Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

ssmc
Floyd

Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

Post by ssmc » 30 Apr 2008, 16:53

A što ako vam toliko stvari smeta ili ne ne sednete, napravite nacrt i krenete u izradu nove gitare?Mislim....kod Ibe smeta ovo, kod Fendže ono, Gibson nije gibak, sve nešto drž ne daj.....sedneš lepo izučiš malko kako da radiš u programu Catia ili Solid works, napraviš projekat nabavš drvo itd itd.....a to je već teško zar ne? :shock:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 30 Apr 2008, 20:24

Uuuuuf, ljudi, da li ste svesni da svaki od ovih proizvodjaca ima stotine razlicitih instrumenata sa potpuno razlicitim karakteristikama. Potpuno je suludo ceniti i porediti na osnovu 2 ili 3 gitare koje ste probali, a i to verovatno 30 minuta. Ja sam svirao (neke duze, neke krace)barem nekoliko desetina od svakog proizvodjaca (najvise Fendera i Ibanez tho) i apsolutno se ne bih usudio da donosim takve zakljucke. Drugo bi bilo porediti instrumente iste cene, karakteristika i slicno. Npr. Ibanez pravi neverovatne Strat-ove (npr. AT 300), koje su i die-hard Fenderase raspametili, jer je to rafiniranija verzija vintage gitara, sa svim dobrim stranama modernije proizvodnje. Ako na Ibaneza stavite '11 nece bas prsti leteti, tako da nema lake i teske gitare, ima samo kako je namestite i kako Vam odgovara. Licno, mislim da je to stvar navike i afiniteta (u smislu zvuka pre svega), veci action daje bolji sustain "deblji" ton, kao i deblje zice, ali su malo teze za sviranje, bar u pocetku, ako sam se ja navikao na '11, svako moze :D U sustini postoji vernost odredjenom brandu, ako je neko zadovoljan perfomansama istog, ali je snobizam mnogo rasireniji...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 30 Apr 2008, 21:20

Good point!!! my 2 cents

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 30 Apr 2008, 21:30

DrGreenthumb wrote:Uuuuuf, ljudi, da li ste svesni da svaki od ovih proizvodjaca ima stotine razlicitih instrumenata sa potpuno razlicitim karakteristikama. Potpuno je suludo ceniti i porediti na osnovu 2 ili 3 gitare koje ste probali, a i to verovatno 30 minuta. Ja sam svirao (neke duze, neke krace)barem nekoliko desetina od svakog proizvodjaca (najvise Fendera i Ibanez tho) i apsolutno se ne bih usudio da donosim takve zakljucke. Drugo bi bilo porediti instrumente iste cene, karakteristika i slicno. Npr. Ibanez pravi neverovatne Strat-ove (npr. AT 300), koje su i die-hard Fenderase raspametili, jer je to rafiniranija verzija vintage gitara, sa svim dobrim stranama modernije proizvodnje. Ako na Ibaneza stavite '11 nece bas prsti leteti, tako da nema lake i teske gitare, ima samo kako je namestite i kako Vam odgovara. Licno, mislim da je to stvar navike i afiniteta (u smislu zvuka pre svega), veci action daje bolji sustain "deblji" ton, kao i deblje zice, ali su malo teze za sviranje, bar u pocetku, ako sam se ja navikao na '11, svako moze :D U sustini postoji vernost odredjenom brandu, ako je neko zadovoljan perfomansama istog, ali je snobizam mnogo rasireniji...

Odlicno receno, potpuno se slazem.

Ja se vise salim nego sto ozbiljno mislim kada "prozivam" "Ibanezovce", naravno da se ne mogu praviti takva poredjenja izmedju gitara, a uostalom ni ja nisam "Fenderas", vec "Arijevac" (odnosno sviram Ariju, da me neko, ne daj boze, ne shvati pogresno :mrgreen: ).

