bokicasa wrote:naime,posto sviram gitaru,a volim i da zapevam,muci me jedan problem.Kada sviram gitaru,u isto vreme mi je tesko i da pevam,osim ako to nisu akordi,nekako se pogubim,izgubim ritam..e sad,primetio sam da recimo kod pesme npr nothing else matters,koju sviram dugi niz godina ne postoje ti problemi,valjda ruka vec mahinalno ide po zicama,ali,moje pitanje je,da li i u kolikoj meri je to normalna pojava i da li ovo treba da znaci da fakticki ja ne ili jako tesko mogu da sviram i pevam u isto vreme!?mozda je ovaj post malo glup,al nisam znao kako da ga srocim,nadam se da ste shvatili poentu..Hvala!
pa dobro, ako sviras tu pjesmu razlaganjem (ili prstima ili trzalicom) u pocetku i jeste tesko, zato prvo pokusaj svirati i pjevati pjesme tipa for whom the bell tolls, blitzkrieg itd, kako da se izrazim, pjesme gdje se rifovi mijenjaju ne previse brzo ali ipak osjetno sporije za razliku od bas brzih pjesama, kad to ustelis (bar je meni tako uspjelo) predji na jos brze i komplikovanije pjesme sa brzim promjenama rifova i kada uspijes razdvojiti glas i ruke onda lijepo sjednes i odsviras i otpjevas sta god hoces, samo valja puno vjezbati.