vakatt wrote: Ne znam tačne podatke ali kladio bih se da ulažu i deset puta više love na spotove u odnosu na album.
zaista ne znam nekoga ko je u skorije vreme kupio neki album i otišao kući da ga sluša celo popodne..
čak mi ta reč "album" danas zvuči totalno neumesno u odnosu na muzičke sadržaje koji se nude.
spotovi sa shake that ass histerijom su potpuni primat, ako izuzmemo spotove metalaca koji su , do momenta kad se onaj galvni baja iz Metalike ošišao na kratko,svi do jednog imali neki sektaško-vampirski-joj-bre-al-nas-društvo-sjebalo fazon.
Inače, kad smo kod izvikanosti bendova, uvek mi je zanimljiv bio nekakav zamišljeni razgovor dva adolescenta gde jedan pita drugog "šta slušaš?"
pa ovaj onda ko iz topa izbaci neko "džo divižn" ili nešto slično..
Mislim, čemu to pitanje?
Valjda eto, muzika je kao veoma bitan deo našeg života pa kao ajde da podelimo iskustva..
Ipak, to "šta slušaš" je danas (kao i svašta nešto ostalo) uvod u podele, grupisanja, svrstavanja u tabore
I svi ti "pravci", podpravci, alternative i avangarde zapravo imaju za cilj samo jedno - a to je silovanje Ega.
Svako bi da bude deo neke faking elite, posebne grupe koja se razlikuej od ostalog stada..
I na sve strane ima toliko "posebnih" da se čovek naprosto uželi nekoga običnog, da ne kažem normalnog.
Otud izvikanost bendova zapravo nije ništa drugo nego potreba da se Ego (i sve što on nađe za shodno) okiti raznim takvim sranjima.
Otud i kratak fitlj mnogih ego-manijaka, kada im dirneš u muziku, jer je Ego stvar emocija.
Nešto kao religija, nema činjenica, ali ima uverenja koja imponuju egoističnoj strukturi.
I ne samo da imponuju, nego je čine, neraskidiv su njen deo.
Zato, dirni Egu u muziku koju sluša, u tim za koji navija..čak u marke i brendove kojekakvih tehničkih zaprdica, i eto ti zakrvavljenih očiju i škrgutanja zubima.
Zašto?
Zato što je Ego slab, osetljiv i ima potrebu da jača svoje atribute, pa makar to bio muzički pravac koji fura i bend kojeg izvikuje