SOLO Pevanje, sta mi sad preostaje...???

Post Reply
Svjatopolk

SOLO Pevanje, sta mi sad preostaje...???

Post by Svjatopolk » 16 May 2010, 17:31

Caos svima..
Imam 24 godine i iz Ns sam, pevam vec 6-7 godina uglavnom sa drugarima po bendovima, nesto malo u srednjoj u horu, trenutno idem na casove pevanja kod jedne prof.!!! Uvek sam voleo muziku i pevanje, ali sad sam cvrsto odlucio da se time ozbiljnije bavim i da skolujem svoj glas, kao i da steknem muzicko obrazovanje jer hocu time da se bavim ozbiljno i da udjem u svet muzike!!! Sta volim da pevam: pa u poslednje vreme jako volim mjuzikle i njihove peme, naravno i rock i metal jer to pevam u bendu. Pre nekoliko dana sam bio na prijenom za NIzu muz skolu Isidor Bajic - odsek solo pevanje gde sam prosao prijemni ali nisam primljen zbog nedostatka mesta! Posto kod mene preovladava misljenje da se muzicko obrazovanje moze steci samo tim putem (dakle upisom u drzavnu skolu, nizu, srednju , akademiju...) ne znam sta sad da radim jer n e mogu da cekam jos godinu dana do novog upisa.
Hteo bih da napomenem da nemam problem da pevam klasicnu muziku sta vise to mi je jako kul! Mislio sam da upisem nizu, tu steknem neko osnovno obrazovanje i smernice pa bih posle znao sta bih dalje...drugacije ne znam!!!
Moje pitanje je da li mi mozete pomoci sta sad da radim kada nisam uspeo da upisem nizu, koje su mi preostale varijante, i da li uopste postoje...?

Hvala unapred

ognjen93

Re: SOLO Pevanje, sta mi sad preostaje...???

Post by ognjen93 » 16 May 2010, 20:22

Svjatopolk wrote:Caos svima..
Imam 24 godine i iz Ns sam, pevam vec 6-7 godina uglavnom sa drugarima po bendovima, nesto malo u srednjoj u horu, trenutno idem na casove pevanja kod jedne prof.!!! Uvek sam voleo muziku i pevanje, ali sad sam cvrsto odlucio da se time ozbiljnije bavim i da skolujem svoj glas, kao i da steknem muzicko obrazovanje jer hocu time da se bavim ozbiljno i da udjem u svet muzike!!! Sta volim da pevam: pa u poslednje vreme jako volim mjuzikle i njihove peme, naravno i rock i metal jer to pevam u bendu. Pre nekoliko dana sam bio na prijenom za NIzu muz skolu Isidor Bajic - odsek solo pevanje gde sam prosao prijemni ali nisam primljen zbog nedostatka mesta! Posto kod mene preovladava misljenje da se muzicko obrazovanje moze steci samo tim putem (dakle upisom u drzavnu skolu, nizu, srednju , akademiju...) ne znam sta sad da radim jer n e mogu da cekam jos godinu dana do novog upisa.
Hteo bih da napomenem da nemam problem da pevam klasicnu muziku sta vise to mi je jako kul! Mislio sam da upisem nizu, tu steknem neko osnovno obrazovanje i smernice pa bih posle znao sta bih dalje...drugacije ne znam!!!
Moje pitanje je da li mi mozete pomoci sta sad da radim kada nisam uspeo da upisem nizu, koje su mi preostale varijante, i da li uopste postoje...?

Hvala unapred
Pa idi u neku drugu muzicku skolu

Svjatopolk

Post by Svjatopolk » 16 May 2010, 21:44

Gde u Ns ima samo Isidor Bajic? A za privatne se jos raspitujem, nisam cuo od nekog da je isao u neku!!!
Zato sam i postavio pitanje da vidim jel neko zna neku skolu ili sta mi drugo preporucujete??

Rara avis

Post by Rara avis » 17 May 2010, 10:24

A čime tačno hoćeš da se baviš?

Muzičko obrazovanje možeš da stekneš i sam, udžbenike nije teško nabaviti.

