Grand Production ili zašto nas Bog zaboravi
Re: Grand Production ili zasto nas Bog zaboravi
Auuu, ti si neki mnogo srdit čovek...
Smatram da nikako nismo oštećeni dok nas neko ne prisiljava da slušamo muziku koja nam se ne dopada. I lakše je čoveku dok je u manjini, manje mora da se brine da li je zastranio, jer dok je u manjini veća je verovatnoća da je njegov stav baš njegov, a ne da je indukovan... Ozbiljno se treba zamisliti kad si na strani većine, tu nisu čista posla... Ima izuzetaka, ali toliko malo, da su to izuzeci koji potvrđuju pravilo. Zato se ja ne bih sekirao što većina radi ovo ili ono. Slobodna volja jeste naš najveći usud, ali je isto tako i najveći dar. To što neko po slobodnoj volji pravi pogrešne izbore je po meni samo kolateralna šteta toga što neko po slobodnoj volji pravi prave izbore. Nikad slobodu ne bih sputavao ni u jednoj sferi, upravo iz straha da se ne desi da time bude oštećen neko ko je na pravom putu.
Da li tebe predsedniik mesne zajednice sa ostalim komšijama postroji svako jutro i tera te da slušaš "grandovce" pola sata dok sa rukom na srcu gledaš kako se na jarbol diže državna zastava? Ja bih se kladio da ti se to ne dešava. Dakle slobodan si kao ptica na grani da slušaš šta god hoćeš, i dok tebi niko ne remeti tu slobodu, nemoj ni ti drugima da remetiš slobodu.
Za slučaj da si ovo protumačio kao da ja branim "grandovce" - da odmah naglasim da nisi u pravu. Nikad ih nisam ni voleo, ni podržavao, najblaže rečeno ja ne kapiram ništa što je vezano za njih. Za mene su oni kao cunami na Pacifiku. Svestan sam da postoji ta pojava, žalim zbog žrtava ali više na nekom racionalnom nivou, jer za nešto što je toliko daleko od mene ne mogu da razvijem prave emocije, nisam nikad iskusio ništa slično.
Smatram da nikako nismo oštećeni dok nas neko ne prisiljava da slušamo muziku koja nam se ne dopada. I lakše je čoveku dok je u manjini, manje mora da se brine da li je zastranio, jer dok je u manjini veća je verovatnoća da je njegov stav baš njegov, a ne da je indukovan... Ozbiljno se treba zamisliti kad si na strani većine, tu nisu čista posla... Ima izuzetaka, ali toliko malo, da su to izuzeci koji potvrđuju pravilo. Zato se ja ne bih sekirao što većina radi ovo ili ono. Slobodna volja jeste naš najveći usud, ali je isto tako i najveći dar. To što neko po slobodnoj volji pravi pogrešne izbore je po meni samo kolateralna šteta toga što neko po slobodnoj volji pravi prave izbore. Nikad slobodu ne bih sputavao ni u jednoj sferi, upravo iz straha da se ne desi da time bude oštećen neko ko je na pravom putu.
Da li tebe predsedniik mesne zajednice sa ostalim komšijama postroji svako jutro i tera te da slušaš "grandovce" pola sata dok sa rukom na srcu gledaš kako se na jarbol diže državna zastava? Ja bih se kladio da ti se to ne dešava. Dakle slobodan si kao ptica na grani da slušaš šta god hoćeš, i dok tebi niko ne remeti tu slobodu, nemoj ni ti drugima da remetiš slobodu.
Za slučaj da si ovo protumačio kao da ja branim "grandovce" - da odmah naglasim da nisi u pravu. Nikad ih nisam ni voleo, ni podržavao, najblaže rečeno ja ne kapiram ništa što je vezano za njih. Za mene su oni kao cunami na Pacifiku. Svestan sam da postoji ta pojava, žalim zbog žrtava ali više na nekom racionalnom nivou, jer za nešto što je toliko daleko od mene ne mogu da razvijem prave emocije, nisam nikad iskusio ništa slično.
ma ok je da ta muzika postoji... skroz, ali mislim da je to muzika kojoj je mesto u kafani, mislim with all due respect al tamo je nastala red je i da ostane, a od onog momenta kad se kafanska pevacica popela na binu a iza nje "tuche" marshall... pa eej... malo preterivanje...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa ok, neka bude...Kristijan wrote:Auuu, ti si neki mnogo srdit čovek...
