Pozeri

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

sinisake
The original one

Re: Pozeri

Post by sinisake » 10 Nov 2008, 23:44

Stvarno sam najgori, zamisli za 100 godina, da me pamte kao pozera po kom je nastala (pozerska)pesma, kakvo zavestanje :cry:
Blago onom ko dovijek zivi,
imao se rasta i roditi!
:mrgreen:

m@T@

Post by m@T@ » 17 Nov 2008, 22:22

evo jednog pozera ...
da bi dokazao da je tvrdi roker pusi meke cigare i pije . povremeno duva i obozava maru .
takodje svira gitaru . uglavnom bajagu i corbu . od nesto tezih pesama zna lejlu i za nju zivi . lejla je uglavnom za kurcenje medju curama i masom .

kolko mrzim ovakve ljude. nazalost jednog imam u blizini i svaki dan ga slusam :(
lik svima na nos mora da nabije da je preterano jak gitarista itd .
najbolje bilo culi mi na muzickom pahelbelov kanon i lik ustaje u sred kompozicije i prica na glas kako bi on ovo obradio na gitari .. melodija mu je vec u usima :(

nikad mi nisu bili ljudi koji sviraju ( gitaru ) da bi bili face ili popularni . zna da odsvira corbinog andjela od 2 akorda pred masom i vec zamislja da je novi tocak ... i od tih prostih pesama za masu ne zeli da ide dalje ..da napreduje ..
ovde se vidi da mu je gitara na zadnjem mestu u zivotu .
u pravu je bio rocket kad je reko da si nula ako ne znas da odsviras nekog bajagu ... dzabe ti tamo neki satrianiji , paganiniji na 10 gain :)

to je to ... izvinite sto sam otvorio dusu :(
imate li neki predlog kako da spustim lika .. posto mi vise ide na dva mozga o tome kako je on nova nada svetskoga roka ... a pritom svira dvoakordase ... :evil: :evil: :evil: :evil:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Nov 2008, 10:11

Challenge na jedan headcut... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=6CAJtu2nHLw :twisted: :twisted:

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 21 Nov 2008, 17:54

Po nekom mom lichnom shvatanju, pozeri su ljudi koji prate modu, znachi danas slusha tehno, sutra narodnjake, onda ode sa ortakom na pijanku na kojoj su 99% (osim njega jedinog) metalci i tu nastaje prekretnica, vidi metalchuge, duge kose, COOL ablemi na majicama, muzika je tu i tamo ali nema veze, najmanji problem je nositi majicu Nile-a a ne slushati nishta teze od Linkin Park-a i naravno, isti ti se naloze na one stereotipne prichice o tome kako metalci OBOZAVAJU VRAGA bla truc VRSHKOCHUCHKI MEMISHI CHIJE JE BOZANSTVO KANALIZACIJA, paganizam muda sarme, i onda idu kroz grad sa majicom Helloween-a i shetaju pentagram 2 puta tezi em veci od njih samih, obrnuti krst na privesku za kljucheve a kod kuce obeduje sa roditeljima ispod ikone, slavi Bozic, slavu i Uskrs i naravno dok ne vidi da je neshto drugo pak josh modernije prisutno na sceni onda se prodaje kao metalchuga/panker/goth/emo ili shta god (u glavnom takvi ljudi slushaju muziku ochima i nemaju svoje JA nego su teshki pobornici MODE)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Nov 2008, 18:07

fino si ti to napisao, ali i tu postoji razlika:

mozes nositi npr pentagram iz uglavnom tri razloga:

-kul ti je
-satanista si
-to tvoje sto si opisao

mislim, hocu da kazem, ako je neko pomodan, ja to ne bih nazvao pozerom. pozerom iz te tvoje price bih nazvao licemernog lika. znaci, ako ti nosis pentagram i sest prisivaca zato sto ti se svidja to da nosis i bole te patka ili pratis modu ili sta god, a kuci veceras ispod ikone, opet si mi okej, nisi licemeran, samo ti se svidja taj fazon, sto bi ti sad menjao veru ili sta god...a recimo ako ti ides okolo, zrtvujes koze, pricas svima o okultizmu i satanizmu, a onda odes kuci i veceras ispod ikone, onda si pozer i licemer.

