Onda ogroman minus za Baneta, ovo sto si ti opisao ne predstavlja muzicara, nego MAB-a-like megalomana, koji isti uzitak moze da postigne i vodjenjem "Sve za ljubav". O tome se radi, Bane i Borko sve vreme rade na tome da budu celebrity, da se onjima prica i misle da je shredovanje samo brz nacin da to i budu.Ti o ultra popularnosti ni ne sanjaš, a recimo, Bane je sanjao da bude na stage-u kao novi gitarista Whitesnake-a ili tako nešto pretpostavljam, da mu duvaju ribe u Backstage-u i da vozi ferarija. Neko može da doživljava frust zato što ne može od muzike da bar plati račun za struju. U tvojoj muzici, čak i to što već imaš je nekim ljudima dovoljno, odsvirati neki datum negde, izaći pred ljude koji vole tvoju muziku - a to znači biti realizovan. Nisu visoka očekivanja. Dakle, ti si u najpovoljnijoj poziciji da ne budeš ogorčeni matori muzikant![]()
Borko Mitic ili Bane Jelic
Re: Borko Mitic ili Bane Jelic
E da, i ovo iz quotea.Bluesko wrote:Onda ogroman minus za Baneta, ovo sto si ti opisao ne predstavlja muzicara, nego MAB-a-like megalomana, koji isti uzitak moze da postigne i vodjenjem "Sve za ljubav". O tome se radi, Bane i Borko sve vreme rade na tome da budu celebrity, da se onjima prica i misle da je shredovanje samo brz nacin da to i budu.Ti o ultra popularnosti ni ne sanjaš, a recimo, Bane je sanjao da bude na stage-u kao novi gitarista Whitesnake-a ili tako nešto pretpostavljam, da mu duvaju ribe u Backstage-u i da vozi ferarija. Neko može da doživljava frust zato što ne može od muzike da bar plati račun za struju. U tvojoj muzici, čak i to što već imaš je nekim ljudima dovoljno, odsvirati neki datum negde, izaći pred ljude koji vole tvoju muziku - a to znači biti realizovan. Nisu visoka očekivanja. Dakle, ti si u najpovoljnijoj poziciji da ne budeš ogorčeni matori muzikant![]()
odsvirati neki datum negde, izaći pred ljude koji vole tvoju muziku - a to znači biti realizovan.
- Dersu Uzala
Prizvali ga u postu pod rednim brojem 2. i evo uredno je hajdzekovao temu. 
Reci ti meni za kog si glasao jarane, za kog si glasao?

Pazi, ne mogu ja reći nečije tuđe motive sa sigurnošću, ali sa obzirom na postpuke ljudi, recimo da imam utisak da Banetu ne bi smetalo da mu se to desi. Kao što recimo imam utisak da Borko recimo nije u tom fazonu, bar ne specijalno. Mislim, nije to crno belo ili - ili, naravno da mogu postojati ljudi koji na primer - prvenstveno idu u teretanu zbog kondicije ili zdravlja, ali im takođe i ne smeta kad ih neko suprotnog (ili istog, već po preferencama) pola odmerava jer dobro izgledaju. Svi mi imamo za jednu stvar koju volimo niske i neke više motive. Ne da sad branim bilo koga, ali eto, dajem neki izbalansiran komentar. Jbg, kapiraš i ti, biti šreder nije način da stigneš do brzog novca i i slaveBluesko wrote:Onda ogroman minus za Baneta, ovo sto si ti opisao ne predstavlja muzicara, nego MAB-a-like megalomana, koji isti uzitak moze da postigne i vodjenjem "Sve za ljubav". O tome se radi, Bane i Borko sve vreme rade na tome da budu celebrity, da se onjima prica i misle da je shredovanje samo brz nacin da to i budu.Ti o ultra popularnosti ni ne sanjaš, a recimo, Bane je sanjao da bude na stage-u kao novi gitarista Whitesnake-a ili tako nešto pretpostavljam, da mu duvaju ribe u Backstage-u i da vozi ferarija. Neko može da doživljava frust zato što ne može od muzike da bar plati račun za struju. U tvojoj muzici, čak i to što već imaš je nekim ljudima dovoljno, odsvirati neki datum negde, izaći pred ljude koji vole tvoju muziku - a to znači biti realizovan. Nisu visoka očekivanja. Dakle, ti si u najpovoljnijoj poziciji da ne budeš ogorčeni matori muzikant![]()

Nije bata Nebojša wrong, nego ti imaš apriori negativno mišljenje i naravno jako voliš svoje mišljenje.Wrong. Bendova kao Paramore imaš otprilike trista hiljada trenutno na MTV.

Ahahahahaa, a ti kao ne znas?Reci ti meni za kog si glasao jarane, za kog si glasao?

