Zao mi je sto se nisam ranije ukljucio. Ali, sta je tu je, sad sam tu
1. Da se akreditujem i da se upoznamo. Imam 20 godina, II sam godina na fakultetu, u prethodne 2 godine imao sam/prodao oko 60 instrumenata, uglavnom elektricnih gitara, bilo je i akusticnih naravno. Sviram nepunih 5 godina, sa ne bas nekim posebnim uspehom jer sam generalno lenj za neko vezbanja(ali valjda ce se i to popraviti). U poslu trgovine instrumenata sam se nasao zbog Strica u Nemackoj. Sa tim poslom sam prestao kada sam krenuo na fakultet, prosto nemam vremena, i od tada u krug vrtim iskljucivo svoju opremu, presipam iz supljeg u prazno. Naravno, pomazem i prijateljima u prodaji stvari koje bi da promene.
2. Za vreme svog trotersianja imao sa m priliku da upoznam najrazlicitije ljude, kao i majstore. Sto se tehnicke strane poznavanja drveta tice, otac mi je bio stolar 15-20 godina, dok nije promenio profesiju. Stric mi je bio stolar 15-20 godina, to su ljudi koji od drveta mogu da naprave stvarno stosta, i drvo poznaju po tezini, a kamoli po sarama. Poznajem i prijatelj sam sa jednim majstorom u Cacku, koji ce drage volje pregledati Viden Strat-a koji je kod mog najboljeg drugara, koji je zaljubljen u gitaru, a potrudicu se da dam i detaljan opis. Jedini razlog sto sam otudjio gitaru je "mogucnost" da uskoro, Boze daj stignem do malo ozbiljnijeg strata. Dakle, on ce u narednih 3-4 dana posetiti Avrama, coveka koji se bavi proizvodnjom instrumenata 22 godine, posedovao sam jednu njegovu gitaru, i dosta ljudi iz mog okruzenja svira njegove gitare, znaci sta taj covek kaze, ja mu verujem.
3. Ovo je samo bio odgovor na neko prozivanje sa pocetnih strana. Na forumu postoji jedan clan koji moze da stane iza mog kredibiliteta

Znaci, nema lazi prevare, sa Videnom se nisam licnuo upoznao, jedini nas susret je "telefonskim" putem, pri mojoj kupovini.
Deo Drugi - Ja i Videncaster(stratocaster) ili Dr oi Ilija protiv Roketove Teorije Evolucije
Gitaru sam video ovde, slike naravno, i zainteresovala me je. Ponudio sam neku trampu + eventualnu doplatu, ali covek je rekao "neces verovati, ali gitaru prodajem za samo 200e" to je bilo to, rekao sam da posalje, dogovor je bio da se gitara plati pouzecem.
-"Hardver je neke "korejske" firme, cini mi se maxton, ja sam to davno kupio, stajalo je i cekalo da se ugradi negde."
-"Magneti su rucno motani", kopija su "xxx"(ne secam se tacno) ali nesto sto ide na fednere

pise u onoj temi
-Kombinacija drveta, bas kao je rekao.
Gitara je stigla, otvarao sam je 10 minuta, taj covek je ako nikakav drugaciji majstor, majstor da spakuje gitaru za slanje

Prbali smo je i stvarno je covek stajao iz svega recenog. Znaci civije i kobilica su uzasno jeftini, i civije pustaju stim i treba ih promeniti sto pre. Probao sam 10-ak squiera i vazdan jeftinih gitara, na ovoj gitari magneti jednostavno duragacije zvuce, i da poredio bih ih sa zvukom nekog mexico-a. Vrat mi je legao u ruci, i to je to, bilo je dovoljno da odlucim da gitaru "zadrzim".
Dakle
-dobar sound magneta
-lose civije, koje treba promeniti.
Sto se samog finisa tice, bacio me je u rebus, ali se crna boja moze ultra lako oguliti. Ima i par "fus" stvari, koje idu u prilog da je to gitara koju je napravio Dragan Vidanovic

Sto se drveta tice, vidi se iz koliko je delova trup i drvo je sasvim dobro, za razliku od skvajera i arije(koje sam vidja). Ali cak i da sve ovo nije ovako, ja tvrdim sledece: "ne postoji fabricki odradjen vrat" kao na ovoj gitari, cak se i drvo raspoznaje da je nesto drugacije od onoga sto se vijda u serijskog proizvodnji.
Sto se cene tice, krecemo od sledece predpostavke:
-Civije i kobilicu je platio po 500 dinara, ili mu je ostalo od nekog menjanja ili neceg.
-Drvo je sam nasao
-Cela elektronika kosta ne vise od 500-1000 dinara
-Farba kosta smesno malo...
Dakle kod gitare ne najskuplji rad! Znaci, i dao je imao ulaganje od 50 ili 150e covek je zaradio, i to je osnova zdrave ekonomije, bilo koji profit je bolji od ma kakvog minus

Zato se vi opustite malo!
Eto, to je prica o stratu, sto se price o teletu tice, ne znam sta da vam kazem drugari, glava jednostavno pobija "roketovu teoriju evolucije" i kod Tele-a i Kod Strata...
Covek nije kriv, dok se ne dokaze suprotno... U Pirotu je 100 evra zivot!!!
Covek je prodao:
-Fender Lead 3 za 250e
-Usa fender za 400-450e
Pa koliko pobogu da proda svoju gitaru? I za kraj... +Ultra pise na Gibraltarskoj steni i dan danas(a nekad je bilo Non+ultra), covek nije kriv dok se ne dokaze suprotno... Ajde momci, go Rocket! Ajmo hodajuca enciklopedijo, zaspimo me drvljem i kamenjem

Mozda Dodje i PetarA, pa da stanemo Viden, on i ja, pa nas tucite

I onako ne volite prepordavacke ajkule!
Sto kaze Aca Lukas "Sve je to rokenroll" (mozda je zaboravi t) haha