Borko Mitic ili Bane Jelic

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Borko ili Bane?

Poll ended at 06 Dec 2010, 00:09

Borko
18
67%
Bane
9
33%

Total votes: 27

Duane
Fenderaš

Re: Borko Mitic ili Bane Jelic

Post by Duane » 16 Nov 2010, 18:24

i to može da pogadja samo decu... koga bole ***** uopšte šta muzičari pričaju? šta reći onda za ričija blekmura koji je kralj sveta i piša svima po glavama... malmstinu koji napada stjuardese po avionima... i još njih iks petsto! oni se slušaju dok sviraju... a evo ovog sirotog borka jedino ovako možemo da čujemo, dok galami

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Nov 2010, 21:16

Plus jean.

Uostalom, da bi kenjao, prvo moraš da ispuniš neke uslove. Mislim, ako se Vlatko drži za seratora, Ingvija treba u krečanu, pretpostavljam.

Biće da se ovde forumaši ipak malo žackaju u zavisnosti od svog intimnog muzičkog ukusa, vidim ja.

Wild Child

Post by Wild Child » 16 Nov 2010, 21:22

svu trojicu ih podjednako mrzim <3

Mrav

Post by Mrav » 16 Nov 2010, 21:28

Gledajući Borkov bio, i prateći ovu diskusiju, vidim da se ovde izgleda malo simptomatično provlači onaj "trebao sam biti ja...." kompleks.

Kako peva Bora (ne Borko XD) mogao sam biti ja.... bilo šta!

Tako je Vlatko trebao biti Mark Knopfler, Borko Malmsteen, Bane Doug Aldrich, a ja sam trebao pošto se bavim IT-jem već da budem Bill Gates, ali sjebaše me ratovi, komunisti, onaj što mi je smestio na poslu pa me pretekao, gradski prevoz, opšta atmosfera, loši vremenski uslovi, besparica .....

Koliko god neki od izgovora bili objektivni, mene su učili da sa svojih 30 i kusur ne treba da se žalim na svaki djavo koji mi je smetao, jer bi trebalo da sam to prerastao. Da se pozovem na onu narodnu, kilavom ..... i dlaka smeta.

Poenta nije trebao sam .... ali, mogao sam ... ali.....

Nego (i sad citiram reklamu za pivo :ziveli: ) ili jesi ili nisi!

Znači ovo je univerzalna poruka (i Borku i Vlatku i Banetu i svima :metal: ) gledajte šta SADA možete da uradite, promenite, da vama bude bolje, ne kukajući na zlu kob.

Naravno verovatno boli sve njih patak da čitaju šta ja tu pišem :bambi:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Nov 2010, 22:50

Biće da se ovde forumaši ipak malo žackaju u zavisnosti od svog intimnog muzičkog ukusa, vidim ja.
:1:

A, da, dweezil ne vole Vlatka, a nekoc je voleo sred i mjetal. Legitimno! :metal:
Nego, ako niste znali, Vlatko je neobicno ponosan na svoj bluz album.
Veoma sam sretan s gitarskim soundom kojim sam proizveo. Gitarski zvuk je velika škola za gitariste. Mislim da će se ta sola analizirati u vremenu koje će tek doći.
:mrgreen:
http://www.muzika.hr/clanak/16699/inter ... ti-te.aspx

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Nov 2010, 23:47

mogu da predlozim ovo kao instrument za baneta i borka :mrgreen:

Image

dweezil

Post by dweezil » 17 Nov 2010, 18:56

sinisake wrote: A, da, dweezil ne vole Vlatka, a nekoc je voleo sred i mjetal. Legitimno! :metal:
pa nije da ne volim, ono, meni je tak covek iskreno odavno dosadio odnosno nije mi zanimljivo nista sto je uradio u muzici od 1986. Ono ja ga postujem zbog onoga sto je uradio u muzici, (opet nije to on uradio sam to je uradio ceo band Leb i Sol, Bodan i ostali) i on je za ove nashe uslove jos dosta i napredan i moderan, mislim kakvi su ostali... a izraz shred i metal, iskreno ne volim izraz shred jer su ga napravili ljudi koji ne razumeju da kazem te "brze" svirache i muziku koju sviraju. Nazalost Vlatko nije ni shreder ni blueser, a sta je stvarno neam pojma niti me zanima, meni su te ideje spoj folka ili etna i jazza uvek iskreno isle na k... ili sviras etno ili sviras jazz, pri tom mislim na jazz u nekoj klasicnijoj formi... :bambi:

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Nov 2010, 19:45

Od 3:30 kreće lagano da se razrađuje solo, od 4:00 kreće šred™. Svejedno, koga ne mrzi, nek posluša sve.

