Peavey Blazer 158 Transtube (15W)

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

maverick_nis

Peavey Blazer 158 Transtube (15W)

Post by maverick_nis » 27 Aug 2007, 17:08

Pre svega,mogu reci da se nisam pokajao sto sam ga kupio.Placeno je 150€ pre mozda mesec i po dana,a mozda i manje.

Pojacalo ima clean i lead kanal,i daje odlican zvuk.Ima reverb od efekata.

Clean kanal je cist i sooper zvuci.

Sto se tice lead-a,ovako:Lead se moze podesiti da bude modern ili vintage,ima da se podesavaju niski,srednji i visoki tonovi.

Pojacalo ima INPUT,CD INPUT i OUT. za slusalice,a zvucnik je osmica,i dosta moze jako da izbaci.Ja sam mislio da je 15w maciji kasalj,ali sam se prevario,mada,mozda to zavisi od sobe,ali nevermind.

Sve u svemu,pojacalo je dobro.

Ovo mi je prvi review,pa je kilavo napisan,ali nadam se da cu ispraviti to :)

Evo,licno sam ga ja slikao kuci:

http://img262.imageshack.us/img262/9035/img506zv1.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/226/img507sm7.jpg

toliko od mene,pogledao sam i review na ultimate-guitar.com ,i kazu ljudi da je ok pojacalo.

Molotov
MF veteran

Re: Peavey Blazer 158 Transtube,15w

Post by Molotov » 03 Apr 2008, 13:49

Vjerujem ti na rijec da je sooper. Ja imam starijeg buraza Bandita 112 80W, ima iglavnom sve to sta ima Blazer + malo prosirenje za ljubitelje zestokih gitara.
Fenomenalna je ova transtube serija ... samo ja sam prekupo svog Bandita platio prije 2 godine oko 480 EUR ... a onda je su poceli dolaziti ovi Banditi II koji su oko 350 EUR ...
Ne kajem se u svakom slucaju....

maverick_nis

Post by maverick_nis » 29 Oct 2008, 15:00

Pa da.Ma Peavey je odlicna marka,imaju stvarno kvalitetne stvari =)....ja sad prodajem mog Blazera jer imam jace pojacalo od njega...i nikako ne mogu da ga prodam za nekih 80-100 evra,jer me samo kochi to sto je 15w...tako da sam morao da spustim cenu na 50 evra :\
I jos uvek ga nisam prodao,lol

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Oct 2008, 16:07

maverick_nis wrote:...Peavey je odlicna marka,imaju stvarno kvalitetne stvari =)...
Peavey je američki Behringer - puno toga za malo para, što izaziva neprestani strah mušterija po pitanju kontrole kvaliteta, popravljivosti, preprodajne vrednosti itd. Otkako su i oni prešli u Kinu i posvetili se dizajnu, bolje prolaze i imaju par vrlo cenjenih proizvoda (hi-gain pojačala, recimo).

friedman

Re: Peavey Blazer 158 Transtube (15W)

Post by friedman » 29 Oct 2008, 20:23

Ne bih rekao da je Peavey americki Behringer (mada, ko sam ja da sudim o tome uopste). Jer, istrazivajuci o potencijalnom novom pojacalu, video sam da Vox AD50VT sa brdom efekata manje kosta od Peavey Bandit-a 112, koji ima samo digitalni reverb. Pre bih rekao da je Vox sa AD..VT serijom napravio Behringer-ovski potez... Da ne pominjem izdrzljivost pojacala i koliko se ljudi zali na Voxovu AD seriju, a hvali Bandita i Peavey-e uopste...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Oct 2008, 20:35

Necu da se mesam previse, svirao sam nekoliko Peavey pojacala a bogami i gitara (na kratko doduse), i imao sarena iskustva, ali moram da citiram Big Poppa-u (Sterling Ball-a vlasnika EBMM-a) kome je sig sledeci: "friends don't let friends buy Peavey...". Toliko o tome sta Amerikanci misle o toj firmi. Ja mislim - koliko para toliko i muzike, a 5150 ce jednom biti moj! :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 29 Oct 2008, 22:05

DrGreenthumb wrote:... ali moram da citiram Big Poppa-u (Sterling Ball-a vlasnika EBMM-a) kome je sig sledeci: "friends don't let friends buy Peavey...". Toliko o tome sta Amerikanci misle o toj firmi...
Primetio sam... :) Kapiram i zasto mu je to sig.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 29 Oct 2008, 22:43

Toliko o tome sta Amerikanci misle o toj firmi
Ne brini, Ameri su poprilicno iskompleksirani i to im utice na rasudjivanje. Nisam primetio da su Satrijani i Edi kukali kako su im losa pojacala :mrgreen:

