Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Chord-Master
MF veteran

Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

Post by Chord-Master » 02 May 2008, 22:28

Zlo wrote:Naravno,kao i svako od nas rado bih imao i ribu za brak i ribu za kres varijante :metal4: :metal4:
Onda uzmi Fendera, on ti je kao fina, sofisticirana i inteligentna riba, koja je ujedno i sex masina :mrgreen:

Ahm, Doolio i Critical, ovo zbilja postaje neprijatno, terate clanove sa foruma :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 May 2008, 00:23

Ahm, Doolio i Critical, ovo zbilja postaje neprijatno, terate clanove sa foruma
Cak naprotiv ,ljudi dolaze i uclanjuju se samo da vide da li smo nas dvojica stvarni,hahahhhhahahah

A ovo za fender da je sve u jednom, pre bih rekao da je ESP MII sve u jednom :D

Zlo

Post by Zlo » 03 May 2008, 01:39

Chord-Master wrote:
Onda uzmi Fendera, on ti je kao fina, sofisticirana i inteligentna riba, koja je ujedno i sex masina :mrgreen:

Uh.........uh.........Proklete pare :cry: Mozda nekog meksikanca.Vidjam jeftine po oglasima.
Ma zamenicu magnete mom Squieru jednog dana.

(editovao sam post-pobrisao nesto sto je vodilo u jos dublji offtopic.O tim stvarima cu u novoj temi kad za to dodje vreme)
Ali posto je Kuki vec odgovorio dok sam ja editovao,da covekov post ne izgleda ostalima nebulozno vracam deo koji sam obrisao a to je :
DA li je neko od iskusnijih gitarista drzao Godin Freeway Floyd u rukama?
Ne znam kakva je u rukama i kakav zvuk daje a daleko mi Banja Luka da ih skoknuo da je probam.
Dizajn mi deluje kao univrezalno resenje.Moze za rokanje moze i za bluzijanu.
Last edited by Zlo on 03 May 2008, 01:48, edited 2 times in total.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 May 2008, 01:44

Ja sam probao Freeway EMG. na ruku je gitara odlicna... E sad ton se verovatno razlikuje ali opet, ne moze da bude losa....

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2008, 03:37

chordmastere, otvori se put evropskih integracija:)))

da ne bude totalno off, ja sam za gibson, les paul je nepre..biva dzitra:)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 03 May 2008, 14:41

@Critical i Doolio
Ma samo se zezam, nastavite vi slobodno.... nisam znao da to cinite zbog popularnosti foruma :D
Zlo wrote:Uh.........uh.........Proklete pare :cry: Mozda nekog meksikanca.Vidjam jeftine po oglasima.
Ma zamenicu magnete mom Squieru jednog dana.

Ako ikako mozes, moj bi ti savet bio da izmuljas nesto i kupis ga preko u Americi, ako imas nekog rodjaka ili prijatelja tamo.
Ja vec neko vreme stedim za Meksikanca, a nedavno sam se iznervirao kada sam video po koliko nizoj ceni moze tamo da se kupi ista gitara, koju ovde u Mitrosu prodaju za 500e. Od tada pokusavam da nadjem nekoga ko ide za Ameriku, jedino ne znam kako cu proci sa carinom.
Mislim da ti se zamena magneta na Squier-u nece isplatiti, jer Squier sam po sebi nije bas mnogo kvalitetan po pitanju drveta i ostalog.

Sto se Godina tice, ja cuh sve najbolje o pomenutim gitarama, mada nikada nijednog nisam svirao.
Inace i ja takodje hocu da uzmem univerzalnu gitaru, zato sam se odlucio za HSS Fender-a kome nameravam da ugradim Seymour Duncan SH-4 humbucker, racunam da bi to bilo dovoljno za sve one zanrove koje volim da sviram.

