Ocena i misljenje!!!
Ocena i misljenje!!!
Pozdrav svima!!! Skoro sam pronasao ovaj sajt i odusevljen sam cega sve korisnog ovde ima zahvaljujuci strucnim i iskusnim ljudma koji su clanovi ovog foruma...Meni je potrebna vasa pomoc u vidu misljenja i ocene mog pevanja. To bi mi puno znacilo,jer zelim da poradim na svom glasu i da pocnem da se bavim pevanjem. Napomenucu vam da nemam nikakvog iskustva, mada ce to mnogi od vas i primetiti dok slusaju ovaj snimak.
http://rapidshare.com/files/307041624/krasiva.mp3.html
Puno bi ste mi pomogli svojim kritikama tako da izvolite da vas cujem... Unapred hvala na pomoci!!!!
http://rapidshare.com/files/307041624/krasiva.mp3.html
Puno bi ste mi pomogli svojim kritikama tako da izvolite da vas cujem... Unapred hvala na pomoci!!!!
-
Re: Ocena i misljenje!!!
ne znam kakvu muziku volis da slusas, ali mi se cini da tu ima uticaja granda (uzimajuci u obzir i matru).
probaj neku drugu stvar da skines, recimo, nesto strano
neku pesmu koju ces moci da interpretiras na svoj nacin.
neke pocetke stihova naglasavas previse, tj. akcentujes
i nekako imam utisak da forsiras glas
probaj neku drugu stvar da skines, recimo, nesto strano

neku pesmu koju ces moci da interpretiras na svoj nacin.
neke pocetke stihova naglasavas previse, tj. akcentujes
i nekako imam utisak da forsiras glas
.. i kako bi bilo da otpevas nesto onako na suvo bez efekata 

Ja ne mogu da skinem snimak! 

evo jos jednom link
http://www.mediafire.com/?zgnmaz0y5gu
hvala na komentarima....puno znaci..
)
ovako, najvise volim da slusam domaci pop, ima tu ponesto i od granda, tj od ovih pesama koje vuku na pop...ali ne puno...ovo sam otpevao na obicnom midi fajlu koji sam nasao na netu i od efekata ima samo eho... i moguce je da forsiram glas jer , kao sto sam rekao da uopste nemam iskustva, eksperimentisem i pokusavam da naucim pevanje iz dijafragme pa mozda zato ....
prvom sledecom prilikom snimicu nesto bez muzike i bez efekata....
http://www.mediafire.com/?zgnmaz0y5gu
hvala na komentarima....puno znaci..

ovako, najvise volim da slusam domaci pop, ima tu ponesto i od granda, tj od ovih pesama koje vuku na pop...ali ne puno...ovo sam otpevao na obicnom midi fajlu koji sam nasao na netu i od efekata ima samo eho... i moguce je da forsiram glas jer , kao sto sam rekao da uopste nemam iskustva, eksperimentisem i pokusavam da naucim pevanje iz dijafragme pa mozda zato ....

prvom sledecom prilikom snimicu nesto bez muzike i bez efekata....
Malo grleno pevaš, posebno kada pevaš više note, slobodno probaj više da otvoriš usta, daš više podrške iz stomaka, i više otvoriš grlo (osećaj kao kod zevanja). Eksperimentiši malo, teško je opisati preko interneta. Posebna prednost je što možeš da se snimaš, pa ćeš moći odmah da dobiješ feedback.
Takođe, pazi na te falševe kad ideš na više ("evo pucaću triput u VAZ-duh..."), slobodno idi napred, ako se povlačiš niti će biti dobar ton niti će biti dobra intonacija.
Pozdrav.
Takođe, pazi na te falševe kad ideš na više ("evo pucaću triput u VAZ-duh..."), slobodno idi napred, ako se povlačiš niti će biti dobar ton niti će biti dobra intonacija.
Pozdrav.

