Milijon pitanja-molim za savete

Musicgirl-Lana

Milijon pitanja-molim za savete

Post by Musicgirl-Lana » 07 Oct 2009, 20:37

Cao cao
Moram reci da je vas forum super i vratio mi barem malo nade koju polako gubim....naime da kazem o cemu je rec.Sa 16 godina upisala sam u muzicku skolu i sad sam 5 razred muzicke teorije,3.solo i 2. klavira.Stalno mi u porodici govore kako sam vec zakasnila voz za muziku....al nisam kriva sto nisam mogla ranije u muzicku skolu ii to me tuce po glavi.Zanima me vase misljenje.Jeli stvarno kasno za mene da se bavim muzikom a cisti sam prosjek?Pevanje mi je strast od malena samo sto kako sam upala u pubertet pojavili su se problemi sa glasom,a najvecji problem mi je intonacija.Dali postoje kakve vezbice da se to popravi?I jos par stvari me interesuje:
-dali je raspon glasa za devojku mali ako je od D pa do e2(ostali su tonovi prema gore grozni kad jih zapevam previse cvili-zvuk)
-kako da se ucim sama solo pevanje?
-Kako da pocnem,koliko je dovoljno vezbanja na sedmicu posto imam mnogo obaveza?
Dali se uopste moze pomoci?
Izvinite na smaranju al vi ste mi jedini spas

MetalFunk

Re: Milijon pitanja-molim za savete

Post by MetalFunk » 07 Oct 2009, 20:48

svima je nama krivo sto smo poceli malo kasnije ili puno kasnije
moj zavet, zabole te sto ti kazu da si kasnije pocela, ako to volis, time se bavi (:

Mafi

Post by Mafi » 07 Oct 2009, 23:35

MetalFunk wrote:svima je nama krivo sto smo poceli malo kasnije ili puno kasnije
moj zavet, zabole te sto ti kazu da si kasnije pocela, ako to volis, time se bavi (:
Realno!

Frostensen

Post by Frostensen » 08 Oct 2009, 00:11

reko ti ovo, reko ti ono..
Pa shta i da jesi zakasnila? Sve je vezhba... talenat je 10%,a ostalo je jedna stvar a to su dve stvari,red rad i disciplina.
I meni su prichali svashta profesori na faxu. I kako sam ovo i kako sam ono, i kako bi mozhda trebalo da se ispishem itd.. Pa sam radio njima u inat.. iz chiste kontre. I pocheo sam da se probijam malo u odnosu na ostale koji nisu toliko radili. A ti isti shto su galamili mnogo kako nemam talenta sad cute...
Znachi sedi i radi, radi, radi,radi. Ali ne letargichno patetichno, nego najbolje shto umesh. Sa puno samokritike i stalnim uporedjivanjem sa boljima od sebe. Jer i oni shto su bolji od tebe mogu da stagniraju... i dok se osvrnesh i osvestish skapiracesh u jednom momentu da si dobra koliko i ostali ...a onda vishe nece biti bitno shto si kasno krenula. :ziveli: kapirash?
Za sve postoje vezhe i nachini. Ovde mislim da uglavnom obitavaju gitaroshi a redje pevachi, tako ne znam da li neko mozhe konkretnije da ti pomogne oko pitanja.
U najgorem sluchaju pitaj svoje profesore. Sedi prichaj sa njima lepo..i to su ljudi.

E da i josh jedna stvar.. koja je meni bitnija od svega ovoga iznad.
U ovoj zemlji nema leba ni od kakvog posla a ne samo od umetnosti. Koliko god da si dobar, teshko cesh bilo shta ikad zaraditi.
S tim u vezi jednog dana cesh da se zateknesh u jednoj od 2 situacije.
1) Radish kao lekar,pekar,apotekar.. ili stolar, kolar.. i mrzecesh taj posao, sebe i sve oko sebe 5 dana u nedelji... i opet ce bedno da ti placaju a stan i kola cesh da nasledish od svojih kao shto je to obichaj kod nas
2) Radicesh ono shto volish.. opet necesh imati para za stan i kola jer nisi politichar i grand pevaljka, ali cesh biti ispunjena i volecesh to shto radish 5 dana nedeljno.