Ne tera, ali su provalili jos pre desetak godina AIWA sprave koje mogu da se mnooogo pojacaju, tako da ti hteo ne hteo cujes ipak tu fucking muziku, a to se i tebi desava, kontam (mozda i ne ako zivis u zgradi gde je super izolacija)Da li tebe predsedniik mesne zajednice sa ostalim komšijama postroji svako jutro i tera te da slušaš "grandovce" pola sata dok sa rukom na srcu gledaš kako se na jarbol diže državna zastava? Ja bih se kladio da ti se to ne dešava.
Pa niko ne prisiljava, samo kad upalis TV to je tu, kad izadjes u grad da se prosetas, iz svakog lokala ide to, kad se vozis u autobusu, opet isto, kad sednes u taxi isto, 90% populacije to slusa, pa gde god da krenes, van svog doma, cujes tu muziku...(mislim ok MP3 playeri i to- sigurno ce neko napisati)....matram da nikako nismo oštećeni dok nas neko ne prisiljava da slušamo muziku koja nam se ne dopada.
Neka, ok je to da svako slusa sta hoce, ali ja sam i za to da se podeli bar 50% - 50% sto se tice bar medija...jer ovce gledaju TV i upijaju sve sto im je ponudjeno...Mnogi ljudi nikada nisu ni imali prilike da cuju nesto drugo, jer nemaju gde, a mozda bi im se nesto drugo svidelo, a ne nekvalitetna (nesmem da kazem ni muzika jer to sto se kod nas forsira ne sme da ide u istoj recenici sa "muzika") obmana.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Apsolutno se slazem...Duane wrote:ma ok je da ta muzika postoji... skroz, ali mislim da je to muzika kojoj je mesto u kafani, mislim with all due respect al tamo je nastala red je i da ostane, a od onog momenta kad se kafanska pevacica popela na binu a iza nje "tuche" marshall... pa eej... malo preterivanje...
okej, za pocetak, jako usko razmisljas. ne prozivam te (iako volis da mislis da te prozivam, ne znam zasto:) ), samo ti kazem, pogledaj objektivno. okej, ta muzika je sranje, ti ljudi su povrsni, mediji su opredeljeni. ajmo ovako, hoces da mi kazes da ti nisi povrsan i da tebe u nekim drugim sferama zivota, ako vec nije u muzici, ne rade neki popularni tripovi za mase? od filmova gledas iskljucivo tarkovskog i ejzenstajna? od knjiga citas samo dostojevskog i hamsuna? naravno da ne. tako da ako 90% ljudi nesto gotivi sto ti ne gotivis, nabij te sluske u usi i slusaj sta god ti je drago. ako smaraju i pustaju preglasno, onda krse tvoja gradjanska prava i zovi muriju slobodno. naravno, i za tebe vazi isto. zivimo u demokratiji i to je normalno, 90% naroda je jednostavno neobrazovano, povrsno i glupo, a tih 90% diktiraju trendove zato sto ih ima vise. i nema svrhe gledati to kao dobro ili lose jer je jednostavno tako. kad budemo ziveli u nekoj oligarhiji ili platonovoj plemenitoj tiraniji, e ONDA cu da te podrzavam do poslednjeg daha, mame mi.nemanjavelimirovic wrote:Pa ok, neka bude...Kristijan wrote:Auuu, ti si neki mnogo srdit čovek...
Ne tera, ali su provalili jos pre desetak godina AIWA sprave koje mogu da se mnooogo pojacaju, tako da ti hteo ne hteo cujes ipak tu fucking muziku, a to se i tebi desava, kontam (mozda i ne ako zivis u zgradi gde je super izolacija)Da li tebe predsedniik mesne zajednice sa ostalim komšijama postroji svako jutro i tera te da slušaš "grandovce" pola sata dok sa rukom na srcu gledaš kako se na jarbol diže državna zastava? Ja bih se kladio da ti se to ne dešava.
Pa niko ne prisiljava, samo kad upalis TV to je tu, kad izadjes u grad da se prosetas, iz svakog lokala ide to, kad se vozis u autobusu, opet isto, kad sednes u taxi isto, 90% populacije to slusa, pa gde god da krenes, van svog doma, cujes tu muziku...(mislim ok MP3 playeri i to- sigurno ce neko napisati)....matram da nikako nismo oštećeni dok nas neko ne prisiljava da slušamo muziku koja nam se ne dopada.
