Normalni narodnjaci?!
Re: Normalni narodnjaci?!
to je u redu, nego mene zbunjuje sto negiras postojanje 'normalnih' metalaca/narodnjaka/cegagod kad valjda znamo u kom sleng smislu se mislilo pod terminom 'normalni'. jer ono, kontam da bi od tih kategorija koje si naveo, moglo par da se nadje u folderu 'normalni'.
me confused panda
me confused panda
Zlo wrote:Ispratio 3 strane i ne moram više.
Moj stav je
Ne postoje "normalni narodnjaci" .Postoje:
1 seljačine koje bezobrazno koriste tu muziku da nezasluženo na'vataju kintu
2 pametni ljudi koji bezobrazno kosriste tu muziku da nezasluženo na'vataju kintu
3 umetnici tipa pokojnog Staniše Stošića koji su zaista poznavali ,poštovali i negovali muzičko nasleđe našeg naroda .
4. navedite sami jer sam verovatno propustio nešto
Ne postoje ni "normalni metalci".Ljudi tipa Max Cavalere su intiligentni ,svesni globalnog zla koje nas sahranjuje kao pojednince,većina prilično obrazovana i načitana,kritičari jebenog novog svetskog poretka i njegovog uticaja i posledica po ljudski rod.
Ostatak su il' pozeri(graderoba,imidž,spletke,tatoo,izrežirani nastupi) koji imaj pristojno sviračko umeće i 'vataju kintu ili mnogo bolesni umovi koji su u dubokom undergroundu i imaju malu ali vernu bazu obožavaoca.
Ovo je moje ,mišljenje prosečnog srpskog vola.
Podržavam Kristijanov stav .Mada jesam alkos i notorni pušač

ps1: tim da sam ja onako iz dosade procitao sve
ps2: pusim al ne pijem

Zato što je po meni nelogično (neću reći smešno jer to je već vređanje nečijeg mišljenja) u bilo kom muzičkom žanru praviti podelu na "Normalne" i ostale.
Meni je "normalan" metalac čovek koji priča svoju priču kroz muziku koja je agresivna.Nekom je "normalan" metalac čovek koji za nastup nabaci kilo' šminke na sebe,okrenut krst,sere nešto na stage a sutra ga vidiš u crkvi sa ženom i dečicom.Kao "on se bavi tom muzikom ali on ne misli zaista ono što peva u svojim pesmama.To mu je samo imidž.On je "normalan".
ovo je edit
PA j..m mu majku -ona Mira Škorić ima na par pesama takvo krljanje gitara da i Maideni mogu nekom izgledati kao dečica.Da li to spada u "normalan" metal?Ili možda "normalan" narodnjak ?Ili su se tvorci naše muzičke scene i ukusa potrudil ida naprave dobar spoj za one koji uživaju u "normalnom" metalu koliko i u "normalnim" narodnjacima ?
Meni je "normalan" metalac čovek koji priča svoju priču kroz muziku koja je agresivna.Nekom je "normalan" metalac čovek koji za nastup nabaci kilo' šminke na sebe,okrenut krst,sere nešto na stage a sutra ga vidiš u crkvi sa ženom i dečicom.Kao "on se bavi tom muzikom ali on ne misli zaista ono što peva u svojim pesmama.To mu je samo imidž.On je "normalan".
ovo je edit
PA j..m mu majku -ona Mira Škorić ima na par pesama takvo krljanje gitara da i Maideni mogu nekom izgledati kao dečica.Da li to spada u "normalan" metal?Ili možda "normalan" narodnjak ?Ili su se tvorci naše muzičke scene i ukusa potrudil ida naprave dobar spoj za one koji uživaju u "normalnom" metalu koliko i u "normalnim" narodnjacima ?
Jedna od boljih tema ovde. Sat vremena spavanja sam zrtvovao za ovo. Usta vas ***** 

dobro, dobro:)Zlo wrote:Zato što je po meni nelogično (neću reći smešno jer to je već vređanje nečijeg mišljenja) u bilo kom muzičkom žanru praviti podelu na "Normalne" i ostale.
ovo je edit
ne, nego sam mislio da nisi mozda nesto pogresno skapirao, posto nism skontao iz tvog pisanija sta zapravo oces da kazes. mislim, podrazumeva se da ljudi imaju razlicite stavove i da se cesto nece sloziti oko nekih tako lelujavih termina. medjutim, mislim da se ovde pre misli na 'muzicki respektabilan' nego na 'normalan'. tako da zapravo nema veze koji je metalac od ta dva iz tvog primera u pitanju, oba mogu biti 'normalna', a i ne moraju. tj, cujemo njihovu muziku, pa ocenimo, mislim da se ne misli na same likove. dakle, mislim da se u topicu prica o tome postoje li muzicki vredni, te slusljivi narodnjaci, u tom smislu. mada je i to individualno, ali ono, da nije, ne bismo nista ni pisali ni na jednom topicu:)
MA brate vidi u kom forumu se nalazi tema.Ja sam noćas popio malo više piva i imao želju da negde malo "serem".
Na kraju krajeva sve je stvar ličnog ukusa.Meni je samo upalo u oči da neko deli određeni žanr muzike na "normalne" i ostale
"normalno je ono što mi se dopada da slušam a nenormalno ono što mi se ne dopada " je ovde kriterijum koliko sam skapirao do sad.
"sviram narodnjake za pare a volim metal"
Imao sam drugara koji je pristojan bubanjar.U jednom periodu je počeo da svira narodnjake.Ljudi moji,kad bi vi mogli da znate koliko se on promenio.Postao je deo te tezgaroške scene.Počeo da koristi njihov sleng sa romskim akcentom.A pri tom
se trudio da dokaže da on to samo zbog para radi.
i nastavljao da prati rok scenu.
Na kraju krajeva sve je stvar ličnog ukusa.Meni je samo upalo u oči da neko deli određeni žanr muzike na "normalne" i ostale

"normalno je ono što mi se dopada da slušam a nenormalno ono što mi se ne dopada " je ovde kriterijum koliko sam skapirao do sad.
"sviram narodnjake za pare a volim metal"
Imao sam drugara koji je pristojan bubanjar.U jednom periodu je počeo da svira narodnjake.Ljudi moji,kad bi vi mogli da znate koliko se on promenio.Postao je deo te tezgaroške scene.Počeo da koristi njihov sleng sa romskim akcentom.A pri tom
se trudio da dokaže da on to samo zbog para radi.

