1001 Razlog Za / Protiv Metala
Re: 1001 Razlog Za / Protiv Metala
metal je za neizivljene ljude koji nemaju pojma o muzici i koji procitaju pola pasusa o modusima i misle da znaju svu mogucu teoriju..... e pa decki b b king je za vas kralj iako svira dva tona po solazi....
- Nyarlathotep
- MF veteran
Duane wrote:metal je za neizivljene ljude
sa ovim se slazem.
moram priznati.

ostalo...

Evo bas gledam zadnjih dana,brate sto ti znas da seres ,to je za medalju....metal je za neizivljene ljude koji nemaju pojma o muzici i koji procitaju pola pasusa o modusima i misle da znaju svu mogucu teoriju..... e pa decki b b king je za vas kralj iako svira dva tona po solazi....
Ne mogu da napisem da se ne vredjas na ovo sto sam rekao ali,jednostavno ne mogu da verujem da neko moze da lupi takvu glupost....
ok bio sam pijan za ovo , al in vino veritas
Sto bi znacilo da ti tako stvarno mislis......sto dalje znaci da je to veoma povrsno tumacenje neke muzike i izvodjaca te muzike ali,dobro svako ima svoje misljenjeDuane wrote:ok bio sam pijan za ovo , al in vino veritas

ja kad sam pijan ne mislim... xD ma brate ja kad sam video ovo "Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE ... tacno tako sam i shvatio temu... neam nista protiv metalaca niti malmsteena... a to za izivljavanje je bullshit evo cistog primera... meni je jimi bog i ja bi njemu i kucu zidjo... i kad on stane na sred bine i jebe pojacalo pali gitare i svira zubima... mislim i to je izivljavanje... a posto je ovo battleground onda sam bio direktan... xD nemoj da se ljutis nisam imao nameru nikoga da vredjam... ni malmstina... xD
E ovako ljudi...
Ja sam ne bas nesto strasno mator, ali u odnosu na prosek godina ovde na forumu sam za gerijatriju, i jedina prednost toga je da sam uzivo ispratio neke muzicke pravce od vremena kad su dobijali svoju formu, preko vremena kad su dobili svoj potpuno prepoznatljiv oblik, pa sve do vremena kada su prevazisli svoje okvire, prihvatili razne uticaje, i postali nesto drugo, ili po kriterijumima "tvrde struje" postali seka Perse i prodali se... Mojim roditeljima je muzika bila vise nego bitna, tako da sam odrastao uz mnogo razlicitih muzickih pravaca. Calac je umeo u toku istog dana da pusta Fats Domina, Stravinskog, B 52's, Emerson, Lake & Palmer i Joan Baez... To sad zvuci kao nesto od cega samo moze da se upropasti zeludac
ali zapravo je mnogo dobro, jer sam navikao da slusam muziku, a ne muzicki pravac.
Zasto ja mislim da je lose slusati muzicke pravce, a ne muziku? Zato sto je mnogo nezgodna ona "treca faza", kad muzicki pravac preraste samog sebe, i pocne da se blenduje... Sledbenici pravca ce onda posto poto da se trude da ubede "inoverne" da je to i dalje njihov omiljeni pravac, pocinje svojatanje svega i svacega iz muzicke bastine. Nema pravca u muzici, i obozavalaca pravca, koji se ne ponasaju po toj formuli.
Buduci da mi je metal uglavnom naporan za slusanje, sada ce mozda neko da pomisli da sam na ovom jazz kraju klackalice. Medjutim, bice da niko nije tako bestidno svojatao svetsku muzicku bastinu kao ljubitelji jazza. Ako izuzmemo panove frule peruanskih Indijanaca, i trube meksickih mariacija, svu drugu muziku juzno od Rio Grandea su jazzeri prisvojili. Pa ne moze da bude da je sve sto nije snimljeno u Severnoj Americi Latino Jazz!Pa onda mu sav world music dodje etno jazz, i tako redom... Ponasaju se jazzeri kao da je svaka muzika u kojoj postoji improvizacija - jazz! E pa imam ja za vas jedno veliko iznenadjenje - odsustvo improvizacije doneo je klasicizam. U notama baroknih kompozitora naravno postoji odredjena forma, odredjeni obavezni deo, ali postoji i deo koji je predvidjen za samog izvodjaca, deo gde nema niceg u notama, a izovdjac mora da improvizuje. Ono po cemu je Bah bio cuven za zivota je bilo njegovo izvodjacko umece, oko komponovanja je uglavnom imao probleme. A sam Bah se divio Bukstehudeu, koji je takodje imao odlicne izvodjacke sposobnosti, odnosno improvizatorske sposobnosti. To sto iz starog veka nemamo mnogo notnih zapisa nije zato sto ljudi nisu ulagali trud u zapisivanje nego zato sto se muzika zapisivala malo slobodnije - imas modus, imas neke naznake da li ce melodijska linija da ide uzlazno ili silazno, a ostalo improvizujes. Crkveno pojanje pre 19. veka nije zapisivano, jer se govorili da neko dobro "kroji", sto je sinonim za improvizaciju, i takodje je postojalo nekoliko modusa (kod nas
a ostalo je bilo ostavljeno vestini i muzikalnosti pevaca. Zao mi je ali ti likovi od starog veka, preko pojaca iz ranog srednjeg veka do baroka nisu bili jazzeri, i njihova muzika nije jazz. To je cinjenica.
A vi metalci nemojte da mislite da ste bolji. Samo ste dosadniji i kostimiraniji, pa me mrzi da o vama pisem ovoliko.
Ja sam ne bas nesto strasno mator, ali u odnosu na prosek godina ovde na forumu sam za gerijatriju, i jedina prednost toga je da sam uzivo ispratio neke muzicke pravce od vremena kad su dobijali svoju formu, preko vremena kad su dobili svoj potpuno prepoznatljiv oblik, pa sve do vremena kada su prevazisli svoje okvire, prihvatili razne uticaje, i postali nesto drugo, ili po kriterijumima "tvrde struje" postali seka Perse i prodali se... Mojim roditeljima je muzika bila vise nego bitna, tako da sam odrastao uz mnogo razlicitih muzickih pravaca. Calac je umeo u toku istog dana da pusta Fats Domina, Stravinskog, B 52's, Emerson, Lake & Palmer i Joan Baez... To sad zvuci kao nesto od cega samo moze da se upropasti zeludac

