Šta vas nervira u muzičkim pravcima?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Locked
sinnerboy

Re: Sta vas nervira u muzickim pravcima?

Post by sinnerboy » 15 Feb 2008, 12:41

I meni nervira to,veruj mi,kada je izgled benda važniji od muzike koju sviraju-drugim rečima pozeraj i trula muzika.Za ovaj AFI nisam čuo,ali Green Day sigurno ne spada u tu kategoriju.

? nemojte po AFI...kao prvo uopće nisu emo...(valjda zato što se šminkaju i što lik pjeva u visokim registrima...šta bi onda Cradle of filth bili emo?)

Green Day apsolutno nisu emo. Bar koliko sam ja slušao nego fini punkrock..jedino što imaju label punka za klince ali inače su dosta kvalitetan bend...za nekog tko se vrti na Mtv-u...

kao treće - sto ljudi sto ćudi..pa tako i za glazbeni ukus...jebote ja sam obišao koncerte uz ostalo Napalm Deatha, Cannibal Corpsea,Biohazarda, Sick Of It All, Pro Paina i hrpe drugih brutalno bučnih bendova (Zeni Geva je bio vrhunac buke!) ali i Pearl Jama i Stefanovskog unplugged. što znači - šta? a o pohođenju partijana i hip hop festivala neću ni da pričam...

i da jednako sam se guštao i na Cannibalima i na Stefanovskom...možda malo više na Stefanovskom jer nije bilo stagediveanja...ili možda to ima veze što sam na Cannibalima bio sa 20 godina a na Stefanovskom sa 30?

mene ništa ne smeta...pobogu neki od omiljenih bendova su mi Wormed (brutal tehnički grind math) i Massive Attack (trip - hop)...ili kao još možda veći kontrast Dillinger Escape Plan (nepotrebno predstavljati) i Damien Rice (škotska plačipička ala James Blunt)

jedino mogu ocijeniti da li mi je GLAZBA (ne izgled) nekog benda ili glazbenika paše ili ne...

a ovo tipa "meni black ide naživac" ili "meni emo ide na kua" je ograničavanje...

sinnerboy

Post by sinnerboy » 15 Feb 2008, 12:46

Funkomat wrote:Mene jako nerviraju nazivi metal bandova (ova 2 su npr najnovija: Meshuggah ili Necrophagist...)
Ja ne kontam koja je razlika izmedju vecine imena... Kad cujem nesto ovako dodje mi da se smejem. Bas me zanima ko smislja ova imena i da li iko ko ih slusa zna sta znace...

Meshuggah - luđak na hebrejskom, Necrophagist - malo nejasno, nešto kao probavitelj mrtvog mesa

I zasto mora toliko da se kategorise metal?
Zasto ne moze da se skrati brioj tih kategorija na... recimo... 56 :|
Kad bi sad uzeli da nabrajamo vrste ne bi bilo kraja... Svaki dan izmisle nesto novo.
Manje vise svaki bend ima neki svoj poseban "pravac", da ne kazem svaka pesma a sve se svodi na ko ce pre da odsvira svoj deo u pesmi...

pa i nije baš tako...ako ćemo se tako voditi onda bi svi svirali stari hevi i scena bi bila dosadna...napredak?

Da neko ne shvati pogresno, i ja volim onaj dobar "stari" metal... dok je bila bitna MUZIKA :x a ne ko ima vecu sataru...
Ovi danasnji "metalci" su kao neki neuspeli klonovi

e sad se već vrijeđamo...meni više taj stari metal liči na kloniranu mjuzu..
što bi tek rekao na ime mog starog benda (KALI PROJECT) i izvedenica istog benda (BLINDEYEBLEED, ROTTEN SOIL, THE LOWEST FORM OF HUMAN BEHAVIOUR)?

ili na ime benda u kojem trenutno sviram (ALT F4) tj. THE WRATA kako smo se nazvali na posljednjem nastupu...

