Bajaga na tapetu

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Critical
PedoBear

Re: Bajaga na tapetu

Post by Critical » 11 Oct 2009, 19:18

Pa izgledas mnogo starije, ja sam cuo jednom da je Dzoni rekao za tebe da si mator ko biblija i da si bezveznjak i da volis vozice,hahahhahahah

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Oct 2009, 19:20

Ma možda sam pobrkao, ali mi se čini da si pomenuo da ti je ovo drugi fakultet, pa sam mislio da si stariji... A mlađi brat mi je '82. pa znam ko su poslednji Mohikanci :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Oct 2009, 19:24

Critical wrote:Pa izgledas mnogo starije, ja sam cuo jednom da je Dzoni rekao za tebe da si mator ko biblija i da si bezveznjak i da volis vozice,hahahhahahah
ahahaha:)

kristijan:
jok, ovo mi je treci faks :mrgreen: prvo isao na pravni par godina, batalio, onda isao na visu politehnicku godinu dana zbog armije, onda upisao demiju i sad sam treca godina.
a ne znam sto si mislio da sam stariji, '82. je zavrsilo fakseve 2006, da sam sve po protokolu radio, sad bih zavrsavao drugi faks:) cak i da sam mladji par godina, mogao bih da imam zavrsen jedan faks i zapocet drugi...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Oct 2009, 19:37

Da, da, ima smisla ta tvoja matematika :)

Dushan-85

Post by Dushan-85 » 12 Oct 2009, 08:42

Jasno. U to doba 'titinih pionira' skole nisu bile nista drugo do fabrike za izbacivanje dogmatskih umova. Vidim da derivati takvog misljenja u glavama pojedinih ljudi i dalje postoji. Kao sto izreka kaze- Sto se grbavo rodi, vrijeme ne ispravi.

Dushan-85

Post by Dushan-85 » 12 Oct 2009, 08:43

Critical wrote:Pa izgledas mnogo starije, ja sam cuo jednom da je Dzoni rekao za tebe da si mator ko biblija i da si bezveznjak i da volis vozice,hahahhahahah
Bezveznjak ti je ono sto imas u glavi.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Oct 2009, 09:26

Dushan-85 wrote:
:ma bravo: :ma bravo: :ma bravo: :ma bravo: :ma bravo:

Fantastic come back :ma bravo:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Oct 2009, 11:08

Dushan-85 wrote:Sto se grbavo rodi, vrijeme ne ispravi.

Code: Select all

Sloba, ratovi, pomereni i izopaceni sistemi vrednosti, nepostovanje i nepriznavanje tudjeg misljena.. nista nije naucio u zivotu jer ima sidrom nedostatka paznje i gubio casove... izolacija, sto politicki, sto kuci uz kopjuter i igranje facebookova, myspace i ostalih socijalnih igrica gde mlada osoba nema dodira sa zivim ljudima ... bla bla bla...  i onda ispadne jedna "formirana" osoba kojoj je konflikt normalna pojava i misli da je bogom dat da popuje svima.. 
Hmm, da ne idem dalje u analizu.. ti si '85.. Sad, mogu i ja da kazem isto to..
al' necu, reci cu samo... ja sam ziveo u nekom, kakvom-takvom sistemu gde je sistem postojao. kljucna rec POSTOJAO... a danas... ubiti je jos i za hvalu i diku... (hint: navijac tuluza... i ostali stranci..)... pa tako nepostovanje tudjeg misljenja je samo sporadicna i jedna od stvri koje neke omladince danasnji sistem uci..

Decko, mogao bi malkice da poslusas i tudje misljenje i da se ne dizes u nebesa da je tvoja zlata vredna.. jer nije..

Bajaga mi u principu ne smeta, slusah i ja njegove pJesmice.. ali kad sam odrastao, videh da su to lake i pevljive pJesmice za sve uzraste.. opet kao ni Djole Balasevich, nit smrdi nit mirise...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Oct 2009, 11:48

Dushan-85 wrote:
:bambi:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Oct 2009, 13:04

dusane, ne secam se da smo nesto pricali, tako da izvoli prozivaj koga oces, mene preskoci.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Oct 2009, 13:44

U to doba 'titinih pionira' skole nisu bile nista drugo do fabrike za izbacivanje dogmatskih umova.
Jao, jao... :lol:

nenadnenad

Re:

Post by nenadnenad » 12 Oct 2009, 17:19

Fox IV wrote:Jaooooooo ova tema mi je došla ko "kec na jedanaest"... Baš sam tražio nešto da se malo "izduvam" & "ispucam"

Dakle...

Bajaga... pogledajte vi samo to IME. Znači dovoljno je samo pročitati ime da već počneš da umireš od smeha. E a onda da pređemo na glas (o stasu ćemo posle). Ne znam za vas ali ja u životu nisam čuo čoveka sa lošijim glasom. Znači ja da imam takav glas ne bih se usudio da pevam ni u kupatilu. Kažu ljudi "aj nije važno što mu je loš glas ali tekstovi su mu odlični". OK... aj da vidimo... "Motorolo policijsko kolo" (WTF :eek4i_2: ), zatim "Lepa Janja ribareva kći" ("...a onda vidim jebote, nigde takve lepote..." OMFG!!!), uber-ultra natripovana narkomanska himna "442 do Beograda" (da li se iko ikada zapitao šta 442 zapravo predstavlja???), "Mali slonovi & mali đonovi" (aj nek me neko ubedi da i ovo nije narkomanska), da ne spominjem i "Šarene pilule za lilule" i ona (ne znam tačan naziv) "...svi vojnici u rovovima... baš svi ludaci po krovovima...".
Ako sam slučajno nešto ispustio, ne zamerite pošto isti ima toliko bisera od pesama da je jednostavno nemoguće sve spomenuti.