Neka, ok je to da svako slusa sta hoce, ali ja sam i za to da se podeli bar 50% - 50% sto se tice bar medija...jer ovce gledaju TV i upijaju sve sto im je ponudjeno...Mnogi ljudi nikada nisu ni imali prilike da cuju nesto drugo, jer nemaju gde, a mozda bi im se nesto drugo svidelo, a ne nekvalitetna (nesmem da kazem ni muzika jer to sto se kod nas forsira ne sme da ide u istoj recenici sa "muzika") obmana.
evo ti jos jedan primer sireg gledanja: dodje sad lepo neki betoven na forum i jebe nam svima mater neobrazovanu i seljacku i prica kako to sto mi slusamo nije muzika i kako on stalno cuje neki metal i rok kako gruvaju u komsiluku, a on oce da pusta baha, a ono patku, u autobusu rokic, na radiu rokic. kapiras sta ti pricam? i molim te nemoj da reagujes burno, nego razmisli o ovome sto sam napisao.
ja licno, ako budem sebi dozvolio da kazem da mrzim nekog koga ne poznajem i nije mi nista uradio (iz toga izuzimam slobu i tako te likove) i da mrzim neki muzicki zanr (o da, turbofolk je muzicki zanr, svidelo se to nama ili ne), slobodno cu da se upucam, jer sve ono za sta se borim nece imati smisla i prodacu samog sebe. jaaaaaako bitna stvar koje se drzim kao pijan plota: nisam ja bogom dan da delim pravdu i krivdu i otvoren sam za S.V.E. i spreman da mi se pokaze da gresim u S.V.E.M.U. jer su ljudi jedinke i dosta toga je individualno, pa onaj najgluplji lik misli za sebe da je najpametniji, tako da, ostavljam rezervu da gresim, da sam preglup i slicno. i zato reagujem, nemanja, na tvoje postove, jer sam alergican (jebiga, izvini, ali stvarno jesam) kad neko plasira svoje stavove kao fakat.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ok, onda se nismo razumeli dobro, sve sto pisem uglavnom naglasim da je moj subjektivan stav, ali eto nisam u ovoj temi i izvinjavam se! NIje ni bitno, nesto sam ovih dana fucked up moguce, mada sad je bolje...(dve dobre probe i do jaja)...Drago mi je da ima normalnih ljudi, samo nacin izrazavanja sebe je drugaciji u nekim stvarima...pa sta sad...da smo svi isti bilo bi dosadno...nebi ni bilo potrebe pricati o nicemu vise...zar ne
E sad..ok hvala ti na re postove, shvatam u cemu je rec, tako da necu vise pisati na ove teme da nebih jos nekoga iziritirao, to mi nije namera... izvinjavam se. Bolje da se drzim onih gitaristickih tema....
Enjoy

E sad..ok hvala ti na re postove, shvatam u cemu je rec, tako da necu vise pisati na ove teme da nebih jos nekoga iziritirao, to mi nije namera... izvinjavam se. Bolje da se drzim onih gitaristickih tema....

Enjoy
ma pisi, sta sad, pa normalno je da smo razliciti. nisam se ja iziritirao, samo sam reagovao jer ja imam drugaciji stav i hteo sam kao da ti ukazem na neke stvari. onda ti mozes da reagujes sa kontra tripovima i da ukazujes meni na neke stvari, mislim, pogresno si razumeo ako si mislio da sam se ja sad nesto primio, mozda tako deluje, ja stvarno ne znam, ali ne, uopste ne shvatam ovu raspravu licno i niti sam se iziritirao niti nesto emotivno odreagovao, cisto plasiram neke svoje stavove i razlicite aspekte gledanja na stvari...a ti naravno mozes da mi das utuk na utuk, tj da mi pokazes kako su mi stavovi bulja:)
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Sledece je moj SUBJEKTIVAN STAV (da ne bude posle nejasnoca) :
Samo kratak odgovor i ovde...ok to tolerancija i opusteno, zato nam je scena takva i kakva je...svi mudro cute i nista ne rade...svi smo demokrate i kao ok smo sa svima...ma daj...Ja emotivno reagujem na glupost i da ja to zaista mrzim taj turbo shit folk i estradne egzibicije i sav taj shljam...neka oni uzimaju pare masi i to...dobri su muzicari i oni su nasli modus da sviraju a da zive od toga i te price....pa dokle oni da se tako kotiraju, super kao pametni su , a mi ih jos podrzavamo u tom "pametnom" sr*nju...neznam, ja sam iz druge price...manite se tolerancije - deca ce vam slusati folk i raditi sve ono lepo sto rade nove generacije...
(inace ovo sam pricao ranije i na raznim medijima...)
Necu vise da pishem na ovu temu... to je to..sad vi odgovarajte koliko god vam volja...