U tom periodu, tj baš te godine, vodili su me matorci na prvi cert u životu. Ovog benda, naravno :). Par godina pre toga sam opsesivno počeo da ih slušam (to je ta faza etno jazz rocka sa prva tri albuma), i mogu reći da je to ono što je nepovratno uticalo na moje poimanje harmonije kao takve. Zajebano je kad ti privale takvu ziku, a ti imaš 4-5 godina.

Što se tiče mešanja etna sa jazzom i sl, imam protiv kada su u pitanju ove naknadno pametne Balkanike, Bilje Krstići™, kao i uostalom cela kamara likova koja se sredinom i krajem devedesetih naprasno opsetila da mi imamo nasleđe™ (što svakako nikako nema veze sa world music ekspanzijom u svetu, ne ne, nema). Ali ovo je nešto drugo (Smak recimo nije preterano moj kanister stomaklije, ali vrlo poštujem i čak gotivim neki deo).

Uostalom, makedonska (i generalno ta južnjačka) zika je vazda umela da mi natera suze na oči. To mi je nešto posebno. Vodio sam klinca na onaj poslednji Leb i Sol reunion cert u decembru 2006, i govno mi se smrzlo kad je krenuo Aber Dojde Donke :šmrc šmrc:

Uostalom:

evo, sad mi se plače :cry:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Nov 2010, 19:48

Svejedno, koga ne mrzi, nek posluša sve.
Poslus'o, davno, vise puta. I posedujem, jos uvek, tu plocu sa najgorim omotom u istoriji svemira. :lol:
evo, sad mi se plače :cry:
E, matori emosi... :P :ziveli:

Ne znam, ja sam na chatu priznao (pa su me zajebavali, ko sto je i red :mrgreen: ) da sam poceo djitru da sviram, izmedju ostalog, ponukan Blatkovim radovima. :mrgreen:
Tako da sam svakako vise emotivno vezan za njegovu muziku i gitarisanje, nego za bilo sta sto su B&B ocvirali, ma koliko bilo tehnicki savrsenije (mislim na Borka) i modernije od onog sto on radi...
Što se tiče mešanja etna sa jazzom i sl, imam protiv kada su u pitanju ove naknadno pametne Balkanike, Bilje Krstići™, kao i uostalom cela kamara likova koja se sredinom i krajem devedesetih naprasno opsetila da mi imamo nasleđe™
U, da to je ogavno. Zanimljivo je da se Vlatko, kao komunisticki pion, tog nasledja malo ranije setio. :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Nov 2010, 20:23

ko što shellbyev ford mustang gt 350 nije brži od nekog namudjenog alfa romea... al alfa romeo je idalje sranje, a mustang gt 350 je idalje predobar

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Nov 2010, 20:29

sinisake wrote: Ne znam, ja sam na chatu priznao (pa su me zajebavali, ko sto je i red :mrgreen: ) da sam poceo djitru da sviram, izmedju ostalog, ponukan Blatkovim radovima. :mrgreen:
Tako da sam svakako vise emotivno vezan za njegovu muziku i gitarisanje, nego za bilo sta sto su B&B ocvirali, ma koliko bilo tehnicki savrsenije (mislim na Borka) i modernije od onog sto on radi...
Što se tiče mešanja etna sa jazzom i sl, imam protiv kada su u pitanju ove naknadno pametne Balkanike, Bilje Krstići™, kao i uostalom cela kamara likova koja se sredinom i krajem devedesetih naprasno opsetila da mi imamo nasleđe™
U, da to je ogavno. Zanimljivo je da se Vlatko, kao komunisticki pion, tog nasledja malo ranije setio. :ziveli:
Ko je zajebavao? Reci imena, stiže im konjskaglava.jpg u inbox.

Mene realno ne zanima Vlatkov rad posle Leb i Sol (a i dobar deo novijeg Leb i Sola je govno), ali na prvih nekoliko albuma to komunističko žbirovsko govno je vaistinu kidalo đitru (usput praveći prave pesme). Kapiram da bi mi bilo možda i zanimljivo da ga sad čujem, makar zbog tog prepoznatljivog™ tona i stila, ali me zapravo mrzi.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Nov 2010, 20:31

nebojsak wrote:Što se tiče mešanja etna sa jazzom

Pocetak i kraj sto se mene tice :)

Oprostite za offtopic, ovde se ipak prica o vrhunskim gitarosima :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Nov 2010, 20:34

E na te likove sam mislio.

Duane