sinisake wrote:da ne tupimo mnogo...nisam raspolozen danas za kvazifilozofiju...
Ako svako misljenje koje nije unisono sa tvojim nazivas kvazifilozofija, onda imas ozbiljan komunikacijski problem. Vrlo je problematican stav to sto je razgovor po tebi tupljenje
sinisake wrote:U Hrvatskoj je turbo-folk zabranjen i na drzavnoj, a bogami, koliko vidim, i na drugim televizijama, i proteran u underground, gde mu je i mesto (da slusa se i tamo, da vole ga, jer je zabranjeno voce!), a mejnstrim je lepo Dzibroni, sto je sasvim zadovoljavajuce.
Time su samo napravili laznu sliku o tome sta tamo ljudi slusaju, a problem nisu resili. To je kao kad pometes sobu, a prasinu gurnes pod tepih, i dalje je tu samo se ne vidi. Bas mi je drago da ti je Giboni zadovoljavajuci. Blago tebi.
sinisake wrote:O tome govorim. To je drzavna politika.
Kao sto deca ne uce u skoli da je Kemis bolji od Mocarta, tako i turbo-folk ne moze da bude mejnstrim, sto ovde jeste.
Ko ceka da mu decu vaspitava drzava, mediji, pa i skola... zakasnio je... To se radi od prvog dana. Pojedinac uvek moze da bude efikasniji od institucije, i zato ne sme da ceka da institucija pokaze malo inicijative nego mora da deluje.
S druge strane, drzava moze da uradi dosta toga. Na primer, moze da udesi da poslodavci postuju radno vreme, da su ljudi zadovoljniji prihodima, da se ne osecaju na radnom mestu kao stoka... i onda kad se neko vrati kuci s posla najkasnije u 18 h, a ne u 21, onda ima i snage i vremena da malo razmisli o muzici koju slusa. Kad smlavljen covek bez kinte dodje kuci, samo bi da se "razmagnetise" od svega sto ga je snaslo. Vidis, ti bi da lecis posledice, umesto da mislis o uzroku.
sinisake wrote:Kad bi basista na svojoj televiziji cesce pustao komercijalan, a dobar pop (Bitlsi, npr.) umesto onog sto pusta, sta mislis da li bi curice i djecaci zvizdukali to ili zamamne melodije koje trenutno zvizducu?
OK, ja sam fan Bitlsa od kad pamtim muziku, i ja to volim. A zamisli kakav bi bio smor da se sve ove godine vrte samo ti Bitlsi jer je komisijski utvrdjeno da je to dobar pop? To je teror, nezavisno od toga da li se meni svidja ili ne. I opet zaboravljas onu najbitniju cinjenicu - ima mnogo tv programa, niko ne mora da gleda Pink, to ljudi rade jer su tako sami odabrali, jer im se tako svidja, a imali su i druge opcije koje ih nisu zainteresovale. OK?
sinisake wrote:Ako bismo isli logikom "Treba UVEK dati ljudima SAMO ono sto traze" ne bismo daleko stigli, jbg.
Nisam to rekao, to SAMO, UVEK, JEDINO... ja izbegavam te reci jer znam da nisam uvek u pravu. Ali isto ne smatram da smemo da zabranimo ono sto traze, jer ne traze dozvolu da ubijaju i da ne odgovaraju pred sudom, nego hoce da slusaju tamo neku muziku koja meni nije po volji, ali niko mene ne tera da slusam istu tu muziku. Ti imas te apsolutisticke ideje, ne ja, pa nemoj da mi ih poturas.