pa jeste, za malmstina ne marim ni pet para, nego zao mi, covek upropasti amerikanca... isece mu vrat nesto vamo tamo...ssmc wrote:Duane wrote:ja se licno nadamDuff wrote:Malmsteen je jedan i neponovljiv
Krivo ti je zbog onog strata,ajde lepo reci
Malmsteen - kreten ili...
Re: Malmsteen -kreten ili.........
Re: Malmsteen - kreten ili...
Meni je malmstin bas faca i mnogo lepo svira covek.Ume on sporiije sigurno al svidza mu se brzo ko kapira kapira
- Nyarlathotep
- MF veteran
Duane wrote:ja se licno nadamDuff wrote:Malmsteen je jedan i neponovljiv
i ja, ali nazalost - nije. povukao je za sobom armije klonova. kad sa distance od 20 godina pricam o Malmstinu (kad sam ga gledao kao boga), ja mu danas zaista priznajem epitet čuda od deteta i smatram da su njegova prva tri albuma (zakljucno sa Trilogy) zaista originalna i autenticna u svom smislu, koju god mi muziku voleli i slusali. Ovo čudo od deteta još više važi za Alcatraz fazu.
Sve ovo posle nije nimalo autentično, već totalno autistično i definitivno tako jadno isprogramirano. postoji šema po kojoj švedski Turčin snima albume... nije bitno da li je produkcija sirovija ili mekša, nije bitno ko mu je trenutno vokal ili klavijaturista, nije bitno da album više naginje na šećerlemastoj glam pizdariji ili napeglanoj hevi cepačini... jedno ostaje isto. On ima tako jadnu i providnu šemu po kojoj štancuje... ovo okvirno pričam, da mi se sad ljudi ne hvataju za svaku reč, ali ko go da ga je slušao jasno može da prepozna o čemu govorim... svaki album ima po dva neka instrumentala (jedan obavezno sa naglašenim baroknim elementima i izuzetno brz, a drugi onako setniji, razliveniji, malo sporiji, tipa Amber Dawn... svaki album ima po neku hevi cepačinu, napeglanu i namontiranu (uglavnom je to A1, hehe), jednu totalno FEJK bluzi hendriksovsku stvar koju uglavnom usere govnjavim pevanjem i slinavim aranzmanom, jednu stvar kao vidite me viking sam - velika mi je kara, obavezno jednu do dve ultimativno slinave balade, koje posvećuje svojim bivšim, sadašnjim ili budućim ženama (mada se plašim da se ta praksa menja, pritegla ga ova poslednja Turkinja), i tako... možda sam propustio nekog zmaja, zapaljenu pogrebnu lađu, koju izjebanu kurvu, karmin na ogledalu, slomljeno srce, romantične studijske sesije u zatvorskoj ćeliji od 7 zvezdica hotela A kategorije, ili neki od četiri elementa i njihovu večnu uzajamnu bitku.
takođe, ako se već klanjamo njemu kao nekom gitaristi... njegova svirka i o tako bitna tehnika (ako se pod tehnikom podrazumeva broj jasno odsviranih tonova u određenom vremenskom periodu) užasno puno varira. on nekada tako brlja i falšira, da praktično piša sebi u usta, glede domaćih zadataka koje je sam sebi zadao. da ne spominjem njegov večiti očajnički kompleks da želi da peva, iako mu to nikako ne ide.
iskreno, kao veliki ljubitelj gitare u svim mogućim muzičkim žanrovima iskreno mislim da je švedsko Ture bitno samo u okvirima hevi svirke, tog nekog glem roka i cock rock hevi metala. čudo od deteta, veoma upečatljiv estradni umetnik na globalnom nivou (ne toliko bas bitan kao Kemiš, iako se muči da mu skine stajling decenijama), gitarista koji je druge hard rok gitariste masovno navukao na određeni fazon, primetan potrošač kokaina, viskija, Rolls Royce vozila (veoma zahvalan za dotična tržišta), i veoma profitabilna osoba za krmke iz muzičke industrije, koji su neverovatno ali istinito mnogo grozniji likovi od njega....
to mu dođe neka objektivna sredina i istina. iz mog ugla naravno.