Bogami, sudeci po broju udavaca (a neke i nisu krsevi, naprotiv) koje mu daju podrsku, Bane bar u ovom segmentu ne bi trebalo da ima problema...da mu duvaju ribe u Backstage-u
E, sad, poenta je da su B&B ulozili u muziku SVE (za razliku od vecine nas forumskih zajebanata), da su zrtvovali obrazovanje, zezanje, gubljenje vremena, balkanske kontemplacije u kavani, itd... a da je zeljeni rezultat izostao. Sta god mislio o srederima, NE MOGU a da ne postujem tu neverovatnu posvecenost instrumentu (Neso, ne smej se!

Utoliko, razumem njihove frustracije.

Last edited by sinisake on 14 Nov 2010, 00:44, edited 1 time in total.
Ma prizvali me forumaši kad su se pojavili tamo na FB-uDersu Uzala wrote:Prizvali ga u postu pod rednim brojem 2. i evo uredno je hajdzekovao temu.

Ok. Aj sad isto da primenimo na Pink i B92. Da li su Grand Zvezde i hrčci™ prošli na teveu zbog autorske jakoće i hitičnosti? Isti princip, samo small scale.Dushan S wrote:Nije bata Nebojša wrong, nego ti imaš apriori negativno mišljenje i naravno jako voliš svoje mišljenje.Nema ih trista hiljada, i recimo, nisam primetio da mtv bombarduje sa Flyleaf i nekim drugim bendovima. Jednostavno Paramor su prošli, i uklapaju se usput u mtv ideologiju. Da im pesme nisu valjale - ne bi prošli. Ako ti konkretno ne čuješ da su Paramor autorski prilično jaki, tj da tu postoji određeni materijal koji je mogao da prođe kod publike, nego ti je bitnije da li su na MTV-ju i da li imaju skupe spotove - razmisli o tome - time upravo ti plasiraš istu vrstu površnosti koju ima prosečan gledalac MTV-ja. Neki klinac bez korišćenja mozga guta sve što mu se servira na TV-u a ti odbijaš nešto bez razmišljanja samo za to što je na TV-u. Mislim znam ja da je pankerski biti antiprotivan, al polako
![]()
sinisake wrote:
E, sad, poenta je da su B&B ulozili u muziku SVE (za razliku od vecine nas forumskih zajebanata), da su zrtvovali obrazovanje, zezanje, gubljenje vremena, balkanske kontemplacije u kavani, itd... a da je zeljeni rezultat izostao. Sta god mislio o srederima, NE MOGU a da ne postujem tu neverovatnu posvecenost instrumentu (Neso, ne smej se!).

Zato sam i prestao da vežbam na vreme i sad ne postoji bojazan da mogu da se frustriram!

Ako je cilj bio blowjob u bekstejdju, neka su ga izduvali!E, sad, poenta je da su B&B ulozili u muziku SVE (za razliku od vecine nas forumskih zajebanata), da su zrtvovali obrazovanje, zezanje, gubljenje vremena, balkanske kontemplacije u kavani, itd... a da je zeljeni rezultat izostao. Sta god mislio o srederima, NE MOGU a da ne postujem tu neverovatnu posvecenost instrumentu (Neso, ne smej se!).

E, dobro razumeli smo.Dushan S wrote:Ma prizvali me forumaši kad su se pojavili tamo na FB-uDersu Uzala wrote:Prizvali ga u postu pod rednim brojem 2. i evo uredno je hajdzekovao temu.
Reci ti meni za kog si glasao jarane, za kog si glasao?Nisam glasao, politički sam neopredeljen
Ono što samo mogu reći - a pri tome mislim da muzika nije suva veština, ako bi samo gledali tehničke, fizičke sposobnosti, ono, ko brže trči i bolje skače u dalj, njih dvojca nisu uporedivi, ni približno, jedan je kiborg kome to jednostavno ide od ruke, rodiš se valjda sa muskulaturom i sa tako prepovezanim sinapsama da ti to lako teče, a drugi se muči muči pa navežba pa snimi, i voleo bi da može ali nema baš tolike tehničke sposobnosti. Znači to kažem sa čisto rudarsko inženjerske tačke gledišta - tehnikalija, bez namere da pričam kome je kakva muzika, kome su kakve pesme, ko ima kakav filing i slično, ne bih ja u to ulazio!
E, sad, Dule, da pitam ja tebe, kao sredera koji stalno bezi od svoje sudbine (kide ™), da li zaista mislis da je Borkova evidentna superiornost plod odredjenih fizickih predispozicija, ili je vise vremena provedenog uz instrument presudilo?
Sad se ne zezam, ja jos uvek nisam siguran, da li se odredjeni limiti mogu probiti vezbom, ili ne...

ahahaham, cilj je, izgleda bio koncert sa Stefanom Milenkovicem u Sava centru...Ako je cilj bio blowjob u bekstejdju, neka su ga izduvali!