Zasto ja mislim da je lose slusati muzicke pravce, a ne muziku? Zato sto je mnogo nezgodna ona "treca faza", kad muzicki pravac preraste samog sebe, i pocne da se blenduje... Sledbenici pravca ce onda posto poto da se trude da ubede "inoverne" da je to i dalje njihov omiljeni pravac, pocinje svojatanje svega i svacega iz muzicke bastine. Nema pravca u muzici, i obozavalaca pravca, koji se ne ponasaju po toj formuli.
Buduci da mi je metal uglavnom naporan za slusanje, sada ce mozda neko da pomisli da sam na ovom jazz kraju klackalice. Medjutim, bice da niko nije tako bestidno svojatao svetsku muzicku bastinu kao ljubitelji jazza. Ako izuzmemo panove frule peruanskih Indijanaca, i trube meksickih mariacija, svu drugu muziku juzno od Rio Grandea su jazzeri prisvojili. Pa ne moze da bude da je sve sto nije snimljeno u Severnoj Americi Latino Jazz!Pa onda mu sav world music dodje etno jazz, i tako redom... Ponasaju se jazzeri kao da je svaka muzika u kojoj postoji improvizacija - jazz! E pa imam ja za vas jedno veliko iznenadjenje - odsustvo improvizacije doneo je klasicizam. U notama baroknih kompozitora naravno postoji odredjena forma, odredjeni obavezni deo, ali postoji i deo koji je predvidjen za samog izvodjaca, deo gde nema niceg u notama, a izovdjac mora da improvizuje. Ono po cemu je Bah bio cuven za zivota je bilo njegovo izvodjacko umece, oko komponovanja je uglavnom imao probleme. A sam Bah se divio Bukstehudeu, koji je takodje imao odlicne izvodjacke sposobnosti, odnosno improvizatorske sposobnosti. To sto iz starog veka nemamo mnogo notnih zapisa nije zato sto ljudi nisu ulagali trud u zapisivanje nego zato sto se muzika zapisivala malo slobodnije - imas modus, imas neke naznake da li ce melodijska linija da ide uzlazno ili silazno, a ostalo improvizujes. Crkveno pojanje pre 19. veka nije zapisivano, jer se govorili da neko dobro "kroji", sto je sinonim za improvizaciju, i takodje je postojalo nekoliko modusa (kod nas

