Ju, tema o Urošu.
Jednostavno, taj čovek je uvek imao potrebu da se njegova čuje. Još od War Pigs, a i pre toga.
Recimo da ga ja doživljavam kao Peru Lukovića iz kasnije (i sadašnje faze), sa tom razlikom što je ovaj strejt ko lenjir. Imaju zajednički imenitelj u smislu obrađivanja nepotrebnih tema, i teksta radi teksta (što ne mora nužno da bude loše, naravno), s tim što je Uki za klasu ispod Perinih dela od pre 10-15 godina. E sad, ja jesam urlao od smeha na Perine uradke sa početka Vremena Zabave, recenzije Pilota, Galije, Genesisa itd itd, dok polako nisam izvalio da to postaje samo sebi svrha, a hiperprodukcija takvih recenzija je neminovno krenula da vodi u prosek i ponavljanje.
Ali nije to ono što me najviše nervira u ovakvim pisanijima. Biće da je to ipak ono što je i Dušan S primetio - ako gradiš imidž duhovitog pretencioznog hejtera, onda udaraš po svemu podjednako. Ne postoje Bogovi, Legende, Apostoli, Koje, Točkovi, Džimiji i slični Džoniji. A pouzdano znam da postoji dobar broj bendova za koje će Uroš upotrebiti neki od ovih epiteta.
Da se razumemo, ja imam potpuno isti stav glede™ a-kako-je-nekad-bilo-do-jaja nostalgičnim tugaljivim rockerima, kao i prema ogromnom delu Popboks i bedevetdva produkcije. Prožme me isti otužni osećaj kad čujem ili vidim pravovernog čiču iz K. Apartmana, Žiku Jelića ili Točkove fanove, kada krenu da tuguju za Starim Dobrim, kao i kad vidim spot Novog tzv Alternativnog Urbanog Sentimenta trt mrt i flašu Hajnekena koja provejava u kadrovima u pravilnim razmacima.
Međutim, niste vi izvukli najgori njegov bend. Acroholie i ovo ostalo, to možda nekako i može da prođe. Za ovaj -na koji mislim- će Uroš reći "jbg, jes sranje, al ortaci su mi, jbg, sviramo, šta da radim". E, kada bude pomenuo da je to sranje u formi u kojoj pominje ovo o čemu diskutujemo, i usput mu dao garnirung jačim epitetima koje uobičajeno koristi, onda bih možda mogao da mu kažem "Brao bajo, evo ruka". Dotle, jbg, mogu samo da ga smatram za nedoslednog lika solidnih do vrlo dobrih literarnih kvaliteta, koji veoma, veoma voli da bude čitan.