dobro, to su vec neke druge stvari, hocu da kazem, neki drugi faktori...zato ja volim metalske sutke jer su kolegijalne. ali opet, nekako, nesto tribalno-krvozedno u meni (nemojte pogresno da razumete, sve bi ja to poapsio, ali moram da napomenem taj neki mali genetsko-podsvesni trip) se upali na odredjene pesme/svirke/situacije gde bih ja najradije pravio najsiroviju oi sutku i polomio pet nogu, sest ruku i tri nosa i ostao bez oka i dva prsta na ruci:) posle bi mi bilo zao, fala bogu:) ali stoji da neke pesme jednostavno placu za agresijom, znaci ne za praznjenjem (kao recimo dosta zivljih metal pesama) nego bas za agresijom, onom iskonskom degenskom majmunskom:) nesto ko ona ajkula u finding nemo kad vidi krv, pa joj se onako promene oci u one bezizrazne:)
barem ja, a i ostali sa kojima sam se dotakao te teme, bas primecujem tu krucijalnu razliku. recimo, zamislimo neki ultimativni koncert, ljude na raznim alkoholima i drogama, masovno, ozvucenje bruka, neverovatan trip. ide teen spirit, ja bih verovatno skakao mnoooogo visoko, drao se, pljuvao krv iz grla od dranja, mahao rukama, krivio se, iznojio litar znoja i posle se tresao katatonicno u fetus polozaju jer je moj organizam potrosio vise energije nego sto poseduje.
ide 'nikad vise' na primer od RN, meni se suzava pogled, svest, skripe mi zubi i radi mi agresija i adrenalin, znaci, necu da skacem po livadi i trosim kalorije i energiju nego bas ocu konkretno nesto da unistim, znaci u tom trenutku mi ne bi odgovarala vreca za boks jer joj nije nista ni posle 20 udaraca, barem neko staklo da se polomi ako nista drugo:) a staklo je opet nezivo, a i staklo je glupo da bude meta agresije jer staklo ne moze da te zajebe ili da bude lose prema tebi, a i usred si gomile ljudi, znaci racunica je laka, posle me nalaze kako gazim po glavi neke random osobe i derem se 'nikad vise jesi cuo pizda ti materinaaaa' ili nesto slicno:)
na srecu, nisam neizivljeno asocijalno dete sa problemima u porodici, pa bi ta agresija na tom ultimativnom koncertu ostala zadovoljena nekim namrstenim facijalnim grcem, dranjem iz petnih zila i dizanjem ruku:)