CHEERS!
PS Sloba i ti likovi su ti isto sto i estradni kreteni koji nam to rade sto nam rade godinama...zbog nekih filmadzija svi misle da smo mi cigani, zbog nekih muzikanata, svima je jasno da smo isti kao turci i njihova muzika...Nemam nista protiv nikoga niti sam bilokakav rasista i to, stavise protiv toga sam, ali opet zivim ovde, i to je zaista veliki problem...a necu da bezim napolje, pa pokusavam da bar imam oko sebe ljude koji ce slobodno pljunuti ono sto mrze i reci argumentovano zasto recimo ne valja da se slusa folk i sta to cini mladom mozgu: "DODJI I UZMI ME (J**I ME)" - peva devojcica koja ima 7 godina u mom komsiluku...mhm..odvratno zar ne...
- Inache i na poslednjoj zavrshnoj likovnij izlozbi u BG na primenjenoj umetnosti jedan momak je napravio interesantnu montazu...video klip u kojem devojcica koja ima cirka 10 godina peva i plese uz bljutave tekstove nekih od nasih najpoznatijih i u medijima najprisutnijih "umetnika"...
I'm OFF
Samo kratak odgovor i ovde...ok to tolerancija i opusteno, zato nam je scena takva i kakva je...svi mudro cute i nista ne rade...svi smo demokrate i kao ok smo sa svima...ma daj...Ja emotivno reagujem na glupost i da ja to zaista mrzim taj turbo shit folk i estradne egzibicije i sav taj shljam...neka oni uzimaju pare masi i to...dobri su muzicari i oni su nasli modus da sviraju a da zive od toga i te price....pa dokle oni da se tako kotiraju, super kao pametni su , a mi ih jos podrzavamo u tom "pametnom" sr*nju...neznam, ja sam iz druge price...manite se tolerancije - deca ce vam slusati folk i raditi sve ono lepo sto rade nove generacije...

Necu vise da pishem na ovu temu... to je to..sad vi odgovarajte koliko god vam volja...

CHEERS!
PS Sloba i ti likovi su ti isto sto i estradni kreteni koji nam to rade sto nam rade godinama...zbog nekih filmadzija svi misle da smo mi cigani, zbog nekih muzikanata, svima je jasno da smo isti kao turci i njihova muzika...Nemam nista protiv nikoga niti sam bilokakav rasista i to, stavise protiv toga sam, ali opet zivim ovde, i to je zaista veliki problem...a necu da bezim napolje, pa pokusavam da bar imam oko sebe ljude koji ce slobodno pljunuti ono sto mrze i reci argumentovano zasto recimo ne valja da se slusa folk i sta to cini mladom mozgu: "DODJI I UZMI ME (J**I ME)" - peva devojcica koja ima 7 godina u mom komsiluku...mhm..odvratno zar ne...

I'm OFF
...A kad se presluša USA Top 20, a ono sve puca od kulture, umetničkog kvaliteta, ličnog pečata i identiteta, tekstovi sve go Šekspir do Šekspira, muzika nikad originalnija, sve pevačice su smerne i daju primer omladini koje vrednosti treba slediti? Tj gde je to na ovoj planeti istinski kvalitetna muzika mainstream? I gde to na ovoj planeti najomiljenija muzika jedne nacije nije modernizovana varijanta njihovog etnosa, zašećerena, izsintetizovana i onda u plastici servirana konzumentima koji i onako pojma ne znaju? Tj, kako je to tačno moralno i kulturno superiorniji crnac reper u odnosu na narodnu pevaljku?
Niko nama ništa ne radi godinama, mi to radimo, takav je narod, i to ne samo ovaj. Naravno, moglo bi bolje, ali zašto bi neko prodavao bolje kad može i ovo, lošije?

Niko nama ništa ne radi godinama, mi to radimo, takav je narod, i to ne samo ovaj. Naravno, moglo bi bolje, ali zašto bi neko prodavao bolje kad može i ovo, lošije?
