Upravo... ali je dobar sluh neophodan... da bi znao gde je koji ton, moras i da ga cujesPevati moze nauciti svako,sve je stvar vezbe i koliko brzo kontas u glavi ono sto ti se prica.

Upravo... ali je dobar sluh neophodan... da bi znao gde je koji ton, moras i da ga cujesPevati moze nauciti svako,sve je stvar vezbe i koliko brzo kontas u glavi ono sto ti se prica.
Yes.KirilStipsa wrote:Upravo... ali je dobar sluh neophodan... da bi znao gde je koji ton, moras i da ga cujesPevati moze nauciti svako,sve je stvar vezbe i koliko brzo kontas u glavi ono sto ti se prica.
Klavir (klavijatura) je najmanje zahtevan sa stanovista sluha... nota je tu gde pritisne prst, i nema levo-desno... za razliku od violine, trube, chela... GLASA kao pevackog instrumenta.ne razumem sto kazete da ne cujem notu...pa da je ne cujem kako bih je odsvirao
Uvek postoji razlog zasto falsiras... ako su razlozi "zato sto je visoko, zato sto je nisko, zato sto su teske reci...", onda bi mogao ozbiljno da razmislis o privatnim casovima... "bug" pravis falsiranjem nece nestati sam od sebe... ne treba da trazis razloge i opravdanja, nego da gledas kako da izbegnes te anomalije...dzabe ja cujem gde je ta nota kad ne mogu da je odpevam jer mi glas ne dozvoljava i onda upadam u fals, to se odnosi na visoke tonove, a za niske je moguce sto pevam kroz nos, i ne odvajam dobro slogove pa upadam u fals
U pravu si i ti potpuno,ali shvati.Za one najgore falseve gde masi ne pola tona,nego za ceo,krivo je njegovo spelovanje i to sto je na kraju navikao glas tako.Ne mozes spelovati drugacije nego sto ide.Probaj pa ces isfalsirati kao on.KirilStipsa wrote:Pod 1.Klavir (klavijatura) je najmanje zahtevan sa stanovista sluha... nota je tu gde pritisne prst, i nema levo-desno... za razliku od violine, trube, chela... GLASA kao pevackog instrumenta.ne razumem sto kazete da ne cujem notu...pa da je ne cujem kako bih je odsvirao
Pod 2.Uvek postoji razlog zasto falsiras... ako su razlozi "zato sto je visoko, zato sto je nisko, zato sto su teske reci...", onda bi mogao ozbiljno da razmislis o privatnim casovima... "bug" pravis falsiranjem nece nestati sam od sebe... ne treba da trazis razloge i opravdanja, nego da gledas kako da izbegnes te anomalije...dzabe ja cujem gde je ta nota kad ne mogu da je odpevam jer mi glas ne dozvoljava i onda upadam u fals, to se odnosi na visoke tonove, a za niske je moguce sto pevam kroz nos, i ne odvajam dobro slogove pa upadam u fals
Inace, nisam rekao da ti NE CUJES notu... niti da to ima veze sa tim da li imas dobar sluh... nego da li ga koristis na pravi nacin!
Mnogo puta si (na ovim snimcima) izleteo po pola stepena, a o manjim izletima +- i da ne pricamo...
Ako ti cujes PRAVI TON... ako ZNAS gde je ton, i mozes da ga pogodis, gadjaj, Baki, dok se ne "podklobuchi" (pesnicki receno)... dok ti se ne naviknu glasnice na pravu poziciju...
Ja pokusavam da ti objasnim da dikcija nema veze sa intonacijom, mozes pesmu i da odzvizdis, i da je pevas naNanaNanaNana... a da treba i dikcija da se vezba - TREBA, ali to nije vezano za INTONIRANJE!
p.s. Svakome se desi, pre ili kasnije, da promasi ton, da isfalsira... ima "onih i ovih" dana... na glas uticu mnogi pritisci (npr. nervoza, neispavanost, glad, zedj, sitne cestice u vazduhu... ima dana kada, jednostavno, glas nece da te slusa... i najveci pevaci se raspevavaju po sat vremena pre nastupa...
Jedini lek za sve "sabotezere glasa" je redovan trening, i dobra forma... samo VEZBAJ i samo NAPRED!!!
Ja ne falsiramProbaj pa ces isfalsirati kao on.
Nije mi jasno bas sta hoces da kazes... mozes da otpevas pesmu i unazad, ako treba, u intonaciji, mozes i drugi tekst... i drugu melodiju...Za one najgore falseve gde masi ne pola tona,nego za ceo,krivo je njegovo spelovanje i to sto je na kraju navikao glas tako
Salio sam se, ok?Vecu laz u zivotu nisam cuo![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest