Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan
Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan
A što ako vam toliko stvari smeta ili ne ne sednete, napravite nacrt i krenete u izradu nove gitare?Mislim....kod Ibe smeta ovo, kod Fendže ono, Gibson nije gibak, sve nešto drž ne daj.....sedneš lepo izučiš malko kako da radiš u programu Catia ili Solid works, napraviš projekat nabavš drvo itd itd.....a to je već teško zar ne? 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Uuuuuf, ljudi, da li ste svesni da svaki od ovih proizvodjaca ima stotine razlicitih instrumenata sa potpuno razlicitim karakteristikama. Potpuno je suludo ceniti i porediti na osnovu 2 ili 3 gitare koje ste probali, a i to verovatno 30 minuta. Ja sam svirao (neke duze, neke krace)barem nekoliko desetina od svakog proizvodjaca (najvise Fendera i Ibanez tho) i apsolutno se ne bih usudio da donosim takve zakljucke. Drugo bi bilo porediti instrumente iste cene, karakteristika i slicno. Npr. Ibanez pravi neverovatne Strat-ove (npr. AT 300), koje su i die-hard Fenderase raspametili, jer je to rafiniranija verzija vintage gitara, sa svim dobrim stranama modernije proizvodnje. Ako na Ibaneza stavite '11 nece bas prsti leteti, tako da nema lake i teske gitare, ima samo kako je namestite i kako Vam odgovara. Licno, mislim da je to stvar navike i afiniteta (u smislu zvuka pre svega), veci action daje bolji sustain "deblji" ton, kao i deblje zice, ali su malo teze za sviranje, bar u pocetku, ako sam se ja navikao na '11, svako moze
U sustini postoji vernost odredjenom brandu, ako je neko zadovoljan perfomansama istog, ali je snobizam mnogo rasireniji...

Good point!!! my 2 cents
- Chord-Master
- MF veteran
DrGreenthumb wrote:Uuuuuf, ljudi, da li ste svesni da svaki od ovih proizvodjaca ima stotine razlicitih instrumenata sa potpuno razlicitim karakteristikama. Potpuno je suludo ceniti i porediti na osnovu 2 ili 3 gitare koje ste probali, a i to verovatno 30 minuta. Ja sam svirao (neke duze, neke krace)barem nekoliko desetina od svakog proizvodjaca (najvise Fendera i Ibanez tho) i apsolutno se ne bih usudio da donosim takve zakljucke. Drugo bi bilo porediti instrumente iste cene, karakteristika i slicno. Npr. Ibanez pravi neverovatne Strat-ove (npr. AT 300), koje su i die-hard Fenderase raspametili, jer je to rafiniranija verzija vintage gitara, sa svim dobrim stranama modernije proizvodnje. Ako na Ibaneza stavite '11 nece bas prsti leteti, tako da nema lake i teske gitare, ima samo kako je namestite i kako Vam odgovara. Licno, mislim da je to stvar navike i afiniteta (u smislu zvuka pre svega), veci action daje bolji sustain "deblji" ton, kao i deblje zice, ali su malo teze za sviranje, bar u pocetku, ako sam se ja navikao na '11, svako mozeU sustini postoji vernost odredjenom brandu, ako je neko zadovoljan perfomansama istog, ali je snobizam mnogo rasireniji...
Odlicno receno, potpuno se slazem.
Ja se vise salim nego sto ozbiljno mislim kada "prozivam" "Ibanezovce", naravno da se ne mogu praviti takva poredjenja izmedju gitara, a uostalom ni ja nisam "Fenderas", vec "Arijevac" (odnosno sviram Ariju, da me neko, ne daj boze, ne shvati pogresno

Eh.....oh......ih.....uh.........ah.......
Da zivimo u normalnoj zemlji i imamo normalne plate pa da covek od svoje 15-16 do 30 i neke godine moze sebi da priusti kolekciju od nekoliko dobrih gitara
Ovako..........
2008.
Ovojim od usta 80e,ugradim u Squiera jedan magnet sa "toplom" bojom za clean
2009.
Odvajam od usta svoje supruge i kupujem drugi za DZ...DZ..DZ
2010.
Deca umiru od gladi ali ja imam sva 3 magneta na gitari.
2011.
Magneti odlicno rade ali se na Squieru iskrivio vrat ,civije ne drze stim a tremolu popucale opruge.
Odlazim na muzicki-forum.com i raspravljem o tome da li je Ibanez bolji od Gibsona .
Sto se dizajna tice,ima li lepse gitare od Gibsona sa prilozenog fotosa

Da zivimo u normalnoj zemlji i imamo normalne plate pa da covek od svoje 15-16 do 30 i neke godine moze sebi da priusti kolekciju od nekoliko dobrih gitara

Ovako..........

2008.
Ovojim od usta 80e,ugradim u Squiera jedan magnet sa "toplom" bojom za clean
2009.
Odvajam od usta svoje supruge i kupujem drugi za DZ...DZ..DZ
2010.
Deca umiru od gladi ali ja imam sva 3 magneta na gitari.
2011.
Magneti odlicno rade ali se na Squieru iskrivio vrat ,civije ne drze stim a tremolu popucale opruge.
Odlazim na muzicki-forum.com i raspravljem o tome da li je Ibanez bolji od Gibsona .
Sto se dizajna tice,ima li lepse gitare od Gibsona sa prilozenog fotosa

Last edited by Zlo on 02 May 2008, 14:04, edited 3 times in total.
Cekam te 2011 u 15h da se raspravljamo (ja zastupam Ibanez,hahah)hahahhahahOdlazim na muzicki-forum.com i raspravljem o tome da li je Ibanez bolji od Gibsona .

lol
Iz moja 2 posta na ovu temu valjda si zakljucio da bih tako rado posedovao po jedan dobar model Ibaneza i Gibsona.Ili bilo koju drugu kvalitetnu gitaru koja mi lepo lezi u rukama.Ali nema se novcanih jedinica( i nula iza njih) ali kad bas hoces evo mog surovog misljenja
Ibanez(odnosi se na RG modele na koje se uglavnom i pale ljudi) je kao laka riba.Riba koju bi samo da kreses
Hvatas ga i radis razne pervezije sa njim.On vristi,glasan je,lepo je nasminkan.
Gibson je kao fina riba.Riba koju bi da zenis
Neupadljiv.Nenametljiv.Osvajas ga polako i tesko ali kad ga osvojis pruzi ti mnogo vise zadovoljstva nego laka riba .On je za ceo zivot.
Ovo je moj saljivi osvrt na ove gitare ali zaista opisuje kako ih ja vidim.
Naravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante

Iz moja 2 posta na ovu temu valjda si zakljucio da bih tako rado posedovao po jedan dobar model Ibaneza i Gibsona.Ili bilo koju drugu kvalitetnu gitaru koja mi lepo lezi u rukama.Ali nema se novcanih jedinica( i nula iza njih) ali kad bas hoces evo mog surovog misljenja

Ibanez(odnosi se na RG modele na koje se uglavnom i pale ljudi) je kao laka riba.Riba koju bi samo da kreses

Hvatas ga i radis razne pervezije sa njim.On vristi,glasan je,lepo je nasminkan.
Neupadljiv.Nenametljiv.Osvajas ga polako i tesko ali kad ga osvojis pruzi ti mnogo vise zadovoljstva nego laka riba .On je za ceo zivot.

Ovo je moj saljivi osvrt na ove gitare ali zaista opisuje kako ih ja vidim.
Naravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante

A onda cete zajedno 2016 da otkrijete istinu....
"Dosta mi je gitare, odlazim u bubnjare!!!"...
a onda opet... da li je bolja Tama, Ludwig, Pearl ili Premier...
rofl, rofl....
@DrGreenthumb: feeeenomanalno receno....
na kraju, nije vazno na cemu sviras, u kom softveru snimas ... vazna je muzika ... vazno je da se svira...
moram da citiram reci jedne narodne-novokomponovane pesme...
"Slusaj babo, il' me zeni ili tamburu kupi
u nesto se udarati MORA"
"Dosta mi je gitare, odlazim u bubnjare!!!"...
a onda opet... da li je bolja Tama, Ludwig, Pearl ili Premier...
rofl, rofl....
@DrGreenthumb: feeeenomanalno receno....

na kraju, nije vazno na cemu sviras, u kom softveru snimas ... vazna je muzika ... vazno je da se svira...
moram da citiram reci jedne narodne-novokomponovane pesme...
"Slusaj babo, il' me zeni ili tamburu kupi
u nesto se udarati MORA"
Zlo wrote: Ibanez(odnosi se na RG modele na koje se uglavnom i pale ljudi) je kao laka riba.Riba koju bi samo da kreses![]()
Neupadljiv.Nenametljiv.Osvajas ga polako i tesko ali kad ga osvojis pruzi ti mnogo vise zadovoljstva nego laka riba .On je za ceo zivot.![]()

Ti si moj idol.
Znaci tvoj savet je da varam zenu sa nekom Ibanez prostitutkomNaravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante

( a jel mora zena da mi bude Gibson?hahha)
Neko se zaljubi i ozeni laku ribu
tako da moje poredjenje i dalje stoji.
I pod "laka riba" nisam mislio "prostitutka".Prostitutke su u narodnjaka .Oni su vezani za pare.
Mi ostali sviruckamo zbog strasti i ljubavi.Bar se nadam

I pod "laka riba" nisam mislio "prostitutka".Prostitutke su u narodnjaka .Oni su vezani za pare.
Mi ostali sviruckamo zbog strasti i ljubavi.Bar se nadam

Pa i neke prostitutke to rade iz strasti i ljubavi ,hahhahahahhahahah
Ne zelim da odgovorim jer sam vec poveo temu u offtopic
Jeste ovo polusaljiva tema ali ne bih da preteram

Jeste ovo polusaljiva tema ali ne bih da preteram

pa ono, ja sam gibson, pa ti vidi sad kako se to uklapa u tvoj tripCritical wrote:Znaci tvoj savet je da varam zenu sa nekom Ibanez prostitutkomNaravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante![]()
![]()
![]()
![]()
( a jel mora zena da mi bude Gibson?hahha)

Brate ako si Gibson onda sam zaljubljen u Gibson-a (u P.M.
)