A vi metalci nemojte da mislite da ste bolji. Samo ste dosadniji i kostimiraniji, pa me mrzi da o vama pisem ovoliko.
bah je ziveo i umro siromasan, a nisu ga bas cenili kao kompozitora, vise kao orguljasa, tek se par vekova kasnije proslavio...
U jebote,ja se uvek ukljucim na 467. postu u najzanimljivije teme
.......slusam SVE vrste MUZIKE (znaci grand i tako to se ne racuna,nije muzika)......al ono sto je neko rekao u prvom postu da metal samo izliva visak energije,masturbacija,bluz=sex itd itd se ne slazem bas......
mislim,rok i metal su mnogo siri pojmovi od "dranja i izzivljavanja na jadnim gitarama"......ja ne mogu da podnesem onaj death metal i pesme koje idu vecinom: "Bleed,knife,blade,die die die die die!!! dz dz dz dz dz Die die die die die dz dz dz dz dz dz dz die die die die",to takodje ne razumem,ali nije istina da nema metal pesama koje pricaju o "kucnom ljubimcu" (rofl
),suncu itd itd.......najlakse cu naci primere u gotici i simfonijskom metalu koji najvise slusam (Nightwish,pesma o suncu,napisana za vreme pomracenja onog poslednjeg "Sleeping Sun",tu uopste ne vidim izlive besa,takodje isti bend,"The Poet and The Pendulum",pesma od 15 minuta u kojoj covek objasnjava kako se zaljubio pa poceo da bezi od stvarnosti,sanja itd itd itd,pa kako se opet zaljubljuje,mnogo dobro
,Within Temptation "Stand my Ground" - filozofska pesma,govori o tome kako treba da drzis do sebe i tako to,razna tumacenja postoje,isto Within Temptation - "Memories",kao kad izgubis nekoga ko ti je drag itd itd)......e,na drugoj strani,imas AC/DC i ostale rok/metal bendove koji nemaju veze ni sa "ubi,zakolji......" ni sa "knja nja nja,volim te,secem vene za tobom,kako mi je sve mracno,nedostajes mi" nego cisto zajebantske pesme koje sluze za "cheer up"
,a ipak imaju neki smisao (vecina bar)....
Znaci,ako ste citali celu poruku smorili ste se do jaja i poenta je da se ja ne slazem da je metal samo "najglasnije,najdzdzdzdzdzibivanije,najteze i to",po mom misljenju to je pravac muzike kao i svi ostali (sa svim mogucim temama u pesmama) samo sa malo punijim i tvrdjim zvukom....meni se to svidja,nekom se ne svidja,to je vec ukus,a ako o tome pocne da se raspravlja,bice veselo

mislim,rok i metal su mnogo siri pojmovi od "dranja i izzivljavanja na jadnim gitarama"......ja ne mogu da podnesem onaj death metal i pesme koje idu vecinom: "Bleed,knife,blade,die die die die die!!! dz dz dz dz dz Die die die die die dz dz dz dz dz dz dz die die die die",to takodje ne razumem,ali nije istina da nema metal pesama koje pricaju o "kucnom ljubimcu" (rofl

Znaci,ako ste citali celu poruku smorili ste se do jaja i poenta je da se ja ne slazem da je metal samo "najglasnije,najdzdzdzdzdzibivanije,najteze i to",po mom misljenju to je pravac muzike kao i svi ostali (sa svim mogucim temama u pesmama) samo sa malo punijim i tvrdjim zvukom....meni se to svidja,nekom se ne svidja,to je vec ukus,a ako o tome pocne da se raspravlja,bice veselo

zbog metala sam birao krajne chudne puteve u zivotu! ponekad uzasshne!
Cudni su putevi gospodnji.Zato ih izbegavam
Nije moja fora-procitao sam negde.

Nije moja fora-procitao sam negde.
ја живим свој живот
за све остало није ме брига
не вјерујем у Сотону
не вјерујем у Бога
моја љубав је бука и брзина
у мојим венама тече крв метална
у мом тјелу је снага небеска
тад постајем
СПИД МЕТАЛ МАНИЈАК!
довољно речено...
за све остало није ме брига
не вјерујем у Сотону
не вјерујем у Бога
моја љубав је бука и брзина
у мојим венама тече крв метална
у мом тјелу је снага небеска
тад постајем
СПИД МЕТАЛ МАНИЈАК!
довољно речено...
ne, nego je apotekarstvo valjda:) lepo napises 'slusam skoro sve vrste muzike'. ja sad mogu da napisem, lupam, slusam sve osim granda, narodne, tehna, elektra, hard roka i regea jer to nije muzika, dakle, slusam sve vrste muzikeslusam SVE vrste MUZIKE (znaci grand i tako to se ne racuna,nije muzika)

nemoj misliti da te napadam, zezam se, ali mi je upalo u oko, nije muzika ono sto ti volis i smatras vrednim, a ovo ostalo je nemuzika, sta li:)
i da, branicu cak i grand od nepravde (pre nego sto se javite da me kamenujete)

- Nyarlathotep
- MF veteran
grand je poziv svinjama na parenje. nije muzika. : )
- zolideathmetal
- Urednik
Znate kako kazu
"Metalni bog je sisao sa neba,
i dosao tamo gde treba"
Pa vi improvizujte
(naravno, no offence, trenutno skidam neki jazz, takodje sviram u technical brutal death metal bendu itd itd)
"Metalni bog je sisao sa neba,
i dosao tamo gde treba"
Pa vi improvizujte

(naravno, no offence, trenutno skidam neki jazz, takodje sviram u technical brutal death metal bendu itd itd)