Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

sinisake
The original one

Re: Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...

Post by sinisake » 16 Feb 2009, 13:13

da li to što je Koja imao petlju da izgovori "Nije dobro Bijelo dugme...
Aha, sad si me podsetio, zaboravio si da pomenes jos jedan primer Kojine hrabrosti i beskompromisnosti, onu cuvenu:

"Vreme je za pravdu,
vreme je za istinu,
ah, ah, kakva sreca,
disciplina bice veca".

Ova mladez ne zna kontekst, i njima taj tekst, ako uopste znaju za Koju, jeste samo jos jedna njegova posalica vise, a mi matoriji...
Pa, mi znamo na sta se ovo odnosilo, i koji svetli lik novije srpske istorije je citiran u ovoj pesmi... :wink:

No, tad, sa 14 godina, i meni se cinilo da ce biti kako kaze pesma... A kako Koja razmislja kao petnaestogodisnjak, potpuno je jasno zasto je ovo mogao da napise u relativno zrelom dobu. :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 16 Feb 2009, 14:33

da da ta pesma bila je i nezvanichna himna studenstkog protesta 97 i svih ostalih okupljanja. Budi lepa secanja :)

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Jun 2009, 18:59

Ju, tema o Urošu.

Jednostavno, taj čovek je uvek imao potrebu da se njegova čuje. Još od War Pigs, a i pre toga.

Recimo da ga ja doživljavam kao Peru Lukovića iz kasnije (i sadašnje faze), sa tom razlikom što je ovaj strejt ko lenjir. Imaju zajednički imenitelj u smislu obrađivanja nepotrebnih tema, i teksta radi teksta (što ne mora nužno da bude loše, naravno), s tim što je Uki za klasu ispod Perinih dela od pre 10-15 godina. E sad, ja jesam urlao od smeha na Perine uradke sa početka Vremena Zabave, recenzije Pilota, Galije, Genesisa itd itd, dok polako nisam izvalio da to postaje samo sebi svrha, a hiperprodukcija takvih recenzija je neminovno krenula da vodi u prosek i ponavljanje.

Ali nije to ono što me najviše nervira u ovakvim pisanijima. Biće da je to ipak ono što je i Dušan S primetio - ako gradiš imidž duhovitog pretencioznog hejtera, onda udaraš po svemu podjednako. Ne postoje Bogovi, Legende, Apostoli, Koje, Točkovi, Džimiji i slični Džoniji. A pouzdano znam da postoji dobar broj bendova za koje će Uroš upotrebiti neki od ovih epiteta.

Da se razumemo, ja imam potpuno isti stav glede™ a-kako-je-nekad-bilo-do-jaja nostalgičnim tugaljivim rockerima, kao i prema ogromnom delu Popboks i bedevetdva produkcije. Prožme me isti otužni osećaj kad čujem ili vidim pravovernog čiču iz K. Apartmana, Žiku Jelića ili Točkove fanove, kada krenu da tuguju za Starim Dobrim, kao i kad vidim spot Novog tzv Alternativnog Urbanog Sentimenta trt mrt i flašu Hajnekena koja provejava u kadrovima u pravilnim razmacima.

Međutim, niste vi izvukli najgori njegov bend. Acroholie i ovo ostalo, to možda nekako i može da prođe. Za ovaj -na koji mislim- će Uroš reći "jbg, jes sranje, al ortaci su mi, jbg, sviramo, šta da radim". E, kada bude pomenuo da je to sranje u formi u kojoj pominje ovo o čemu diskutujemo, i usput mu dao garnirung jačim epitetima koje uobičajeno koristi, onda bih možda mogao da mu kažem "Brao bajo, evo ruka". Dotle, jbg, mogu samo da ga smatram za nedoslednog lika solidnih do vrlo dobrih literarnih kvaliteta, koji veoma, veoma voli da bude čitan.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Jun 2009, 19:04

Kazi za nas koji ne znamo - koji je bend u pitanju? :)

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Jun 2009, 19:08

Glupo mi da javno ofiram, naletećeš sigurno na njega. Pretenciozno govno upakovano u užasnu muziku, dušu dalo za detaljno secirati u Popboks recenziji.

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 22 Jun 2009, 18:23

Kiki...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Jun 2009, 18:32

?

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 22 Jun 2009, 20:33

Lesendric, Kiki Lesendric.

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Jun 2009, 20:51

Ma kakav Kiki, ovo je još grđe.

Doduše, možda se sad privalio i njemu, moj rođeni burazer mu je svirao banj do pre koji mesec.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Jun 2009, 21:07

Kikijevo sranje je nepretenciozno...
Daj neki hint... :lol:

Dushan-85

Post by Dushan-85 » 03 Feb 2010, 21:53

Hendrix je jos za zivota govorio 'da njega nazivaju divljakom oni sto ni ne umiju posteno nastimovati gitaru'.
Ovaj tekst vajnog 'kriticara' toliko je primitivan i prizeman, jednostran, da se nema sta dalje reci.
Ne valja samo on druge po blatu njime, vec i samog sebe.

balanso
MF veteran

Post by balanso » 03 Feb 2010, 23:32

Led Zeppelin su gomila seljaka koji su bezveze skakali po stageu i iživljavali se na instrumentima.Poremećeni okultisti.
::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting::

glave ce se kotrljati ....

Dushan-85

Post by Dushan-85 » 04 Feb 2010, 21:56

balanso wrote:
Led Zeppelin su gomila seljaka koji su bezveze skakali po stageu i iživljavali se na instrumentima.Poremećeni okultisti.
::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting::

glave ce se kotrljati ....

'Poremeceni okultisti'. Nista pametnije nije ni umio smisliti....

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 21:58

pa, sve je manje više, tačno.
misim, realno..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Feb 2010, 22:36

Pejdž je išao na fakultet. Umetnički. Slikarstvo. Da je bio na pravima ili ekonomiji, pa da se i proguta ono "seljak"...

Post Reply