Dalje... stas...
Da li ste se ikada pitali kako bi izgledala čovečja ribica da je još evoluirala? Samo pogledajte gos`n Bajagu! Slika & prilika. Kad malo bolje razmislim, možda se upravo njegov evolucijski tok kreće ka čovečjoj ribici ali to ćemo saznati tek kroz koju deceniju i njegove potomke (ako još uvek ima čime da ih napravi tj. ako droga nije uništila sve).

Tehnika sviranja...

Tehnika? Tehnika a la "drž`o gitaru ili veslo isti mi očin... ne znam da sviram ni jedno ni drugo". Upravo tako i drži gitaru. A kakva mu je tehnika tako su mu i pesme tehnički složene & komplexne. Drži se oprobanog recepta: jedna melodija na dva akorda i to mešaj, mešaj, mešaj... Ako baš mora, ubaci još jedan akord ali neka bude srodan prethodnom da lakše upamtim.

Eto... Bajaga = najveća komedija i to ne samo za muzičare nego i priode koja se na surov način poigrala sa ljudskim rodom. Kako mu je uspelo da dođe do vrha? Verovatno je i njemu čudno. Mada to ima veze sa onom čuvenom "hleba i igara" a ako nema hleba onda daj makar igara (situacija u zemlji koja je obeležila skoro u potpunosti prethodni vek). Ne znaju ljudi kod nas ni da slušaju muziku a ne da je sviraju.

Ako neko ima šta da doda, rado ću pročitati.

Disclaimer: nemam nameru nikoga da uvredim. Iznosim subjektivni stav.
:D ovo mi je ulepsalo dan, ne zato sto nesto mrzim bajagu ili volim nego zato sto se vidi pravi metal nerd rage :mrgreen: kad nekoga mrzis sa strascu

Rock`n`Roller
MF veteran

Re: Re:

Post by Rock`n`Roller » 12 Oct 2009, 17:50

nenadnenad wrote:
Fox IV wrote:Jaooooooo ova tema mi je došla ko "kec na jedanaest"... Baš sam tražio nešto da se malo "izduvam" & "ispucam"

Dakle...

Bajaga... pogledajte vi samo to IME. Znači dovoljno je samo pročitati ime da već počneš da umireš od smeha. E a onda da pređemo na glas (o stasu ćemo posle). Ne znam za vas ali ja u životu nisam čuo čoveka sa lošijim glasom. Znači ja da imam takav glas ne bih se usudio da pevam ni u kupatilu. Kažu ljudi "aj nije važno što mu je loš glas ali tekstovi su mu odlični". OK... aj da vidimo... "Motorolo policijsko kolo" (WTF :eek4i_2: ), zatim "Lepa Janja ribareva kći" ("...a onda vidim jebote, nigde takve lepote..." OMFG!!!), uber-ultra natripovana narkomanska himna "442 do Beograda" (da li se iko ikada zapitao šta 442 zapravo predstavlja???), "Mali slonovi & mali đonovi" (aj nek me neko ubedi da i ovo nije narkomanska), da ne spominjem i "Šarene pilule za lilule" i ona (ne znam tačan naziv) "...svi vojnici u rovovima... baš svi ludaci po krovovima...".
Ako sam slučajno nešto ispustio, ne zamerite pošto isti ima toliko bisera od pesama da je jednostavno nemoguće sve spomenuti.

Dalje... stas...
Da li ste se ikada pitali kako bi izgledala čovečja ribica da je još evoluirala? Samo pogledajte gos`n Bajagu! Slika & prilika. Kad malo bolje razmislim, možda se upravo njegov evolucijski tok kreće ka čovečjoj ribici ali to ćemo saznati tek kroz koju deceniju i njegove potomke (ako još uvek ima čime da ih napravi tj. ako droga nije uništila sve).

Tehnika sviranja...

Tehnika? Tehnika a la "drž`o gitaru ili veslo isti mi očin... ne znam da sviram ni jedno ni drugo". Upravo tako i drži gitaru. A kakva mu je tehnika tako su mu i pesme tehnički složene & komplexne. Drži se oprobanog recepta: jedna melodija na dva akorda i to mešaj, mešaj, mešaj... Ako baš mora, ubaci još jedan akord ali neka bude srodan prethodnom da lakše upamtim.

Eto... Bajaga = najveća komedija i to ne samo za muzičare nego i priode koja se na surov način poigrala sa ljudskim rodom. Kako mu je uspelo da dođe do vrha? Verovatno je i njemu čudno. Mada to ima veze sa onom čuvenom "hleba i igara" a ako nema hleba onda daj makar igara (situacija u zemlji koja je obeležila skoro u potpunosti prethodni vek). Ne znaju ljudi kod nas ni da slušaju muziku a ne da je sviraju.

Ako neko ima šta da doda, rado ću pročitati.

Disclaimer: nemam nameru nikoga da uvredim. Iznosim subjektivni stav.
:D ovo mi je ulepsalo dan, ne zato sto nesto mrzim bajagu ili volim nego zato sto se vidi pravi metal nerd rage :mrgreen: kad nekoga mrzis sa strascu

sta predstavlja 442?

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 12 Oct 2009, 17:58

Rock`n`Roller wrote:sta predstavlja 442?
Skoplje-Beograd.

jablаn

Post by jablаn » 12 Oct 2009, 18:09

Rock`n`Roller wrote:sta predstavlja 442?
Nešto što se zgodno rimuje sa "dobeograda"...

Da l' još neko veruje da Bajaga ima skriveni smisao iza nekog stiha? :krstise:

Post Reply