Ja bih samo dodao par generalizacija(vrlo zastupljenih ipak) na one gore. Recimo, i metalke i fenserke su podjednako "fensi", sta god to znacilo zapravo, ali, provode isto vremena pred ogledalom i jedne i druge, sto ih automatski stavlja u isti kos, htedoh reci - zene

. Ne znam da li je relevantan podatak, ali znam podejednak broj kurava iz obe branse

. Metalci su takodje "coporasi" i svoj "cesti manjak intelekta" nadomestaju mracnim tripom i muzikom koji je prosecnom folklorno-tradicionalno nastrojenom Srbinu nesto apstraktno i samim tim satanisticki(ono cuveno: "Mamu mu sektasku, treba ga osisati"). Onda cupavci osecaju potrebu da se dokazu kao "drugaciji", sta god to znacilo, pa se brane pred bilderima grolanjem i metal baladama koje su kao apriori kul a ovi ih pak nikako ne kapiraju, samim tim su "seljaci". Cak sam video dosta metalaca koji su naglaseni vernici (citaj fanatici) koji svoju etiketu sataniste peru na taj nacin. Fenseri su redom tradicionalisti, tj., mnoge se stvari podrazumevaju kao "proverene" i niko ih ne dovodi u pitanje. Mislim na nacin provoda, odnos sa ribama, postovanje kulta alkohola, Bebekovi narodnjaci i slicni rituali koji ih opravdavaju i definisu u postojanju. Ekstremni metalci, oni sa preko 318 grama celika na sebi, su 100% turbofolkeri samo se jadni jos nisu samodefinisali. Izmedju Ane Nikolic i nordijskih dedaroga, ja biram Anu Nikolic majke mi, iz ociglednih razloga a i ruku na srce, bolje i zvuci, koliko god sebe ja sad mrzeo sto sam ovo napisao. Oni ipak ne daju svoj oreol nadrkanih mracnjaka, u zelji da budu drugaciji, zajebaniji i da imaju neki status mitoloskih likova iz komsiluka. Pritom se ekstremno pale na fenserke i znam mnoge koji su kad su, nebesima hvala, konacno nasli nekakvu ribu, presli u teretane i trzne centre na rasprodaje. Ako ces da saznas gde je najjeftinije kupiti nesto od crnofensi garderobe, pozvati najblizeg metalca molim.Fenseri se, sto se podela tice, dele na seljacine sa sela i seljacine iz grada. Nema mnogo razlike u ove dve grupe, sem sto su maaaaaaaalko vaspitaniji ovi iz grada, ali ne njihovom krivicom, jednostavno su videli vise betona i normalnijeg naroda. Da ne budem pogresno shvacen, ima i ljudi koji zive na selu, bave se poljoprivredom a nema govora o njihovom "seljastvu" bar ne u kontekstu koji se ovde koristi. Sta hocu da kazem? Da je podjednak broj primitivaca procentualno u obe grupe samo sto su fenseri brojniji, takav nam prosek u narodu. Oduvek mi se gadilo sto neko muzickim ukusom pokusava da sebi definise socijalni status, a kad se stave u prostoriju Boske Metalac i Pendula narodnjak nema puno razlike, sem sto je ovaj narodnjak video mozda vise puta sisu uzivo. A u glavi, goveda ricu.