Ovo mi je prva pedala koju sam primio "u pravom američkom pakovanju", onako kako sam čuo da se priča: kutija sa tom lepom dosetkom na jezičku, unutra pisamce od EHXa, sa kratkim uputstvom za upotrebu, garancija koju treba poslati u Njujork i - pazite sada - EHXov "Effects Sampler, Volume One" DVD, na kome Peter Stroud predstavlja 21 pedalu iz EHXove produkcije! Stroudove demoe možete da vidite na YouTubeu, ali ovde su slika i zvuk DVD kvaliteta, tako da imate mnogo referentniju predstavu o tome kako svaka pedala zvuči... Naravno, u Little Big Muff π je već bila stavljena i baterija, tako da sam prijatno iznenađen poslovnošću EHXa - otvoriš kutiju i možeš odmah da uživaš u sviranju (kabl, gitara i haj-ho, idemo!), ili da najpre gustiraš DVD, ili da se obrazuješ čitajući uputstvo... Evo slika, radi kompletnog ugođaja:

Što se kvaliteta izrade tiče, mislim da je XO linija kojoj pripada i Little Big Muff π napredak u odnosu na "tradicionalne" EHX pedale, pre svega zbog izvedbe kutije - nije u pitanju samo kompaktnije pakovanje, već i čvrstina ove nove (aluminijumske? cinkane? gusane?) kutije. "Tradicionalne" EHX pedale se često ulube (velika površina sa malo podupirućih tačaka).
Potenciometri su lepi i mekani, a džekovi deluju solidno... vreme će pokazati. True bypass, mada znate da se ja uopšte ne palim na to... Neka ga, kada je već "true"! Vidite i snimke "crevca" - užas mnogo SMC komponenti, što znači da nema čačkanja - šta je u njemu, ostaje u njemu. Samo Supermen bi mogao da odlemljuje i menja SMC komponente.
Na sreću, zvuk je ono što sam očekivao - manje "električnog blata" od trenutnog, velikog reizdanja Big Muffa π. Više basa i više trebla, više "režanja" i, ovaj put, stvarno upotrebljiva tonska kontrola - imate barem četiri (ako ne i pet) tonskih varijacija. Prelaz sa, recimo, 0% na 30% hoda "Tone" potenciometra daje drugačiji zvuk. Vrlo lepo, s obzirom da je do danas relativno malo distorzija koje su savladale taj trik.
Evo i zvučnog primera, za kraj - nažalost, pošto je u pitanju Little Big Muff π direktno u kompjuter, izgubilo se nešto "složenosti" zvuka i izgleda kao da pedala ima više gaina nego što ga zaista ima. Svejedno, čuju se unapređenja u odnosu na stare verzije - ovaj put "palm muting" funkcioniše, a "Sustain" nudi još opcija osim za Muffove uobičajenog "odvrni na 100% i ostavi ga tako do daljnjeg".
Little Big Muff π mi se, kako je Bjern već i rekao, tonski čini najbližim "verziji iz 77dme": još uvek je to onaj složeni zvuk koji potresa zemlju, ali gaina i basa je malo više nego na, recimo, "Ram's Headu". Kako kaže gospodin Stroud na video-demu Big Muffa, "This is it - the legendary sound for over thirty years."
===================================
->EHX Little Big Muff π Demo, 5.3 mb<-
===================================