Hey, izvini sto kasnim mesec dana sa odgovorom..tj. vise od mesec dana :/ nisam bas bila sa vremenom u najboljem odnosu, a i odgovorno (tj. neodgovornost) je tu uticala..
Da bi ti imao osecaj "opustenog" stomaka dok pevas, moras uvezbati stomacne misice da rade svoj posao kako treba i na koji nacin!To ti je kao dresura. Ako ne das podsku stomacnih misica, neces biti u stanju da vazduh ispustas dovoljno jako, ravnomerno, kontinuirano..
Kada naucis misice i kada se oni bez razmisljanja zatezu koliko je potrebno, onda imas osecaj "opustenog" stomaka. Kada vezbas disanje vezbaj misice stomaka (ne moze jedno bez drugog). Dobra ti je vezbica i da udises vazduh brojeci u sebi do 3, a onda sto jace da guras vazduh stomacnim misicima napolje pritom govoreci "ssssssssssssssss (s kao skola)

)
ne znam koliko tvoji drugovi pevaju, ali ja savetujem vezbanje stomacnih misica ljudima koji kasnije krecu da se bave pevanjem.
to sto brzo ostanes bez vazduha je takodje stvar prakse i mora da se vezba jer moras imati kontrolu nad trbusnim misicima.
Negde sam vec napisala vezbu za to, ali ponovicu ti - udahnes vazduh i onda ga ravnomero ispustas pevajuci vokal "a" tako da sve sto pevas zvuci jednako jako: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, a ne AAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAaaaaaaaaaa..
razumes me?
kada istreniras misice stomaka, istreniraces i ovo drugo