S'obzirom da se barem delimicno slazes sa mnom na temu koju sam ustvari hteo u toj poruci objasniti,a drugu pokrenuo,mogao bih odgovoriti....Dushan S wrote:Moram primetiti da bi muzičar trebalo da po meni i ima jednu unikatnu emotivnu notu i na primer ja volim da gitarista svira sa nekim "drajvom". Tako da deo toga što se bunim jer što je Yngwie u svojim boljim momentima iako je preterivao, svirao sa adrenalinom i jebao keve. Sa druge strane, iako su SJAJNI muzičari Frank Gambala fakat izgleda a često i svira kao prerano penzionisani predsednik gay nevladine organizacije, a Guithrie koliko god bio divan čovek nekad ima energiju kastriranog depresivnog puža koga je ostavila žena još prošle godine ali on nikako da preboli. Mislim, sjajni su oni muzičari, ali dej vont muv mi or mejk mi dens. Možda dajemo različitu težinu različitim stvarima. Jeste i to da volim mJetal delimično, ali ima mnogo adrenalinskijih svirača i van Dž Dž muzike.
Vidi,ako volis to majmunisanje ,onda bi ti definitivno preporucio Slipknot!Od njih vecih majmuna nema!Evo,uzivaj:
A ja odo da slusam moje rodjene penzionere...

Da,ovaj,kontam da si vec i sam shvatio da se zezam

E,sad ozbiljno:
Dakle,da,drugacije razmisljamo.Sto se tice tog majmunisanja po sceni,ja licno za to ne dajem ni tri banke.Ma bre,odgledaj neku gambalijevu skolu, ako vec nisi, pa vidi koliko se covek uzivi u svaki ton.Isto i Guthrie.TO ja volim.A skakanje,trcanje,vrtenje gitare....to mi nije ni posledja rupa na svirali.I bukvalno ne znaci ni 1% kad dajem 'ocenu" nekom gitaristi.Muzika je bitna,**** ga,najbitnija.Avo sve drugo moze a ne mora...
E sad,ok,nemam ja iskustva nesto preterano,moguce da oni nisu dobri koliko ja mislim da jesu,ja uvek volim za to da ostavim mesta.Ali,jednostavno,to je muzika kakvu ja volim.Raznovrsna.Mislim,ja nikad ne mogu ceo dan jednu vrste muzike da slusam.To sam zadnji put radio kad sam tek poceo Opeth da slusam.Ali oni su sami po sebi dovoljno raznovrsni...
Dakle,mogu album/dva od Malmsteena da odslusam,Satrijanija mogu puno vise,naravno,ali ni jednog ni drugog ne mogu dugo slusati.Ali zato Guthria i Gambalia koliko god hoces...Zasto?Pa zato sto imaju sve sto imaju ova dvojica plus jos brdo drugih stvari.
**** ga,JA sam takav covek.Ti si onakav.Stvar ukusa,zar ne?

Sve u svemu,da li sad kontas zasto sam bas njih dvoje spomenuo?Ima jos dosta ljudi koje ja volim,ali oni su mi nekako najdrazi pa mi uvek prvi padnu na pamet.Dakle,ne tvrdim da su najbolji,da svako mora da ih voli,vec iz razloga gore navadenih meni jesu omiljeni.
I za kraj,da,u pravu si,ova prepotentna egoisticna snoboska muzicka scena dugo nije videla toliko sjajnu i prijatnu osobu koliko to Guthrie jeste.Poceo sam sa citanjem njegovih knjiga pre neko vreme,covek je stvarno fantastican.Mozda sam mlad neiskusan ili sta ja znam sta jos,ali sto jes-jes:ja se Guthriju toliko divim da je to prosto nemoguce opisati.
Pozdrav!