Zlo

Post by Zlo » 02 May 2008, 13:54

Eh.....oh......ih.....uh.........ah.......
Da zivimo u normalnoj zemlji i imamo normalne plate pa da covek od svoje 15-16 do 30 i neke godine moze sebi da priusti kolekciju od nekoliko dobrih gitara :cry:
Ovako.......... :grummel_2:
2008.
Ovojim od usta 80e,ugradim u Squiera jedan magnet sa "toplom" bojom za clean
2009.
Odvajam od usta svoje supruge i kupujem drugi za DZ...DZ..DZ
2010.
Deca umiru od gladi ali ja imam sva 3 magneta na gitari.
2011.
Magneti odlicno rade ali se na Squieru iskrivio vrat ,civije ne drze stim a tremolu popucale opruge.
Odlazim na muzicki-forum.com i raspravljem o tome da li je Ibanez bolji od Gibsona .
Sto se dizajna tice,ima li lepse gitare od Gibsona sa prilozenog fotosa :metal4: :metal4: :metal4:
Image
Last edited by Zlo on 02 May 2008, 14:04, edited 3 times in total.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 May 2008, 14:02

Odlazim na muzicki-forum.com i raspravljem o tome da li je Ibanez bolji od Gibsona .
Cekam te 2011 u 15h da se raspravljamo (ja zastupam Ibanez,hahah)hahahhahah :D

Zlo

Post by Zlo » 02 May 2008, 14:18

lol
Iz moja 2 posta na ovu temu valjda si zakljucio da bih tako rado posedovao po jedan dobar model Ibaneza i Gibsona.Ili bilo koju drugu kvalitetnu gitaru koja mi lepo lezi u rukama.Ali nema se novcanih jedinica( i nula iza njih) ali kad bas hoces evo mog surovog misljenja :D
Ibanez(odnosi se na RG modele na koje se uglavnom i pale ljudi) je kao laka riba.Riba koju bi samo da kreses :lol:
Hvatas ga i radis razne pervezije sa njim.On vristi,glasan je,lepo je nasminkan.

Gibson je kao fina riba.Riba koju bi da zenis
Neupadljiv.Nenametljiv.Osvajas ga polako i tesko ali kad ga osvojis pruzi ti mnogo vise zadovoljstva nego laka riba .On je za ceo zivot. :lol:

Ovo je moj saljivi osvrt na ove gitare ali zaista opisuje kako ih ja vidim.

Naravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante :metal4: :metal4:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 02 May 2008, 14:19

A onda cete zajedno 2016 da otkrijete istinu....

"Dosta mi je gitare, odlazim u bubnjare!!!"...
a onda opet... da li je bolja Tama, Ludwig, Pearl ili Premier...

rofl, rofl....

@DrGreenthumb: feeeenomanalno receno.... :bow:
na kraju, nije vazno na cemu sviras, u kom softveru snimas ... vazna je muzika ... vazno je da se svira...

moram da citiram reci jedne narodne-novokomponovane pesme...
"Slusaj babo, il' me zeni ili tamburu kupi
u nesto se udarati MORA"

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 May 2008, 14:31

Zlo wrote: Ibanez(odnosi se na RG modele na koje se uglavnom i pale ljudi) je kao laka riba.Riba koju bi samo da kreses :lol:
Hvatas ga i radis razne pervezije sa njim.On vristi,glasan je,lepo je nasminkan.

Gibson je kao fina riba.Riba koju bi da zenis
Neupadljiv.Nenametljiv.Osvajas ga polako i tesko ali kad ga osvojis pruzi ti mnogo vise zadovoljstva nego laka riba .On je za ceo zivot. :lol:

:lol:
Ti si moj idol.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 May 2008, 14:35

Naravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante
Znaci tvoj savet je da varam zenu sa nekom Ibanez prostitutkom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

( a jel mora zena da mi bude Gibson?hahha)

Zlo

Post by Zlo » 02 May 2008, 14:48

Neko se zaljubi i ozeni laku ribu :D tako da moje poredjenje i dalje stoji. :D

I pod "laka riba" nisam mislio "prostitutka".Prostitutke su u narodnjaka .Oni su vezani za pare.
Mi ostali sviruckamo zbog strasti i ljubavi.Bar se nadam 8)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 May 2008, 15:00

Pa i neke prostitutke to rade iz strasti i ljubavi ,hahhahahahhahahah

Zlo

Post by Zlo » 02 May 2008, 15:17

Ne zelim da odgovorim jer sam vec poveo temu u offtopic :D
Jeste ovo polusaljiva tema ali ne bih da preteram :grummel_2:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 May 2008, 17:00

Critical wrote:
Naravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante
Znaci tvoj savet je da varam zenu sa nekom Ibanez prostitutkom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

( a jel mora zena da mi bude Gibson?hahha)
pa ono, ja sam gibson, pa ti vidi sad kako se to uklapa u tvoj trip :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 May 2008, 19:17

Brate ako si Gibson onda sam zaljubljen u Gibson-a (u P.M. :mrgreen: :mrgreen: )

Post Reply