Hej, imam par pitanja, nadam se da ce neko moci da mi odgovori, ako je tema još uvek aktuelna

Ovako - imam 21 god., uskoro upisujem 4.godinu faxa, nisam zavrsila muzičku školu, ali bih volela da sada nadoknadim to, jer sam to oduvek želela, ali nije bilo mogućnosti. Koliko sam shvatila, prijemni je negde u maju - junu, sto znaci da skola normalno krece od septembra, pa, posto cu ja tada vec biti pri kraju faxa, verujem da mi nece biti toliki problem da uskladim i muzičku školu i fax, tj.da idem paralelno. Interesuje me da li moram najpre da pohadjam nižu muzičku, tj.da polažem prijemni za nju, ili mogu direktno u srednju (naravno, da polažem diferencijalne ispite), naravno - vanredno, pošto verovatno sada ne mogu da pohađam redovnu nastavu? Ukoliko bih i mogla da upišem srednju, s obzirom na to da nisam završila nižu, šta mislite, da li bih mogla da pratim nastavu, pošto je ipak drugačije, lakše kada već imaš neko predznanje, a ja ga nemam? Oduvek sam pomalo sviruckala sintisajzer, ali onako, na sluh, a uskoro planiram da sama počnem da učim malo ozbiljnije, pa bi mi to možda malo pomogne. E, sad, još nešto - da li postoje kao posebni odsek za solo pevanje i odsek za klavir, pošto mene zanima i jedno i drugo, ako bih morala da se odlučim za jedno, ne bih baš znala šta da izaberem.
Pretpostavljam da se za prijemni sprema neka pesma po izboru, a posto od pre par godina imam uuužasnu tremu i gotovo da nisam ni glas pustila, verovatno bih pre prijemnog išla na par privatnih časova, kako bih se malo oslobodila. Uostalom, upravo zbog razbijanja te treme bih želela da upišem školu jer mi je žao da zbog nje prestanem da radim nešto što stvarno mnogo volim
Nadam se da nisam mnogo ugnjavila, i da postoji neko ko bi mi resio nedoumice