Ili na ideju za novi projekt - MASTIF? po meni ono što ćemo svirati baš odgovara nazivu - sporo. teško. grize. (inače u planu je neki sludgedoomnoise sa dva basa)

ili na moje osobne junake - CHANG FFOS?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 15 Feb 2008, 12:57

sinerboj, u pravu si, naravno, ali poenta ovog topica je pljuvakanje i zajebancija bez nekog uticaja i tezine. kad bih ja stvarno odgovarao na ovaj topic kao ti sada, bilo bi mnogo psovki i moj post bi bio pet megabajta:)

sto se tice ozbiljne diskusije, kad neko pomene 'to i to je sranje', ma koji zanr bio (cak i zanrovi koje ne volim), jednostavno prekinem diskusiju s njim jer ta osoba nije vredna diskutovanja, ili je strasno neobrazovana (pri cemu mislim na istorijski aspekt muzike), ili ima 15 godina u kom slucaju nije degen, ali opet ce diskusija biti neplodna.
sa tim likovima onda lepo blejis ili pricas o drugim stvarima...

sinnerboy

Post by sinnerboy » 18 Feb 2008, 07:44

ma kužim ja to...profesionalna deformacija..novinar sam i imam poprilično naglu narav pa mi je čisto normalno da se prepirem...svakom svoje samo htjedoh reći da nisu baš nazivi metal bendova onako bez veze...meni je i dalje favorit CTRLALTDEL (neki post black bend)..

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Feb 2008, 23:02

@ sinnerboy

Ova imena koja si naveo su skroz ok... :D
Meni su jadna imena koja bi trebala da budu "strasna"...
"Vauuu mi se zovemo "probavitelj mrtvog mesa" (daj bre... :lol: ) i tako smo strasni, nikad se ne smejemo, sminkamo se (daaaj :P ), imamo strasne satare, satanisti smo a ovaj... imamo tu i neke isntrumente, ovaj moj se zove nesto kao gitara... tako nesto... "

Meni su svi ti ljudi pozeri... Kome treba 2 sata sminkanja i sredjivanja pre nego uzme gitaru u ruke je po meni kreten.
To je nesto kao glam rock samo sto ovima nije cilj da budu zene nego mrtvi ili nesto...
Ako se to nekom svidja... jbg sto da ne ali ovaj toppic je za to da ljudi kazu sta ih nervira u muzici a ovo mene jako nervira tako da eto...

Sorry ako sam te uvredio brate, nisam hteo, samo se olaksavam...

sinnerboy

Post by sinnerboy » 19 Feb 2008, 10:49

ma nisi me uvredio...što ti je... 8)

Nemanja

Post by Nemanja » 19 Feb 2008, 13:48

Aj i ja da iskalim bes na ovoj temi.

U muzici me nervira promovisanje politike (tipa socializaj je do jaja sve ostalo je sranje) ne stvarno ako hoces da se bavis politikom osnuj stranku, a ne grupu. Takodje promovisanje ne zdravih ideja (tipa. kriminal) sto bi wikler rekao "ganksteri ubija a nerepuju djubre sa bine".
Ako hoces da budes opasan mars na ulici pa tamo budi opasan, a posle toga vuci vukagije u zatvoru boli me uvo, nemoj da trujes decu sa takvim stavovima !!!

Eto toliko od mene.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Feb 2008, 14:19

okej, tvoj trip, ja sa druge strane, gledam na sve to na drugaciji nacin. u fazonu sam da barem u muzici mozes stopostotno da iskazujes svoje stavove, ma kakvi oni bili. ako si ti iskren, okej.
ako ti je socijalizam do jaja i tripujes ga u svojim pesmama, super, tvoj trip, ako mi se svidi, slusacu te, ako ne, necu.
ja licno gotivim sto u muzici ima mnooogo stavova, tema pesama, zanrovskih tema itd., svidja mi se sto nije sablonizovana, da se tako (ne bas najsrecnije, ali dobro) izrazim.