Donekle da.sinisake wrote: E, sad, poenta je da su B&B ulozili u muziku SVE (za razliku od vecine nas forumskih zajebanata), da su zrtvovali obrazovanje, zezanje, gubljenje vremena, balkanske kontemplacije u kavani, itd... a da je zeljeni rezultat izostao. Sta god mislio o srederima, NE MOGU a da ne postujem tu neverovatnu posvecenost instrumentu (Neso, ne smej se!).
Međutim, u muzici se gleda krajnji rezultat. U tom smislu, teško mogu da imam razumevanja za netalentovanog OCD lika sa unapred zacrtanim putem. To ima i poneki masovni ubica. U muzici treba da se uživa, makar mestimično.
Praviš, da bi dokazao ono što ti se dopada, poređenje koje je potpuno neadekvatno. Paramore su bend koji ima neki svoj integritet, stalnu postavu, koji, nek me neko ispravi ako grešim, radi sam svoje pesme i imao je neku svoju ideju šta hoće i pre nego što se pojavio na TV-u. Ti pokušavaš da ih sebi predstaviš kao nešto što nisu, i upoređuješ ih sa nekim ko je pojedinac, ko peva tuđe pesme i koga stvara TV. Ne možeš konačno praviti poređenja zato što ih nema - kod njih muzika funkcioniše kao biznis, kapiraš... Da ti napraviš neke pesme koje su hitične i skapira te neka faca iz disko kuće i krenu da te guraju, da li bi to činilo tvoju muziku neiskrenom? Dobar primer su mi bili Linkin Park koji se nekako automatski svrstavaju u "mtv sranje" kod nekih ljudi, i u "komercijalu" a oni su klinci koji su se polomili dok su uopšte našli izdavača, znači napravili su neku muziku kako oni misle da treba, svirali, svidelo se nekoj raji u nekim klubovima, pravili demo snimke, obijali pragove, i bivali odbijeni. Postoji neka čudna nelogičnost u ideji da se bendovi "prave" (osim kada su u pitanju stvarni boys i girls bendovi koji se zaista bukvalno prave) - ne postoji nikakva garancija unapred kad praviš nešto - u trenutku kada su Paramor ili Linkin Park ili ko već kretali sa muzikom, oni nisu dobili savet vidovnjaka koji je nepogrešiv šta treba da rade i postaće poznati. Nije to R'n'B pevačica za koju ti je jasno da je sela sa nekim producentom i radila onu vrstu muzike koja je komercijalna. Da si u americi, mogao si se zateći u nekom klubu gde su svirali ti isti Paramore, pred sto ljudi i znojili se za neku crkavicu od ulaznice. Krajnje mi je imbecilno sad tvrditi kako su oni nešto radili namerno ili znali takoreći, pa je to "na silu" i "da bi se uzele pare" tj "komercijala". Jer ako postoji način kako da se uzmu pare i ti ga znaš, daj bata nebojša, da se vidimo na piću i da napravimo odmah deset hitova i postanemo MTV zvezde, evo ja sam za. Ili ćeš reći da bi ti mogao kad bi hteo, nego eto nećeš a svako to može i samo je mašinerija oko tebe bitna?nebojsak wrote:Ok. Aj sad isto da primenimo na Pink i B92. Da li su Grand Zvezde i hrčci™ prošli na teveu zbog autorske jakoće i hitičnosti? Isti princip, samo small scale.Dushan S wrote:Nije bata Nebojša wrong, nego ti imaš apriori negativno mišljenje i naravno jako voliš svoje mišljenje.Nema ih trista hiljada, i recimo, nisam primetio da mtv bombarduje sa Flyleaf i nekim drugim bendovima. Jednostavno Paramor su prošli, i uklapaju se usput u mtv ideologiju. Da im pesme nisu valjale - ne bi prošli. Ako ti konkretno ne čuješ da su Paramor autorski prilično jaki, tj da tu postoji određeni materijal koji je mogao da prođe kod publike, nego ti je bitnije da li su na MTV-ju i da li imaju skupe spotove - razmisli o tome - time upravo ti plasiraš istu vrstu površnosti koju ima prosečan gledalac MTV-ja. Neki klinac bez korišćenja mozga guta sve što mu se servira na TV-u a ti odbijaš nešto bez razmišljanja samo za to što je na TV-u. Mislim znam ja da je pankerski biti antiprotivan, al polako
![]()