Možeš da pokušaš da upišeš nižu muzičku u nekom okolnom manjem mestu, gde nije tolika navala ali treba da znaš da svugde uvek prednost imaju mlađi. To je glupost jer glas nikad nije kasno početi školovati ali eto, mora da se izvrši neka selekcija.

Bach

Post by Bach » 17 May 2010, 10:32

Ista sudbina je i mene potrefila sada... i ja sam izasao na prijemni i polozio ali ne mogu da upisem. Samo sto meni nije tolika frka, ja imam 19 god i mozda pokusam opet sl. godine. :) Savetujem ti da ides na privatne casove kod neke od profesorica iz Bajica, tako ces steci uslove i vezu za upis sl. godine. Prijemni su sada vec prosli, tako da nema druge ako hoces bas u skolu da ides za glas. I bez panike, sa 25 neces biti star! ;) pozz

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 May 2010, 11:02

Izvini, Svjatopolk, ali ne mogu da odolim. :ziveli:

:metal: :bow: :ziveli:

Svjatopolk

Post by Svjatopolk » 17 May 2010, 22:25

@ Rara avis - znam ali ta manja mesta nisu bas ni blizu pa se ne isplati da putujem.... Nisam tacno siguran da hocu da pevam operu u zivotu, ali sto da ne vremenom cu saznati... sad jako zelim da skolujem svoj glas i steknem muz obrazovanje(za pocetak).
@ Bach - Naravno sve je veza, dok sam cekao gore jedna mama je bez imalo pardona pricala sa jednom prof. kako ce ubaciti svoje dete, a jedna devojka mi je rekla da ona zna tri osobe koje su sigurno prosle preko veze" znaci to je vec 4 od 10"... sta reci.. mozda probam to sa prof iz muz. A nasao sam i jednu osnovnu skolu u Ns " Josip Slavenski" samo sto nemaju solo pevanje, pa sam razmisljao da probam teoretski gde bih imao solfegio i teoriju muzike a solo pevanje da opicim kod neke prof privatno!?
@ sinisake - opusteno :) :ziveli:

Rara avis

Post by Rara avis » 17 May 2010, 23:58

Ja bih se na tvom mestu raspitala npr. u sekretarijatu obe škole da li uopšte možeš da upišeš kao redovan učenik. Završila sam nižu, odsek klavir, krenula redovno, sa 7 godina i ne znam da li posle tog roka uopšte može da se upisuje redovno a ako upisuješ vanredno onda plaćaš više, isto važi i za srednju, svaki ispit se plaća, plus plaćanje časova pevanja...skupa zabava.

Sa druge strane, kad sam se raspitivala za nižu - solo pevanje bila sam dosta starija od tebe (28 god) a momci generalno upisuju nešto kasnije od devojaka pa možda postoji način.

Rara avis

Post by Rara avis » 18 May 2010, 01:12

P.S. Pobrkala sam nešto - jedino se niža za solo pevanje upisuje kasnije, instrumentalni odseci se upisuju sa 7-9 godina ali negde sam čitala da je moguće upisati teoretski odsek u srednjoj bez niže muzičke.

Bach

Post by Bach » 19 May 2010, 10:30

Instrumetalni se moze upisati takodje kad hoces, ne mora sa 6-7. Ja sam sa 10 krenuo, a imam i kolegde koje su jos kasnije krenuli pa su sada na akademiji. Sto se tice pevanja kod devojaka ne postoji drasticnih promena u glasu kod mutiranja tako da one mogu skoro kad hoce da upisu solo pevanje, a mi muski smo eto osudjeni da do 18-e najranije ne upisujemo, tako da sa njegovih 24-25 je to skroz ok posto mu je glas formiran. :) :ziveli:

Rara avis

Post by Rara avis » 19 May 2010, 23:38

Ma teoretski sve može, u praksi zavisi od politike škole. Zato je najbolje da Svjatopolk posluša tvoj savet i kontaktira nekog iz Bajića da se informiše na osnovu čega tačno se određuje ko će se od onih koji su položili prijemni upisati. ;)

Post Reply