Ovo ode u off, stoga necu vise o tome u ovoj temi. :)

XtrmntR

Post by XtrmntR » 04 May 2008, 16:55

Evo ja priznajem da volim kres varijante.... :) I ljubavnice i zenske i sve... :D:D Pa mozda otuda ljubav prema Ibanezu. :D

@DrGreenthumb: feeeenomanalno receno.... :bow:

Potpisujem...

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 04 May 2008, 17:10

XtrmntR wrote:Evo ja priznajem da volim kres varijante.... :) I ljubavnice i zenske i sve... :D:D Pa mozda otuda ljubav prema Ibanezu. :D

Potpisujem...
x2..... :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 May 2008, 23:38

Potpisujem...[/quote]

Fala, ljudi, fala... Btw, da vratim topic u on, juce sam svirao Gibson Black Beauty koji je uzeo gitarista koji svira sa mojim drugarom, pa me zvao da dam misljenje, posto ga on postuje(!?) :) , anywhoo, gitara je placena cirka 3 soma u Germaniji. Teska je kao tuc, odnosno svaki Les Paul, finis je jednom recju uzasan, prosto ne mogu da verujem da je Gibson dopustio ovako nesto sebi :grummel_2: , ali to je samo kozmetika, ton joj je ocekivano deb'o kao ona deblja iz D'n'D kao i vrat, ali se rastimava kao blesava, popizdeo sam stimajuci je za svaki 11/2 bend, naravno da su civije vintage Klusoni ali wtf?
Conclusion - Gibson iz '62. je s razlogom skup.
Cheerz

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 06 May 2008, 00:59

Da ne bude da sam na strani Fendera ili Gibsona, xexexe :D , evo jedna slicica za sladokusce

Image

Critical
PedoBear

Post by Critical » 06 May 2008, 02:14

Ajde mi pokloni vrat :mrgreen: :mrgreen:

Bodomovac

Post by Bodomovac » 25 May 2008, 02:55

Pogledaj mi profil ili avatar. :)
Mada ne kontam dali bi to bio Fender ili Ibanez, pošto je Jackson u vlasništvu Fendera... :roll:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Jun 2008, 00:45

ja bi ovo skratio na vrlo izjednacenu trku fender vs gibson i pobedio bi meni fender al za brucu, a ibaneza bi spustio way down down down jer mislim, nemojte se ljutite, meni su te gitare generalno krsh i nesvidjaju mi se vopste... jednostavno u njima nevidim nista sto bi me navelo da ih kupim...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 13 Jun 2008, 00:58

Duane wrote:ja bi ovo skratio na vrlo izjednacenu trku fender vs gibson i pobedio bi meni fender al za brucu, a ibaneza bi spustio way down down down jer mislim, nemojte se ljutite, meni su te gitare generalno krsh i nesvidjaju mi se vopste... jednostavno u njima nevidim nista sto bi me navelo da ih kupim...
Uh, krsh? Ibanez je izbacio u svom radnom veku stotine razlicitih modela, za svaciji dzep, i tako generalizovati je poprilicno neozbiljno. Mislim, moze se reci da je neki low end koji si probao los ili ti se ne svidja, ali sta mislis da Pat Metheny ili Scofield ili Vai sviraju krseve? Poprilicno sam cak siguran da je kvalitet/cena znacajno u boljem odnosu kod npr. Ibaneza ili Godina ili Bladea ili bilo koje manje poznate firme, ne zaboravi da se i ime na headstock-u placa... Rasprava ovog tipa cesto ode down south, zato sto se ljudi vezuju za odredjene brendove ili jos pre za imidz koji taj brend gura, pa to sve malo licno shvataju. Trenutno (barem zadnjih 10-20 god) Ibanez se vezao za heavy muziku, pa ti se verovatno to ne svidja, ali daleko od toga da je to jedini deo trzista koji pokriva. Potpisujem da AT300 moze da pojede bilo kog Fender Fat Strat-a za dorucak u bilo kom aspektu guitarwise.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 14 Jun 2008, 19:00

Ja sam u fender klanu, iako najvise volim da cujem zvuk Ibaneza.

Post Reply