Haha, pa pazi, u pravu si, ali radi se o tome da bi u društvu trebalo da postoji taj princip "Trud se ceni". I njegov trud, ali i tvoj trud, trud tvog benda. Ako bi se cenio njegov trud morao bi i tvoj i obrnuto. I nemoj reći "E nije to isti trud" - zato što jeste. Iz ideje da mi kao pojedinci, možemo na osnovu svoje procene i ukusa obezvređujemo nečiji trud i rad, iz tog tripa je i nastala ova situacija u društvu gde se realno trud i rad ne cene.Međutim, u muzici se gleda krajnji rezultat. U tom smislu, teško mogu da imam razumevanja za netalentovanog OCD lika sa unapred zacrtanim putem. To ima i poneki masovni ubica. U muzici treba da se uživa, makar mestimično.
Sve tačno. U tom smislu, ne znam šta imaš protiv domaćih studentskih bendova. Vole ih ljudi, certovi su im sasvim dobro posećeni, rade svoj posao, prave svoje stvari sami.Dushan S wrote:Praviš, da bi dokazao ono što ti se dopada, poređenje koje je potpuno neadekvatno. Paramore su bend koji ima neki svoj integritet, stalnu postavu, koji, nek me neko ispravi ako grešim, radi sam svoje pesme i imao je neku svoju ideju šta hoće i pre nego što se pojavio na TV-u. Ti pokušavaš da ih sebi predstaviš kao nešto što nisu, i upoređuješ ih sa nekim ko je pojedinac, ko peva tuđe pesme i koga stvara TV. Ne možeš konačno praviti poređenja zato što ih nema - kod njih muzika funkcioniše kao biznis, kapiraš... Da ti napraviš neke pesme koje su hitične i skapira te neka faca iz disko kuće i krenu da te guraju, da li bi to činilo tvoju muziku neiskrenom? Dobar primer su mi bili Linkin Park koji se nekako automatski svrstavaju u "mtv sranje" kod nekih ljudi, i u "komercijalu" a oni su klinci koji su se polomili dok su uopšte našli izdavača, znači napravili su neku muziku kako oni misle da treba, svirali, svidelo se nekoj raji u nekim klubovima, pravili demo snimke, obijali pragove, i bivali odbijeni. Postoji neka čudna nelogičnost u ideji da se bendovi "prave" (osim kada su u pitanju stvarni boys i girls bendovi koji se zaista bukvalno prave) - ne postoji nikakva garancija unapred kad praviš nešto - u trenutku kada su Paramor ili Linkin Park ili ko već kretali sa muzikom, oni nisu dobili savet vidovnjaka koji je nepogrešiv šta treba da rade i postaće poznati. Nije to R'n'B pevačica za koju ti je jasno da je sela sa nekim producentom i radila onu vrstu muzike koja je komercijalna. Da si u americi, mogao si se zateći u nekom klubu gde su svirali ti isti Paramore, pred sto ljudi i znojili se za neku crkavicu od ulaznice. Krajnje mi je imbecilno sad tvrditi kako su oni nešto radili namerno ili znali takoreći, pa je to "na silu" i "da bi se uzele pare" tj "komercijala". Jer ako postoji način kako da se uzmu pare i ti ga znaš, daj bata nebojša, da se vidimo na piću i da napravimo odmah deset hitova i postanemo MTV zvezde, evo ja sam za. Ili ćeš reći da bi ti mogao kad bi hteo, nego eto nećeš a svako to može i samo je mašinerija oko tebe bitna?
-
Sve je to fino ali ste otishli u offtopic i racionalizaciju kanalizacije mozga. Kada se cela ta pricha iznad slozhi ipak ostaje samo jedno, a to je da je chovek ono shto on kazhe i uradi.
Njih dvojca, za razliku od Vlatka koji stoji sam za sebe, ne mogu da se izbore ni za svoju autentichnost lichnosti, ni autorski stav koji nije chak ni njihov je l', tako da su dublje analize motiva besmislene. Oni su prosto promasheni u svojim zhivotima koje su oblikovali u kopiranju drugih.
Njih dvojca, za razliku od Vlatka koji stoji sam za sebe, ne mogu da se izbore ni za svoju autentichnost lichnosti, ni autorski stav koji nije chak ni njihov je l', tako da su dublje analize motiva besmislene. Oni su prosto promasheni u svojim zhivotima koje su oblikovali u kopiranju drugih.
- Dersu Uzala
Mislis konkretno na Darkwood Dub?Dushan S wrote:Tako dobiješ onda situaciju carevog novog odela gde određeni broj "odabranih" razume kako je neki elektro popo rock bend koji u stvari samo nariče fraze uz jednostavne beat-ove i zvučne efekte - genijalan, i taj bend naravno zauzima neki prostor, medijski, energetski, novčani, koji god hoćeš, koji bi možda mogli da zauzimaju neki klinci iz provincije, koji imaju dobru pesmu, ali nemaju dobre krpe, para za dobar snimak i slično, pa da postanu i oni tako urbani i hip.