Nemanja

Post by Nemanja » 19 Feb 2008, 14:38

Doolio wrote:okej, tvoj trip, ja sa druge strane, gledam na sve to na drugaciji nacin. u fazonu sam da barem u muzici mozes stopostotno da iskazujes svoje stavove, ma kakvi oni bili. ako si ti iskren, okej.
ako ti je socijalizam do jaja i tripujes ga u svojim pesmama, super, tvoj trip, ako mi se svidi, slusacu te, ako ne, necu.
ja licno gotivim sto u muzici ima mnooogo stavova, tema pesama, zanrovskih tema itd., svidja mi se sto nije sablonizovana, da se tako (ne bas najsrecnije, ali dobro) izrazim.
to je jako zamrsena i komplikovana tema o kojoj da pricamo 100 god. verovatno se ne bih oko svega slozili.
MIslim da ipak treba donekle biti moralan, jer to sto ti govoris utice na mnoge ljude.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Feb 2008, 15:00

naravno da je tema kompleksna, zato sam samo ostavio komentar, a nisam elaborirao. treba biti odgovoran, naravno, ali pazi sad ovo: ti si subjektivan u svojim stavovima kao i bilo ko drugi, ako neces muzikom da utices na ljude u tom smislu, onda jedino da pravis instrumentale. taj lik koji prica o politici, recimo da je on potpuno ubedjen u to sto prica, on je onda vrlo moralan, stavise. al dobro, topic je za izivljavanje na muzici, a ne za kenjanje koje ja uvek moram da zapocnem hahaha:)

Nemanja

Post by Nemanja » 19 Feb 2008, 20:38

Doolio wrote:... kenjanje koje ja uvek moram da zapocnem hahaha:)
ma opusteno zanimljvio je ovo.

Donekle si upravu ali necu da se nastavljam trajalo bi do sutra ;)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Feb 2008, 23:25

pa ono, taj rad, u pravu sam sto se tice mog nekog aspekta sa kog gledam na celu stvar, sa tvog aspekta i nisam u pravu. ali da ne smaramo topic, da smo na pivu, bila bi druga prica haha:)

Nemanja

Post by Nemanja » 20 Feb 2008, 01:27

Doolio wrote:pa ono, taj rad, u pravu sam sto se tice mog nekog aspekta sa kog gledam na celu stvar, sa tvog aspekta i nisam u pravu. ali da ne smaramo topic, da smo na pivu, bila bi druga prica haha:)
pa da letele bi krigle i pepeljare :mrgreen: :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Mar 2008, 00:50

U zadnje vreme me najvise nerviraju tzv. prodane duse...
Pre par dana vidim ortakinju iz osnovne, u zlatnoj jaknici sa sve onim krznom, (a nekad je nosila majice cradle of filtha) i pitam je:
-Pa jel slusas ti jos uvek metal (onako naivno)
-Jao, pa Miki (to mi je ime kad se pomerim od tastature), prestala sam, prestaces i ti ad malo sazris...
-Nikad necu prestati
-To je tako klinacki i nezrelo...
i samo se okrenem i odem

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 02 Mar 2008, 01:15

@theTrooper:

Pazi, ima logike u onome sto ti je ta drugarica rekla. Ja danas smatram da je, recimo, HC Punk (koji sam i ja slusao) obicno drndanje na koje se u principu loze tinejdzeri misleci da tako izrazavaju neke svoje, jel'te, stavove, a u praksi nisu ni sami sigurni sta misle, niti znaju dovoljno o onome po cemu pljuju i za sta se zalazu. Tinejdzerski period je jako...u nedostatku boljeg izraza - interesantan. Tada klinci, koji su na pragu ulaska u tzv. "zrelije doba" pocinju da misle da su mnogo pametni i da sve znaju i da ce misljenja i stavove koje nose u sebi tada, nositi do kraja zivota. Sve se menja (sem kamenja), pa se tako i stavovi menjaju, faze prolaze, oblacenje se menja, ukusi se menjaju, sistem vrednosti se menja....

Isto to vazi i za taj Cradle of Filth - obicna buka ('ajde da se ne lazemo) i "lozana" za ljude sa viskom testosterona i potrebom da se razlikuju (to nije svesna potreba, btw), a to su, u najvecem broju slucajeva - tinejdzeri.

Ukratko, nije ta tvoja drugarica nikakva, kako ti nazivas, "prodana dusa". Jednostavno je izasla iz jedne faze i ne pronalazi se vise u onome u cemu se ranije pronalazila. Ovo takodje ne znaci da se ranije "folirala" ili nesto slicno, vec da je samo promenila neka shvatanja sveta oko sebe (ako je neke zrele stavove uopste i mogla da ima kao devojcica od 14 i manje godina)...

Izvinjavam se za off-topic elaboraciju... :wink:

Locked