ovo kazem zato sto bi ti mene verovatno nazvao pozerom, a ja sam sve samo ne pozer, veruj mi:) recimo, celav sam skroz do glave i imam martinke. nisam skins. al nisam ni pozer, znaci, sisam se do glave jer imam celu, a nosim martinke jer za sneg i kisu ne postoji nista bolje, a i dizajn mi se svidja i uvek sam ih nosio. imam prsten sa motivom marihuane, a ne varim (varnem jednom u tipa dva meseca ako mi dodje i neko me ponudi), a nisam pozer, jednostavno, jako mi se svidja marihuana kako izgleda. jednu sam gajio gajbi, kad je riknula, bacio sam je, gajio sam je samo iz tripa sto mi je bila do jaja dekorativna. ali ja nikom ne pricam kako sam juce ubio pet cigana cizmom ili kako sam reinkarnirani dza ili tako nesto:)

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 22 Nov 2008, 09:06

Iskreno recheno pravi satanisti se ne otkrivaju i ne exponiraju u drushtvu kao takvi, ovi mali foliranti kao i njihovi idoli (Ghaal (Gorgoroth)je jedini iskreni antihrishcanin s'obzirom na to da svi homosexualci(chovek javno priznao da je jedan od njih) mrze Hrishcanstvo jer je "prepuno predrasuda"), te teenage COOL MI je varijante mi se penju na vrh k...a ali opet, to je njihov zivot za koji me boli uvo, neka rade shta im volja. A i nisam mislio za to SVIDJA MI SE FAZON nego prvenstveno klinci koji misle da su apili Boga za onu stvar jer su prochitali na internetu biografiju Anton LaVay-a i sad idu i shire SATANIZAM a kuci pod ikonom obeduju, na te ljude sam mislio, ja imam kratku kosu, vernik sam, vrlo chesto ce me neko zateci kako nosim BENETON dux i regularne plave farmerke i normalne patike, ali opet ja znam da nisam pozer, ostali koji tako etiketiraju na pogled su najveci medju najvecima

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Nov 2008, 11:44

e pa to, onda smo se razumeli:)

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 22 Nov 2008, 15:13

ja sam uvek shvatao pozere kao likove koji prvenstveno u oblacenju idu u neke krajnosti kako bi svoju licnost na keca predstavili nekome ko ih prvi put vidi.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Nov 2008, 15:21

vidis, i to je interesantno i nadasve kul misljenje, nisam razmisljao na taj nacin...a vidis totalno ima smisla, 'pozer' - onaj koji pozira znaci deklarise se na izvolte, nebitno da li je iskren ili ne.
ja sam opet kontao da se izraz odnosi na neke licemerne likove, poput ovih orgazmatronovih.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 22 Nov 2008, 18:11

m@T@ wrote:evo jednog pozera ...
da bi dokazao da je tvrdi roker pusi meke cigare i pije . povremeno duva i obozava maru .
takodje svira gitaru . uglavnom bajagu i corbu . od nesto tezih pesama zna lejlu i za nju zivi . lejla je uglavnom za kurcenje medju curama i masom .

kolko mrzim ovakve ljude. nazalost jednog imam u blizini i svaki dan ga slusam :(
lik svima na nos mora da nabije da je preterano jak gitarista itd .
najbolje bilo culi mi na muzickom pahelbelov kanon i lik ustaje u sred kompozicije i prica na glas kako bi on ovo obradio na gitari .. melodija mu je vec u usima :(

nikad mi nisu bili ljudi koji sviraju ( gitaru ) da bi bili face ili popularni . zna da odsvira corbinog andjela od 2 akorda pred masom i vec zamislja da je novi tocak ... i od tih prostih pesama za masu ne zeli da ide dalje ..da napreduje ..
ovde se vidi da mu je gitara na zadnjem mestu u zivotu .
u pravu je bio rocket kad je reko da si nula ako ne znas da odsviras nekog bajagu ... dzabe ti tamo neki satrianiji , paganiniji na 10 gain :)