- LazaRocker
kad nauci malmsvinj da svira b.b kinga nek mi se javi
- Nyarlathotep
- MF veteran
nikada! to se ne da nauciti. sa tim se radjas. 

- LazaRocker
pa toNyarlathotep wrote:nikada! to se ne da nauciti. sa tim se radjas.

hahahahaha! Malmsvinj! stoji mu... xD
ne znam, ja ga iskreno ne volim, pa i da je najbolji gitarista...
sama njegova pojava me nervira, mislim, izgleda k'o hram svetog save sa svim onim krstovima i brojanicama
Volim npr. Gilberta, jer je opusten i "down to earth" lik... ponasao se kao obican smrtnik iako ne svira kao jedan
za razliku od Malmsteena koji je uvek nesto namunjen i nadrkan...
just my 0.02$
ne znam, ja ga iskreno ne volim, pa i da je najbolji gitarista...
sama njegova pojava me nervira, mislim, izgleda k'o hram svetog save sa svim onim krstovima i brojanicama
Volim npr. Gilberta, jer je opusten i "down to earth" lik... ponasao se kao obican smrtnik iako ne svira kao jedan

za razliku od Malmsteena koji je uvek nesto namunjen i nadrkan...
just my 0.02$

pa dobro wolfe, sve je to imidzh, to je normalno(zapravo je krajnje nenormalno), bas ono sto je nenad okacio da zappa kaze... malmsteen, kao svedjanin i shredder, mora da bude zao... a eto gilbert je uhvatio tu malo meksu i zez stranu... al ono, to nema apsolutno nikakve veze s' tim da mu je muzika sranje!
zezam se, nije politicki korektno, a i ono povlaci ono pitanje "a sta si to ti duane uradio da mozes da kritikujes" ;D

E, ali takva pitanja su najjaca:D
Ontopic, malmstin je sjajan gitarista, ali ja ne mirisem to sto on radi. Jednostavno mi je pointless.
Ontopic, malmstin je sjajan gitarista, ali ja ne mirisem to sto on radi. Jednostavno mi je pointless.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Vala' neka si mu rek'o!LazaRocker wrote:kad nauci malmsvinj da svira b.b kinga nek mi se javi
DrGreenthumb wrote:Vala' neka si mu rek'o!LazaRocker wrote:kad nauci malmsvinj da svira b.b kinga nek mi se javi

ova tema je sjajna skoro ko ona o nirvani:)
kolege, izgubili smo normalnost u profesionalnim deformacijama. ponekad pozelim da nikad ne raspravljam o muzici sa muzicarima vec iskljucivo sa likovima koji o muzici ne znaju nista:) onda je razgovor sjajan i svodi se na 'ova pesma mi je ruzna/lepa' ili 'ova pesma me radi/ne radi', a ne izjave tipa 'dobar je on tehnicar, ali njegov bend-vibrato na cetrdeset sestoj sekundi je suvise mehanicki' ili pak obrnuto 'ja onakav vibrato necu umeti ni za deset godina'. a gde je tu dal je pesma lepa ili nije? nigde:)
kolege, izgubili smo normalnost u profesionalnim deformacijama. ponekad pozelim da nikad ne raspravljam o muzici sa muzicarima vec iskljucivo sa likovima koji o muzici ne znaju nista:) onda je razgovor sjajan i svodi se na 'ova pesma mi je ruzna/lepa' ili 'ova pesma me radi/ne radi', a ne izjave tipa 'dobar je on tehnicar, ali njegov bend-vibrato na cetrdeset sestoj sekundi je suvise mehanicki' ili pak obrnuto 'ja onakav vibrato necu umeti ni za deset godina'. a gde je tu dal je pesma lepa ili nije? nigde:)
- Nyarlathotep
- MF veteran
opet masis dimenziju forsirajuci taj satro neutralni naivni stav, druze... niko nije analizirao njegov vibrato ili piking, vec njegovu pojavu i muziku.

kad malmsteen odsvira jacob's ladder, nek se onda javi... 

- Nyarlathotep
- MF veteran
molim da ubuduce doticnog i zvanicno nazivamo Malmsvinj.