Алфонсо, рачунам да сам добро скапирао на коју врсту алтернативе ти циљаш, али то код нас не може да постоји јер нема ни упоредне тачке. Ми немамо прави мејнстрим у рок музици и сродним областима, ту се код нас ништа не дешава, имаш играче који су били активни и пре 25-30 година (неки и осетно дуже), карте су подељене и ситуације је прилично мртва. Како се ту не дешава ништа тако се ни на алтернативној сцени не дешава ништа јер алтернативна сцена мора да буде реакција на нешто, у противном мора да мења име

Још болнија чињеница за мене јесте то да по мојим искуствима само могу да ставим знак једнакости између дунстера и већине оних који се смело декларишу као алтернативци. У суштини је то на крају некаква пародирана конзервативна струја која са висине гледа на све а сами нуде мало или ништа. Односно, обилато нуде презир према свима који понешто и зараде од музике, то је данас на жалост једна од одредница, испаде да мораш да будеш чемеран и неприметан да би се у одређеним круговима третирао као прави музичар са ставом. У том погледу ја не сматрам да нам икако фали још алтернативаца него нам фали мало свеже крви у сваком погледу, фале људи који су вољни да уложе критичан број сати сваки дан, који подижу све то на један виши ниво и који се не либе да им то буде посао. Свака част хобистима, ја поздрављам музицирање као једну врло здраву активност и волео бих да сви музицирају, али од оних који желе да буду део некакве сцене ја очекујем више, чак не више у неком техничком смислу него идејно желим да чујем нешто изазовније.