to je to ... izvinite sto sam otvorio dusu :(
imate li neki predlog kako da spustim lika .. posto mi vise ide na dva mozga o tome kako je on nova nada svetskoga roka ... a pritom svira dvoakordase ... :evil: :evil: :evil: :evil:
Potpuno, ali potpuno se slazem s tobom. Ovakve ljude treba iskoreniti sa lica zemlje... Ja imam par takvih ,,drugara", i ne da me nerviraju nego katastrofa... Oni su u fazonu ,, E cefnulo mi se jedan dan da se bavim muzikom, al' sam odmah sutradan shvatio da je to sranje, pa se sad pravim da znam nesto pred onima koji neznaju nista, jer je to kul". Jedan takav kupio gitaru,naucio va akorda, i rekao ,, Ovo mnogo tesko" i sad mu gitara skuplja prasinu. Znaci takve ljudi me izludjuju... Bre, ja se secam kako sam po pet sati dnevno vezbao samo bare akorde dok mi se ne bi cula svaka zica...

Zakljucak: Ako se bavis muzikom, bavi se. Muzici ne treba prilaziti kao nekoj prolaznoj stvari, kao zivotnom periodu. Muzici treba prici kao prefinjenoj i savrsenoj umetnosti.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Nov 2008, 11:49

LazaRocker wrote:Zakljucak: Ako se bavis muzikom, bavi se. Muzici ne treba prilaziti kao nekoj prolaznoj stvari, kao zivotnom periodu. Muzici treba prici kao prefinjenoj i savrsenoj umetnosti.
pa ako joj pridjemo na taj nacin muzika nece nista napredovati... ako je nesto savrseno onda je to to... nema dalje... a mislim da je bilo sta realno daleko od savrsenstva... treba dosta godina da se uopste dostigne nesto sto podseca na savrseno, a inace je "savrsenstvo" bar po meni samo jedan nedostizan cilj koji umetnika vodi pravim putem... dakle uvek moze bolje ;)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 23 Nov 2008, 12:02

Ne mislim ja na to, da pridjemo svakoj muzici koju cujemo kao savrsenstvu, vec da pridjemo umetnosti sa postovanjem, kao necemu sto je savrseno, razumes. Mozda sam se i ja pogresno izrazio :mrgreen: .

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Nov 2008, 12:59

pa neam pojma, ali ako bi tako razmisljali onda bi umetnost trebala biti prioritet svima, meni i tebi npr. jeste, ali je nekom 66 rupa na svirali... kontas?
sa postovanjem sigurno, ali kao necemu sto je "tacno" i "nepogresivo" sigurno ne... ;)

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 23 Nov 2008, 15:51

Duane wrote:
LazaRocker wrote:Zakljucak: Ako se bavis muzikom, bavi se. Muzici ne treba prilaziti kao nekoj prolaznoj stvari, kao zivotnom periodu. Muzici treba prici kao prefinjenoj i savrsenoj umetnosti.
pa ako joj pridjemo na taj nacin muzika nece nista napredovati... ako je nesto savrseno onda je to to... nema dalje... a mislim da je bilo sta realno daleko od savrsenstva... treba dosta godina da se uopste dostigne nesto sto podseca na savrseno, a inace je "savrsenstvo" bar po meni samo jedan nedostizan cilj koji umetnika vodi pravim putem... dakle uvek moze bolje ;)
Ne postoji savrshenstvo narochito ne savrsheni muzichar, shto vishe napredujesh sve vishe shvatash koliko si zapravo uzasan i losh :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Nov 2008, 16:20

ne bre sta ti je... naravno da nepostoji savrsen muzicar, kao sto rekoh, u prirodi je savrsenstvo nepoznat pojam... ali kako sve napredujes u svom zanimanju sve si bolji i bolji, ali shvatis koliko stvari jos ima neotkrivenih... inace i sam hendrix nije dostigao savrsenstvo i ostalo mu je milion stvari da otkrije koje je sigurno imao na umu, ali verujem da nikad za sebe ne bi rekao da je los... jednostavno je za jednog coveka fizicki nemoguce da sve to postigne... ;)

ok to sto si rekao sa malom korekcijom ;)

Ne postoji savrshenstvo narochito ne savrsheni muzichar, shto vishe napredujesh sve vishe shvatash koliko je zapravo sirok taj pojam Muzika i kako sve vise i vise napredujes shvatas da je savrsenstvo nemoguce :D

Post Reply