Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Reverse
Urednik

Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

Post by Reverse » 13 Jan 2008, 19:02

Glasam za Fender, kod Gibsona mi se ne svidja ni zvuk ni izgled, Ibanez mi je super, ali mnogo je "metalski" za mene.... :mrgreen:

Poz....

Void
kulen zmija

Post by Void » 13 Jan 2008, 19:13

Fendera sam u vise navrata imao priliku da cujem i definitivno bi se raspao kada bih na njemu zasvirao Nile ili Vital Remains.....dok to Ibanez izvlaci samo tako........Ja volim Death i Black tako da mislim da bih izgledao i vise nego retardirano kada bih u Dying Fetus-u ili Gorgoroth-u svirao Stratocastera ili Telecastera............Eto, zato vise volim Ibanez, zbog boljeg zvuka za pravac koji sviram i zbog ( barem meni ) neuporedivo boljeg i "metalskijeg" :mrgreen: :mrgreen: izgleda.....

Ne zelim da kazem da su Fenderi sr**e, samo kazem da su mi losi za ono sto bih zeleo da sviram....

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Jan 2008, 19:15

Hmm, ja sam član klana koji okuplja najviše dobre poštovaoce gitare, znaci klan DOBRE GITARE.

Ne gledam sta piše na headstocku, ali ima firmi koje odskaču... to je jednostavno fakat!
Njih desetak!!!

Iskreno, najviše mi se sviđaju Evropske marke.. tako da mogu da kažem da sam u klanu Evropskih graditelja!!! eto.. ja!

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 13 Jan 2008, 19:21

Ako moram da biram izmedju Fender i Gibson klana, onda cu izabrati Fender.

@dejankuki
Eh, ne moze tako, nije vreme za diplomatska i miroljubiva resenja, ovde se vodi rat! :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Jan 2008, 19:44

Ali kako da izaberem kad mi nijedna od ovih tri ne odgovara...

Fender: Zbog specificnog polozaja i potreba moje desne ruke mi jednostavno ne odgovara... ima uske i razmaknute magnete
Kuci imam jednu strat-o-like gitaru ali je sviram sa dodatkom plastike.

Gipson: Meni je to neuravnotezena gitara, naravno ima zvuuuuk, samo tako, ali ne mogu da joj jurim vrat gore dole... Voleo bih da posedujem jednu...

Ibanez: iako sam se svojevremeno palio na ovu firmu (prvenstveno zbog Satcha i Vaia) sada sam jednostavno otkrio mnogo drugih gitara koje su bolje A jeftinije od ovih gitara... bez uvrede momci

Znaci, u obzir dolaze bilo koje druge gitare. Lag, Blade, Vigier, Hamer (jes da je usa, al je dobar), Peavey, Jackson, ...
To su firme koje mi se vise svidjaju nego Fender, Gipson, ili ajbanez!! Ali nevertheless sve moje postovanje ide Gipsoni i Fenderu kao kultne gitare, Ibanez je dobra gitara ali. rekoh zasto ne bih...

Ah da,obavezno H-S-H konfiguracija...!!! jbga, rekoh moram...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Jan 2008, 20:30

Ako vec treba izabrati kojem se carstvu prikloniti onda eto moj glas Gibsonu

Ova tema je krajnje mongoloidna, ne kao tema ovog posta nego inace

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2008, 20:50

Void wrote:Fendera sam u vise navrata imao priliku da cujem i definitivno bi se raspao kada bih na njemu zasvirao ....
Koliko si ga puta svirao?

Ima ibaneza koje bih i ja voleo da sviram/imam kao npr one jazz fazon gitare ali ove novije stvari sa 15 swichova i baterijama (baterije jbt.) ne podnosim...
Ako zanemarimo fizicki izgled ibaneza, koji je meni najruzniji moguci oblik gitare dobijemo neko high tech sranje koje je toliko lako svirati da jednostavno nema uzivanja.
Sviram strata i onda uzmem ibaneza i jednostavno ne osecam gitaru (sta god to znacilo).
Volim da se pomucim malo :D
Zvuk je nekako vestacki, ujednacen nema ono nesto sto ima fender. Nema ono zujanje singlova kad odvrnes pojacalo :D
Clead fendera ne moze da se poredi ni sa jednom drugom gitarom na svetu a zbog muzike koju volim ni distorzija.

Meni ibanez ostavlja utisak kao imam sad ovog, za god dana cu da ga bacim i kupim noviju verziju sa jos 4 swich-a dok fendera ili gibsona kupis i imas ga do kraja zivota svoje dece koju ces praviti za 20 god... Koliko ste puta culi nesto kao prodajem ibaneza starog 30-40 god?

Da sad nekim cudom pocnem da sviram metal i dalje bi svirao fendera.
Sve je ovo jako subjektivno naravno ali ja jednostavno mrzim ibanez gitare i niko ne moze da me ubedi da je ibanez bolji od fendera pa makar mi dosao hendrix i rekao da bi, da je mogao, svirao ibanez

Void
kulen zmija

Post by Void » 13 Jan 2008, 21:29

Nisam ga svirao zato sto mi je od tad smesna gitara i nemam nameru da ga uopste uzimam u ruke, singlovi samo zuje kad odvrnes pojacalo ( to si i ti sam rekao ) i bedno mi izgleda, ali skroz..........nisam cuo da neko prodaje Ibaneza 40 godina starog, ali sam u oglasima nasao u vise navrata Ibaneze na prodaju koji imaju oko 20 i kusur godina......

