :D Sto se drveta tice, vidi se iz koliko je delova trup i drvo je sasvim dobro, za razliku od skvajera i arije(koje sam vidja). Ali cak i da sve ovo nije ovako, ja tvrdim sledece: "ne postoji fabricki odradjen vrat" kao na ovoj gitari, cak se i drvo raspoznaje da je nesto drugacije od onoga sto se vijda u serijskog proizvodnji.

Sto se cene tice, krecemo od sledece predpostavke:
-Civije i kobilicu je platio po 500 dinara, ili mu je ostalo od nekog menjanja ili neceg.
-Drvo je sam nasao
-Cela elektronika kosta ne vise od 500-1000 dinara
-Farba kosta smesno malo...

Dakle kod gitare ne najskuplji rad! Znaci, i dao je imao ulaganje od 50 ili 150e covek je zaradio, i to je osnova zdrave ekonomije, bilo koji profit je bolji od ma kakvog minus :D Zato se vi opustite malo!

Eto, to je prica o stratu, sto se price o teletu tice, ne znam sta da vam kazem drugari, glava jednostavno pobija "roketovu teoriju evolucije" i kod Tele-a i Kod Strata...

Covek nije kriv, dok se ne dokaze suprotno... U Pirotu je 100 evra zivot!!!
Covek je prodao:
-Fender Lead 3 za 250e
-Usa fender za 400-450e

Pa koliko pobogu da proda svoju gitaru? I za kraj... +Ultra pise na Gibraltarskoj steni i dan danas(a nekad je bilo Non+ultra), covek nije kriv dok se ne dokaze suprotno... Ajde momci, go Rocket! Ajmo hodajuca enciklopedijo, zaspimo me drvljem i kamenjem :D Mozda Dodje i PetarA, pa da stanemo Viden, on i ja, pa nas tucite :D I onako ne volite prepordavacke ajkule!

Sto kaze Aca Lukas "Sve je to rokenroll" (mozda je zaboravi t) haha

Goja

Post by Goja » 28 Nov 2008, 13:59

verovati ili ne verovati pitanje je sad...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Nov 2008, 14:06

Vera je opasna stvar... Inače, čak i dvadesetogodišnjem preprodavcu bi trebalo da bude jasno da ja nisam ni sudija, ni porota, ni advokat, ni Emil Zola. Ja sam Rocket Roll, i ne volim što sam izložen ovolikom stresu.

Nek' misli svako za sebe. Ako hoće da misli kako je ranije pomenuta Ruskinja (ona što vrši felacio u javnoj kući) zapravo krojačica, koja je juče stigla sa sela, i zaljubila se u vodoinstalatera koji popravlja tuš u kupleraju, a vodoinstalater ju je poveo sa sobom na posao jer ona nema gde da ga sačeka, pa su u međuvremenu našli slobodan trenutak za fizičku ljubav - neka misli. Na toj pretpostavci se i drži cela marketinška šarada...

Bajnding ćemo proveriti kad u Sky stigne taj tip Arija.

Locked