Ja sam bio u situaciji 1.. dok nisam skapirao da mi se isto hvata... onda sam preshao na situaciju 2 i super mi je i nikad nisam zazhalio. A upisao sam akademiju sa 25 ... Cuti i uzhivaj :)

ness

Post by ness » 08 Oct 2009, 00:36

Musicgirl-Lana wrote: Stalno mi u porodici govore kako sam vec zakasnila voz za muziku....
Nikad nije kasno...Covek se uci dok je ziv...

Storm

Post by Storm » 08 Oct 2009, 01:31

MetalFunk wrote:ako to volis, time se bavi (:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 Oct 2009, 02:04

million miles away...

vasko

Post by vasko » 08 Oct 2009, 13:18

dvejn je najjaci sa ovim nerazumljivim postovima xD

kide

Post by kide » 08 Oct 2009, 13:23

Frostensen wrote:opet necesh imati para za stan i kola jer nisi politichar i grand pevaljka...
još je mlada, zašto da ne krene u politku i da gradi u nekoj stranci političku karijeru? ili još bolje, da postane Grand pevaljka, mada to malo teže jer u Sloveniji nema konkursa za Zvezde Granda koliko znam, ali može da se spusti do Srbije i prijavi se.

Lana, ako te brinu performanse glasa, najbolje je da pevaš rokenrol i da te baš zabole za intonaciju, falš, fraziranje, falset, itd. ipak, lično bih ti najtoplije preporučio, ako si atraktivna i seksi, da pokušaš sa pevanjem narodnjaka. tu već ima neke šanse da zaradiš koji tolar, pardon evar, a i da postaneš popularna.

Kole man

Post by Kole man » 08 Oct 2009, 16:12

Daj covece jel se zesas ti?Nisi mi jasan sa postovima

kide

Post by kide » 08 Oct 2009, 18:27

Kole čoveče, cura je tražila savet i ja sam joj dao najbolje što sam u tom trenutku mogao. kao i svi ostali, frost, Dvejn, itd, a ona će onda sama kada pročita proceniti šta joj je korisno od ovoga a šta ne.

ne znam tebi šta je nejasno, osim ako nisi Lanin menadžer ili se preporučuješ za istog.

Pozdrav i ostav.

Kole man

Post by Kole man » 08 Oct 2009, 19:36

Cini mi se da je tvoj post bio sarkastican i podrugljiv,posto je devojka rekla da joj je muzika strast i ljubav i da misli da je kasno da krene.Samim tim pretpostavljam da zeli da bude neka opera/nightwish/hor pevacica a ne neka pevaljka po birtijama

Musicgirl-Lana

Post by Musicgirl-Lana » 08 Oct 2009, 20:00

Hvala svima na savetima i podrzci....
Pa da bas se i ne vidim u rokenrolu volela bih da imam dobar glas i da me ljudi cene zbog toga sto sam sposobna a ne zato sto sam atraktivna
A oko vezbe...da ali kako da pocnem?Pocetak je najbitniji i najtezi...
Saveti su toplo dobrodosli
pozzic

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 Oct 2009, 20:08

Musicgirl-Lana wrote: Pa da bas se i ne vidim u rokenrolu volela bih da imam dobar glas i da me ljudi cene zbog toga sto sam sposobna a ne zato sto sam atraktivna
vintage win!

Kole man

Post by Kole man » 08 Oct 2009, 20:12

Musicgirl-Lana wrote:Hvala svima na savetima i podrzci....
Pa da bas se i ne vidim u rokenrolu volela bih da imam dobar glas i da me ljudi cene zbog toga sto sam sposobna a ne zato sto sam atraktivna
A oko vezbe...da ali kako da pocnem?Pocetak je najbitniji i najtezi...
Saveti su toplo dobrodosli
pozzic
Pocni od vezba disanja i tako toga imas po forumu tonu stvari sto je napisala ili prevela tenebra,potrazi malo ima stvarno korisnih stvari

Post Reply