5150 ce jednom biti moj
:metal4: :gitara2: :metal5:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Oct 2008, 22:58

sub_zer0 wrote:
Toliko o tome sta Amerikanci misle o toj firmi
Ne brini, Ameri su poprilicno iskompleksirani i to im utice na rasudjivanje. Nisam primetio da su Satrijani i Edi kukali kako su im losa pojacala :mrgreen:
Tja, to je komentar zbog kvaliteta i nivoa kompromisa koji je Hartley Peavey sebi dozvolio, ali nije jedini, vecina proizvodjaca mas-produciranih instrumenata i opreme su napravili takav korak sa jeftinim komponentama i izborima. Ali obratno kosta. I to dosta (pogledaj cene MM-a, recimo). A Sterling je licno involviran jer je zajednicki projekat EBMM-a i EVH-a bio famozni EVH osnosno Axis, a Peavey je proizvodio do skora Wolfgang u nekoliko razlicitih cenovnih rangova i jako slabim QC za te jeftinije (uglavnom istocnjacke proizvodnje), pa se verovatno oseca pokradenim. Btw, odavno EVH ne svira Peavey (iako je 5150 odlicno pojacalo) a taj isti Satriani svira samo na clean kanalu, pedalama pravi boju zvuka. Gledao sam ga u SC, nijednom lampica nije promenila boju iz zelene... Meh, nema to veze sa muzikom, samo stone cold cash, my friend...

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 30 Oct 2008, 11:06

Tja, to je komentar zbog kvaliteta i nivoa kompromisa koji je Hartley Peavey sebi dozvolio, ali nije jedini, vecina proizvodjaca mas-produciranih instrumenata i opreme su napravili takav korak sa jeftinim komponentama i izborima.
Pa da. Kapitalizam je bolest.

odavno EVH ne svira Peavey
Znam. Pomenuo sam ih cisto kao primer. Kao sto si sam rekao, to su odlicna pojacala.
Satriani svira samo na clean kanalu, pedalama pravi boju zvuka. Gledao sam ga u SC, nijednom lampica nije promenila boju iz zelene.
Mozda je modovan :mrgreen: . Gledao sam ga i ja ali sam bio previse daleko da bih to primetio. Koristio je on ranije i dist sa glave, ali sada vozi onu njegovu vox sig pedalu. Negde sam procitao da je JSX clean baziran na clean-u classic serije. Ne znam koliko je to tacno.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Oct 2008, 11:47

Možda bi trebalo da ponovim...
Rocket Roll wrote:Otkako su i oni prešli u Kinu i posvetili se dizajnu, bolje prolaze i imaju par vrlo cenjenih proizvoda (hi-gain pojačala, recimo).
Stari Peavey i novi, kineski Peavey su dve donekle različite stvari - kao što je slučaj, uostalom, sa svakom kompanijom koja je proizvodnju preselila u Kinu. Kina proizvođačima garantuje dobar do odličan kvalitet po veoma prihvatljivim do podnošljivim maloprodajnim cenama.

Većina forumaša je premlada da bi se sećala starog Peaveyja - pre 5150, Classic serije i sličnih proizvoda. Bilo je Peaveyja i pre devedesetih, znate, i to je onaj "Friends don't let friends..." Peavey.

Današnji Peavey? Za njega važe, manje više, svi argumenti vezani za kineske muzičke proizvode - dobija se mnogo za malo novca, zvuk je uglavnom uvek "četiri plus", ali dizati kineske proizvode u "tehnološka nebesa"? Zavisi iz kojeg ugla se gleda.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Oct 2008, 11:51

Bilo je Peaveyja i pre devedesetih, znate, i to je onaj "Friends don't let friends..." Peavey.
E, Rocket, jesi li ti nekad svirao neko Peavey pojacalo? Makar kinesko?

Ili si to procitao na nekom forumu?

Ne mogu da verujem sta cu sve ovde procitati, jbt... :roll:

Znaci, vise se isplati kupiti neki novi (kineski) Peavey, nego nekog starog Bandita, recimo?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Oct 2008, 12:13

Jesam. I to, nažalost, više puta. Biću kulturan pa ću samo reći da mi se nisu svideli, uopšte. Nijedan od tih "staraca". Naročito mi je u rđavoj uspomeni ostala neka glavudža... Sirova snaga i veoma neprijatan ton. U poređenju s tim, Roland Jazz Chorus je zmaj.

Hoću da kažem da, po mom mišljenju, ima razloga za to "Friends don't let friends..." kada dođe do starih Peaveyja. I nemo' da se vređamo, trudim se da pazim šta tvrdim. :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Oct 2008, 12:23

Koja pojacala su u pitanju?
Ja svirao (i sviram) dva Bandita, a basista je jedno vreme rabio Mark VI. Nemam tako grozna iskustva, naprotivU.

Znaci, ovi novi, kineski, su bolji, bolja je to kupovina?
Rocket, nemoj stvarno, molim te... :o

Svirao sam dva kineska Lenjija, i jednog Fendera, koji nije izdrzao ni garantni rok.
Ako je kineski Peavey tu negde (a ne znam zasto slutim da jeste), ako to znaci "dobija se mnogo za malo novca, zvuk je uglavnom uvek "četiri plus"" toplo preporucujem svima da kupuju polovna pojacala.

Kako rece moj bivsi basista, antiglobalista inace: "Mrzim Amerikance, ali znaju da naprave gitare i pojacala". :mrgreen:

Ja bi' se sad odjavio, a vi, deco, poslusajte Rocketa. :wink:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Oct 2008, 17:05

Pa, moraćemo da se složimo oko toga da se po pitanju starih Peaveyja ne slažemo, to je sve. Ne bih pravio tragediju na tu temu. :D

Post Reply