"Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?
Re: "Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?
Koliko ja znam legend je brend skorijeg datuma. Moguce je da je ranije postojala ovakva arija koja je pretrpela maaaanje izmene u dizajnu pored promene imena
- Rocket Roll
Da, po mom utisku su na "Viden" Telekasteru sve konture sa donje strane headstocka, da tako kažem, "približene" čivijama (skinuto je oko 1cm sa donje strane vrha glave i sa područja kod "Legend" loga). Po mom sudu, klasičan falsifikatorski trik - da je umesto "Viden" dodato "Fender", namera bi bila još jasnija. Ali ostavljam svakom da sam donese zaključke!
Možda sličan proces obrade headstocka može da se primeti i na primeru "Viden" Stratokastera:
1) "Viden" Stratokaster, kako je prikazan na Forumu: viewtopic.php?f=18&t=4728#p52011
2) Slike "Legend" Stratokastera: http://item.rakuten.co.jp/ebisound/lst-x-3ts-set/
Pitanje za istražne organe: da li bi se iz navedenog mogao identifikovati modus operandi?
Možda sličan proces obrade headstocka može da se primeti i na primeru "Viden" Stratokastera:
1) "Viden" Stratokaster, kako je prikazan na Forumu: viewtopic.php?f=18&t=4728#p52011
2) Slike "Legend" Stratokastera: http://item.rakuten.co.jp/ebisound/lst-x-3ts-set/
Pitanje za istražne organe: da li bi se iz navedenog mogao identifikovati modus operandi?

- Cilal Najed
Pre bih rekao modifikaovao...
neznam ljudi ono nisam video gitaru uzivo ali meni def ona glava ne izgleda kao stanjivana i turpijana, da je tako bila bi manja od fabricke.
- Cilal Najed
I da, Rocket potpuno se slazem, jer je primenjena ista metoda modifikovanja glave.
pa evo izmeri samo od onog malog celicnog neam pojma kako se zove, sto drzi zice do ivice, def na Videnovoj ima vise mesa.
Da, zato sam i rekao da mi je i strat sumnjiv (naravno tek posto sam saznao da je i ova potencijalni falsifikat).
@dweezil, pa i jeste manja, malo je isturpijana i doradjena.

@dweezil, pa i jeste manja, malo je isturpijana i doradjena.
- Cilal Najed
Legend = Ariacccira wrote:Koliko ja znam legend je brend skorijeg datuma. Moguce je da je ranije postojala ovakva arija koja je pretrpela maaaanje izmene u dizajnu pored promene imena
Legendi su kopije originalnih modela, dok je na Aria modelima glava totalno drugacija.
U svakom zitu ima kukolja.ali sam opet shvatio i da postoje, "pa cak i na ovom mestu" nekih drugih.
Ma znam da je ista kompanija, nisam svirao niti video arijine telice pa sam zato pretpostavio da su slicni legendimaCilal Najed wrote:Legend = Ariacccira wrote:Koliko ja znam legend je brend skorijeg datuma. Moguce je da je ranije postojala ovakva arija koja je pretrpela maaaanje izmene u dizajnu pored promene imena
Legendi su kopije originalnih modela, dok je na Aria modelima glava totalno drugacija.

stvarno ne zelim da se pravim pametan ali meni je leva glava def masivnija i ima drugaciju krivinu i mesa gde ne bi mogla da ima da je turpijao i stanjivao onu desno
Last edited by dweezil on 27 Nov 2008, 23:18, edited 1 time in total.
- Guitar_thrill
- MF veteran
MEDJUTIM, ovo takodje govori s obzirom da su onog strata neki hvalili itd. da Aria pravi veoma pristojne istrumente za te pare, tako da, eto i nesto dobro da izvucemo iz ovog.....znaci ARIA gitare su dobre gitare
izvinjavam se, znam da vam nije do sale....i meni nije svejedno,planirao sam da posle ove godine narucim jednog Viden Strata....

- Cilal Najed
Care, skracena je pa zato tako deluje, ima dublji usek kod civije za h zicu, pa je stomak tako mogao da dobije drugaciju liniju. Ito je primenjeno na stratocasteru.
pa vidim da je tu usecenija ali ima suvise velik stomacic dole, da bi je napravio od one desno
- mislim_stvarno
moram da se slozim sa ovim, mozda je samo vrat promenjen, mozda je samo do mene...dweezil wrote:stvarno ne zelim da se pravim pametan ali meni je leva glava def masivnija i deblja, i opet kazem da je turpijao i stanjivao bila bi mnogo manja nego sto jeste.
onaj strat je lako mogao biti modifikovan... chak jaaako lici na legend
viewtopic.php?f=18&t=1334&start=120
http://image.rakuten.co.jp/ebisound/cab ... -3ts-2.jpg
Za ovo nisam pametan...
mislim da je glava mnogo sira blize fretboardu od legenda