Pevanje ujutro
Pevanje ujutro
E ovako, primetio sam da kada se probudim nikako ne mogu da pevam visoko koliko inace mogu.Uvek mora da prodje bar nekoliko sati kako bi se sve vratilo u normalu i onda mogu da pevam normalno.Zanima me da li je to neka (nazovimo je tako
) normalna pojava i da li se to desava jos nekome osim mene?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Pevanje ujutro
Ja mislim da se to svima deshava. Jos pogotovo ako si smoker... 

Glasnice treba da se razrade, zato nemoj previse da se forsiras ujutro.
-
Isto kao sto ne mozes da dignes najveci teret cim udjes u teretanu... to je sasvim normalno, treba ti "razgibavanje"!
I budi pazljiv jer
Postoji i nesto sto se zove "pravo doba dana", i zavisi iskljucivo od navike... misici pamte!
Ako se profesionalno bavis muzikom, to je uglavnom kasno popodne, vece, ili noc...
I budi pazljiv jer
mozes da se povredis!!!!!!!!! Samo polako...Glasnice treba da se razrade, zato nemoj previse da se forsiras ujutro.
Postoji i nesto sto se zove "pravo doba dana", i zavisi iskljucivo od navike... misici pamte!
Ako se profesionalno bavis muzikom, to je uglavnom kasno popodne, vece, ili noc...
- musiclover
Ujutru ces tesko pevati. Treba malo vremena da se naviknes, jer ti glasnice preko noci miruju i treba im vremena da se probude, kao i tebi u ostalom. Ista stvar moze da ti se dogodi preko dana ako ne pricas mnogo. Kreni samo sa laganim raspevavanjem ujutru. Uobicajene vezbe za raspevavanje dok ti se glasnice "ne probude".
Pa to mi kazi.KirilStipsa wrote:

Ljudi hvala vam na odgovorima.
Uh,ja baš volim taj "jutarnji" glas!
Pevam bas u crkvenom horu,pa kada ujutru pevamo liturgiju,mogu da grebem dosta duboko.
Neznam note,koji ton mogu da odpevam tada,ali kako sam shvatio niži je od "velikog" C#.
Dirigentica kaze da sam fenomen...
Ako hoćete dublji glas ujutru,uveče popijte neki hladni napitak...da ne kažem pivo
i grrrrreeebiii! 
Naravno ovo će vam pomoći samo oko niskih tonova,ako pevate paralelne oktave ili kontre - tj. oprostite se od visina...
Pozdrav.

Pevam bas u crkvenom horu,pa kada ujutru pevamo liturgiju,mogu da grebem dosta duboko.
Neznam note,koji ton mogu da odpevam tada,ali kako sam shvatio niži je od "velikog" C#.
Dirigentica kaze da sam fenomen...

Ako hoćete dublji glas ujutru,uveče popijte neki hladni napitak...da ne kažem pivo

Naravno ovo će vam pomoći samo oko niskih tonova,ako pevate paralelne oktave ili kontre - tj. oprostite se od visina...
Pozdrav.