Nemam nameru da se vise raspravljam i da pisem non-stop da bi se Fender raspao kada bi neko odsvirao 10 pesama Nile-a na njemu ( a uostalom, nema sanse ni sa najboljom distorzijom da ima takav zvuk da se Nile uopste i moze svirati na njoj )........ako gotivis Fender, to je OK..........meni se ni najmanje ne svidja i nebih ga svirao ni kada bih ga dobio na poklon, i tada bih ga prodao da mogu da kupim neki Jackson, ESP ili Ibanez.....

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 13 Jan 2008, 21:43

@Void
Fender se ne bi raspao ni kada bi ga nekoliko nedelja koristio kao batinu u tuci po barovima, zatim malo vezbao gadjanje iz sacmare na njemu i na kraju ga ostavio u nekom starom rudniku i potom detonirao rudnik.

Eto posla za Mythbusters-e, da li je moguce unistiti Fender gitaru? :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 Jan 2008, 21:46

Uffff....mrtva trka izmedju Gibsona i Fendera.....odabracu Fendera samo zato sto sam primetio da u muzici koju slusam,moji omiljeni gitaristi uglavnom sviraju Stratocastera,pa tek onda Les Paula i SG-a...znaci Fender....
A Ibanez mi je bio interesantan jedno 3 dana,dok ga nisam probao...jedine dobre Ibanez gitare su imitacije Les Paula i SG-a iz 70ih godina...ovo novo mi se ne svidja,ja cenim kad gitaru ubodes u lampasa bez efekata i onda vidis koja je dobra,a koja ne...mada to svako drugacije gleda,naravno da nekog metalca bas zabole kako tada zvuci koja gitara....:)Znaci Fender (Statocaster,vintage ako moze,jos relic,onako ostecen:))

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2008, 21:59

Void wrote:Nisam ga svirao zato sto mi je od tad smesna gitara i nemam nameru da ga uopste uzimam u ruke, singlovi samo zuje kad odvrnes pojacalo ( to si i ti sam rekao ) i bedno mi izgleda, ali skroz.........

Pa zato kazem brate... Ne mozes da kazes da bi se raspala da uzmes da je sviras a da je u zivotu nisi drzao. Nemoj da se ljutis ali nemas prava da kazes tako nesto...
A ona prica od 40 god ibaneza je trebala da znaci da ces tesko naci ibanez star 30-40 godina a fendera ima brdo i prodaju se za desetine hiljada novaca.
Znaci nece se raspasti.
A to za zujanje singlova je dobra stvar. To volimo. Daje joj karakter na neki cudan nacin

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Jan 2008, 22:18

Ne znam zasto potenciras to zujanje ,ako ti je lakse imam ga i ja na ibanezu (na singlu) tako da nemaju ga samo fenderi :D
.....a cenim kad gitaru ubodes u lampasa bez efekata i onda vidis koja je dobra,a koja ne...mada to svako drugacije gleda,naravno da nekog metalca bas zabole kako tada zvuci koja gitara....
Ovo bas i nije tacno,naime zavisi na kakvog metalca mislis ,na ove nove sto ne znaju nista osim onoga sto sviraju ,ili na ove malo starije :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 Jan 2008, 22:19

Na nove sam mislio , pa i ja slusam Judas Priest,Dio i Maidene :D

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 13 Jan 2008, 22:24

Imao sam Ibanez gitare (rg550, JEM555) - nisam ih preterano voleo, ali obavili su posao.( u stvari :grummel_2: )
Trenutno imam i fendera, i gibsona (doduse nije Les Paul).

Fender je zakon za clean. Jednostavno nema boljeg. Tacka. (mozda ima, ali dosad nisam cuo sa svojim usima)
Gibson je zakon za distorziju. Mahagoni i lepljen vrat je majka svakog dobrog overdrive zvuka.

Nekako mi je cudan taj stav, da "ja imam Ibaneza, znaci to je najbolja gitara na svetu, mada druge gitare jos nisam probao..."

Znaci ja sam u grupi koji je protiv Ibaneza. :mrgreen:

Sezax

Post by Sezax » 14 Jan 2008, 01:56

Chord-Master wrote:@Void
Fender se ne bi raspao ni kada bi ga nekoliko nedelja koristio kao batinu u tuci po barovima, zatim malo vezbao gadjanje iz sacmare na njemu i na kraju ga ostavio u nekom starom rudniku i potom detonirao rudnik.

Eto posla za Mythbusters-e, da li je moguce unistiti Fender gitaru? :D
Evo das mi fendera je ti ga unistim u roku od 5 min sa obicnom sjekirom.
Pa zato kazem brate... Ne mozes da kazes da bi se raspala da uzmes da je sviras a da je u zivotu nisi drzao. Nemoj da se ljutis ali nemas prava da kazes tako nesto...
A ona prica od 40 god ibaneza je trebala da znaci da ces tesko naci ibanez star 30-40 godina a fendera ima brdo i prodaju se za desetine hiljada novaca.
Znaci nece se raspasti.
A to za zujanje singlova je dobra stvar. To volimo. Daje joj karakter na neki cudan nacin
Ja to nikad ne bih kupio jer je bacanje para samo zato sto gitara ima prasine na sebi...Mogu i ja za 40 godina da kenjam kako mi se Jackson poboljsao jer je star 40 god pa da ge prodajem za velike pare...

Post Reply