Narodna muzika- NE TURBOFOLK!!!
Narodna muzika- NE TURBOFOLK!!!
Imam 16 godina i dobar sluh. Amaterski se bavim izvornom muzikom ovih prostora, naročito Srbije. Način pjevanja mnogih narodnih pjesama razlikuje se od načina pjevanja operske ili zabavne muzike. Ako iko išta zna o ovakvoj vrsti muzike i kako je treba pjevati, zamolila bih ga za savjet. Hvala unaprijed! 

Re: Narodna muzika- NE TURBOFOLK!!!
Uh uh uh....Kao prvo, ne razumem sta ti znaci termin " ovi nasi prostori ", presiroko, predugacko i u samo startu neispravno... Posto ti je jako nejasno pitanje mogu samo jedan savet da ti dam - slusaj, slusaj i slusaj muziku kojom mislis da se bavis, prvo i osnovno
cool nick...
slusaj/sviraj kola, ako je nesto sto je ostalo netaknuto do dana danasnjeg to su narodna kola, al ne kad ih izvodi aca lukas naravno...
checkiraj Ukor iliti De si duso, de si rano? obavezno... to je chaos! tocek je to svirao znas to sigurno...
a imas i neke jos matorije pesme tipa zajdi zajdi i tako cho... treba to sve iskopati, ali uglavnom je to neki heritage
slusaj/sviraj kola, ako je nesto sto je ostalo netaknuto do dana danasnjeg to su narodna kola, al ne kad ih izvodi aca lukas naravno...
checkiraj Ukor iliti De si duso, de si rano? obavezno... to je chaos! tocek je to svirao znas to sigurno...
a imas i neke jos matorije pesme tipa zajdi zajdi i tako cho... treba to sve iskopati, ali uglavnom je to neki heritage

Hvala oboma
Ono što sam htjela reći je srpska muzika i iz Srbije i iz okoline

kolko ja znam, bilja krstic drzi neku skolu pevanja, pa mos se raspitas za to.
Posto si okvirno definisao prostor ... Za pocetak poslusaj prve srpske zapisane pesme da cujes malo vizantijsko a capella pevanje pa onda polako...ne znam koliko poznajes materiju, ako ti treba nesto ppitaj slobodno samo mnogo mnogo konkretnije, pozdrav
Super tema!
Postoji smer u muzickoj skoli Mokranjac u Beogradu na etno odsku bas za etno pevace. Predsednik odseka i profesor je Sanja Rankovic. Ja sam zavrsila nizu i mnogo mi je koristila.Ako si u mogucnosti (ne znam gde zivis i to) pokusaj u ovoj skoli. Etno pevanje je jako lepo! Nemoj samo da te obeshrabre predrasude o tradicionelnom narodnom pevanju, a ima ih mnogo zahvaljujuci zloupotrebi od strane turbo folka.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Srecno!
Postoji smer u muzickoj skoli Mokranjac u Beogradu na etno odsku bas za etno pevace. Predsednik odseka i profesor je Sanja Rankovic. Ja sam zavrsila nizu i mnogo mi je koristila.Ako si u mogucnosti (ne znam gde zivis i to) pokusaj u ovoj skoli. Etno pevanje je jako lepo! Nemoj samo da te obeshrabre predrasude o tradicionelnom narodnom pevanju, a ima ih mnogo zahvaljujuci zloupotrebi od strane turbo folka.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Srecno!