-
vezbaj disanje, dises na nos, izdises na usta naravno, najsporije sto mozes, i disi stomakom, tako da izgledas kao trudnica. prvo pluca, SIRI dijafragma, OSETI kako je siris, onda stomak, izdises obrnuto.
intonaciju mozes vebati, isto tako sporo ako ne i sporije(naravno kada si vec 'uvezbao' disanje:)), ispustanjem jednog toga, tj. drzis jedan ton, konstantno, i tako menjas tonove. jelte, trudis se da ne falsiras. kako je meni nekada moja profesorka pevanja objasnjavala, apropo onoga sa zevanjem, kao ona pecurka sto se dize posle nuklearke, tu scenu treba da zamislis u svom stomaku, kako ti raste dijafragma. moras da osetis kako ti se siri sve, usta, glasne zice, grlo, dusnik, dijafragma, i onda trudnicki stomak....
intonaciju mozes vebati, isto tako sporo ako ne i sporije(naravno kada si vec 'uvezbao' disanje:)), ispustanjem jednog toga, tj. drzis jedan ton, konstantno, i tako menjas tonove. jelte, trudis se da ne falsiras. kako je meni nekada moja profesorka pevanja objasnjavala, apropo onoga sa zevanjem, kao ona pecurka sto se dize posle nuklearke, tu scenu treba da zamislis u svom stomaku, kako ti raste dijafragma. moras da osetis kako ti se siri sve, usta, glasne zice, grlo, dusnik, dijafragma, i onda trudnicki stomak....
hvala puno na savetima....dacu sve od sebe da obratim paznju na sve sto ste rekli....krenuo sam i sa vezbama za disanje...
))
kao sto sam rekao, upload-ovacu sada snimak na suvo, mozda nije neki izbor pesme, ali isla je na tv-u pa sam pokusao....
)) a sledeci put cu pokusati nesto strano, mada mislim da mi strana muzika najmanje lezi....ali cucete vec, pa cete sami oceniti....
jos jednom vam hvala na pomoci!!!! i budite nemilosrdni..jer zelim da cujem sve sta ne valja da bih poradio na sebi, pre nego sto zapevam nekom oko sebe...
))
http://www.mediafire.com/?zzoukn4myej

kao sto sam rekao, upload-ovacu sada snimak na suvo, mozda nije neki izbor pesme, ali isla je na tv-u pa sam pokusao....

jos jednom vam hvala na pomoci!!!! i budite nemilosrdni..jer zelim da cujem sve sta ne valja da bih poradio na sebi, pre nego sto zapevam nekom oko sebe...

http://www.mediafire.com/?zzoukn4myej
Slazem se da malo grleno pevas. U prvom snimku malo rezoniras i na nos. Vezbaj pravilno da dises i pevas "iz stomaka"! Takodje probaj malo da "uoblicis ton". U drugom snimku probaj vise da otvoris usta kad pevas vise delove npr "Nuna nej" kao da si se malo uplasio. Takodje prvi ton ti je bio u flasu, kao i kad se spustas nize npr "Klasje moje NE-SPA-va". Kad god imas neki skok, probaj da "zamislis" taj sledeci ton pre nego sto ga otpevas, znaci maksimalna koncetracija prilikom tezih delova. Takodje si malo nesiguran prilikom zavrsavanja fraza i vracanja na toniku, kao npr na kraju "po-GLE-Dam"
Samo nastavi da vezbas!
Samo nastavi da vezbas!

Izgleda da ti izbor pesama nije jaca strana lol.. Kako bilo, u drugom snimku se cuje da ti je pesma bolje legla i da si se manje naprezao.Pazi na intonaciju i obrati tu paznju posto padas,skaces za pola tona,ton u pojedinim delovima.Isto primetio sam da ti u visinama glas postaje dosta tanak,probaj vise da drzis, rezonujes ton u grudnom kosu i ustima.Probaj pevati pesme Parnog Valjka,Plavog Orkestra,Alena Slavice... mislim da ce ti bolje stajati..Uglavnom nastavi vezbati,talenat je tu, i sve ce biti Ok.Pozz i