-
...to je taj...Imao sam drugara
moram samo da dodam da se tu sve vreme provlaci i tehno... pa se sve to nekako spakuje u "domaci pop", iliti normalne narodnjake. Razlika izmedju Zeljka Joksimovica i Zeljka Sasica je nijansa izmedju "normalnih" metala i tehna... zapravo. Zatekoh pre neko vece Acu Lukasa kako peva u nekom rijalitiju, al' gle'am bez tona... i... sve metalci na bini... tek malo kad zagledas, ono nije skelet glave nego D & G logo... a dve ribe na stolu, i dve 80%gole koje vata ko stigne... mejnstrim... folklor... eto, umesto Mice i Acima, da deca nauce nesto... normalno.naprave dobar spoj za one koji uživaju u "normalnom" metalu koliko i u "normalnim" narodnjacima ?
o čemu je ovde reč?
o aci lukasu
Narodnjak ante portas !
-
Duane wrote:o čemu je ovde reč?
Niko ne zna al` svi pricaju...
Go must Show On!
Ili tako nekako . . .
-
dusu da rasterete...Niko ne zna al` svi pricaju...
video topic, i udri...
tesko je...
Ajd i ja da kazem nesto na ovu temicu...
Narodnjaci nisu djubre apriori, mislim, treba prvo definisati sta je narodnjak. Npr., madjarski cardas je narodnjak, a nece svi reci za to da je sranjcugetina od muzike niti da je prizemna ili sta ti ja znam. Polka, fado, itd. Mi imamo neku nasu varijantu izvorno-narodnih pesama koje licno ne volim, tj., smara me to i ne prija mi nikako, pa onda i ne mogu bas da budem skroz objektivan o kvalitetu toga. Ali, znam npr., kad sam cuo od Sabana Bajramovica neku pesmu tipa "molio sam malog puza da mi kucu svoju da", skapirao sam da mozda i postoje narodnjaci koji i imaju smisla, bar sto se poruke tice. Jeste da ima neki prizemni nivo to i nema eksponencijalan rast pseudo analitickih proliferacija anksioznosti egzistencije(sta god...) ali mislim da je taj prostacki isti narod i umesio sve one poslovice kojima se licno divim, tako da ne bih imao obraza da previse serem po njima. Termin koji je ovde diskutabilan je novokomponovana muzika za koju cu da se popnem na vrh planine i da urlam da je najkicerastije-bolesno-jezivo-prizemno-ultra pateticno sranje, ukljucujuci tu i sedamdesete cak, koje daju neki predturbo pravac - Tito pobio ili proterao gradjanstvo vecinom a naselio seljake po gradu koji se naravno pokondirili i napravili frankestajna da se vesele kako vole. Ne volim ni Tomu ni Harisa ni Sabana ni Tozovca niti me impresioniraju njihovi glasovi niti nista od toga. Po mom skromnom misljenju, normalan narodnjak, kada bih morao da tako nesto definisem, bila bi ona smaracina koju peva Merima i ta ekipa bakuta. Koji, naravno, plus mora da stoji pod 90 stepeni u odnosu na podlogu
Narodnjaci nisu djubre apriori, mislim, treba prvo definisati sta je narodnjak. Npr., madjarski cardas je narodnjak, a nece svi reci za to da je sranjcugetina od muzike niti da je prizemna ili sta ti ja znam. Polka, fado, itd. Mi imamo neku nasu varijantu izvorno-narodnih pesama koje licno ne volim, tj., smara me to i ne prija mi nikako, pa onda i ne mogu bas da budem skroz objektivan o kvalitetu toga. Ali, znam npr., kad sam cuo od Sabana Bajramovica neku pesmu tipa "molio sam malog puza da mi kucu svoju da", skapirao sam da mozda i postoje narodnjaci koji i imaju smisla, bar sto se poruke tice. Jeste da ima neki prizemni nivo to i nema eksponencijalan rast pseudo analitickih proliferacija anksioznosti egzistencije(sta god...) ali mislim da je taj prostacki isti narod i umesio sve one poslovice kojima se licno divim, tako da ne bih imao obraza da previse serem po njima. Termin koji je ovde diskutabilan je novokomponovana muzika za koju cu da se popnem na vrh planine i da urlam da je najkicerastije-bolesno-jezivo-prizemno-ultra pateticno sranje, ukljucujuci tu i sedamdesete cak, koje daju neki predturbo pravac - Tito pobio ili proterao gradjanstvo vecinom a naselio seljake po gradu koji se naravno pokondirili i napravili frankestajna da se vesele kako vole. Ne volim ni Tomu ni Harisa ni Sabana ni Tozovca niti me impresioniraju njihovi glasovi niti nista od toga. Po mom skromnom misljenju, normalan narodnjak, kada bih morao da tako nesto definisem, bila bi ona smaracina koju peva Merima i ta ekipa bakuta. Koji, naravno, plus mora da stoji pod 90 stepeni u odnosu na podlogu

Brate Metalika, sto si toliko ogorcen nije to fasizam, nego narodnjak