'vako...

vidim, da se raspavlja od growl-u i screamu pa da kazem i ja nesto... inace, prvi put kada sam
pokusao da growl-ujem to je bilo bzvz, na pocetku sam forsirao grlo ko magarac i kada sam shvatio da mi posle toga nije dobro da preopteretim glasne zice poceo sam da "navikavam" grlo, lagano... btw, do tada nisam znao
sta je utube ili ti ne znam ni ja sta sto bi me uputilo ka laksem i boljem pevanju...znaci, na svoju ruku sam krenuo da vezbam... e sada, ovako hmm tesko je opisati kako to deluje, ali najbolji primer je ispoljavanje besa... e sada zamislite kada ste besni pa obicno kao vokativ se koristi "argh". e sada, ono "g" je ne cujno jer se gubi zbog
"r" i "h" ... po mojoj nekoj "trip" proceni, "a" je zalet ili dubina tog tonaliteta zatim, ono
"r" moze da se predstavi kao rezanje koje ide uz vokal, slicno kao kada ispirate usta vodom
pa kada

"grgoljite":D cuje se ono "grrr", tako i ovde isto, a "h" je izbacivanje vazduha napolje
i.... da bi se to uspostavilo... "a" i "r" se spajaju dobija se trenutna ta dubina... e da ja sam krenuo s tim ispoljavanjem
besa

... znaci pokusajte onako tise da izgovarate argh... naravno pre kretanja udahnes dovoljno vazduha
najbolje je stojeci... malo zabacis glavu nazad da je protok izmedju stomaka, pluca i grla cist ... da nema
kako da kazem, savijanja negde da je otvor ravan... kako krenes s tim lagano dodavaj dubinu stisni malo grlo
i stomak... i naravno ako zelis dublje, kao sto je rekao onaj momak s videa

, skupis usta kao da ces da kazes
o ili u .. i tako izgovaras taj argh .... ako zelis visi ton onda narano otvoris usta ali ne preterano, jer onda na neki nacin
vec prelazis na scream

... i oseti se bol u grlu strasno ... sto se tice primene growl-a kod lrika
jednostavno je, kada naviknes na sistem ispoljavanja, lako ces primeniti na textovima ... .
nadam se da sam pomogao nekome s ovim postom...
zelim da pozdravim sve sa radio Shajkasha, ljude koji me poznaju, po najvise mamu tatu babu dedu i komshinicu
Zagorku koja mi se javlja svaki put s prozora

Satan !