Dushan S wrote:...A kad se presluša USA Top 20, a ono sve puca od kulture, umetničkog kvaliteta, ličnog pečata i identiteta, tekstovi sve go Šekspir do Šekspira, muzika nikad originalnija, sve pevačice su smerne i daju primer omladini koje vrednosti treba slediti? Tj gde je to na ovoj planeti istinski kvalitetna muzika mainstream? I gde to na ovoj planeti najomiljenija muzika jedne nacije nije modernizovana varijanta njihovog etnosa, zašećerena, izsintetizovana i onda u plastici servirana konzumentima koji i onako pojma ne znaju? Tj, kako je to tačno moralno i kulturno superiorniji crnac reper u odnosu na narodnu pevaljku?![]()
haha,genijalno
da kazem i ja koju
evo na primer u nisu ima neka nova lokalna tv stanica i sad kao nece da pustaju narodnjake i dizelase i tako to i sve ok i sve super
i sad pustaju sta vec pustaju neki main stream rok i pop i sta vec
i posle 10 min gledanja i slusanja toga covek se smori gore nego sa ovim seljacima,ovamo bar neka pevacica izvadi sise i slicno da razbije monotoniju
sve je to stvar ukusa(a bome i neukusa xD)...
Good point!vasko wrote:i sad pustaju sta vec pustaju neki main stream rok i pop i sta vec
i posle 10 min gledanja i slusanja toga covek se smori gore nego sa ovim seljacima,ovamo bar neka pevacica izvadi sise i slicno da razbije monotoniju
A i USA Top 20 je prepun sisa...
- daemon's_smile
Tatatatira drugari!!!
Elem, pozdrav svima sa foruma, drago mi je sto sam vas pronasao ....
konacno neko zdrave pameti za pricu o muzici.
Sto se tice teme, i sam sam dosta zaprepascen pojavom koja se naziva Grand.
Medjutim donekle i kapiram tu pojavu... tipa to je samo showbusiness i nismo mi tu nista novo izmislili.
I sami ste rekli kako u americi postoji MTV, isto Vam je to njesra samo sto kod njih harmooonika nije main stream pa zvuci malo drugachije.
Kao argument mogu da navedem i jednu pesmicu za koju sam siguran da svi znate "Dire Straits - Money for nothing"
Eto ta pesma ulazi u sustinu ovog problema, i samo je dokaz da i kod njih taj problem postoji odavno. Fenseraj, zezanje, loodilo
Takodje pesma je i dokaz o tome da tamo postoji i druga strana, tacnije umetnici koji znaju sta je muzika, znaju da komponuju, sviraju, pisu tekstove.
Ali sto je najbitnije pomenuta pesma je dokaz da postoji i publika koja to ume da ceni i koja je protiv MTV-a.
Mislim da je i kod nas ista situacija i cini mi se kada malo bolje razmislim da tako mora i da bude. Jednostavno postoje ljudi koji muziku uzimaju zdravo za gotovo, oni je jednostavno dozivljavaju kao jos jedan nacin da se ubije vreme. Nikada se nisu ni zapitali treba li ta muzika mozda da im prenese poruku, moze li muzika da im pruzi neko unutrasnje zadovoljstvo. Takvi ljudi se sasvim sigurno isto ophode i prema drugim stvarima u zivotu, skoro sam siguran da se nikad nisu zapitali sta je to zivot, ko nas je stvorio, kako je nastala DNK i treba li stvarno da preduzmemo nesto povodom globalnog zagrevanja?
Jednostavno nije moguce promeniti njihov pogled prema muzici, kao sto nije moguce objasniti jednoj amebi da se mi nalazimo u 3D prostoru.
Izvinjavam se sto sam mozda malo skrenuo sa teme, ali cilj mi je bio da Vam slikovito objasnim uzaludnost pokusaja da se njima objasni kako je taj grand shund, kako to nije muzika vec samo neslana sala. Cinjenica je da njima nije potrebno nista vise od toga, oni ne zele da im se njihov mozak aktivira prilikom slusanja neke pesme. Njih ne interesuje poruka koju bi im neka pesma mogla preneti (Cak nisu ni svesni da je tako nesto moguce). Za njih su alkohol, zuta stampa i grand sve sto im treba i tu je kraj!
jbg, Life's a piece of shit When you look at it
Mislim, da nemam sta vise da dodam o tome .... jednostavno neka se oni truju tom pojavom (ne mogu da kazem da je muzika) a sto se mene tice :" You can shoot my butt and fill the whole, but you can't kill the spirit of R'n'R
!"

Elem, pozdrav svima sa foruma, drago mi je sto sam vas pronasao ....

Sto se tice teme, i sam sam dosta zaprepascen pojavom koja se naziva Grand.
Medjutim donekle i kapiram tu pojavu... tipa to je samo showbusiness i nismo mi tu nista novo izmislili.
I sami ste rekli kako u americi postoji MTV, isto Vam je to njesra samo sto kod njih harmooonika nije main stream pa zvuci malo drugachije.
Kao argument mogu da navedem i jednu pesmicu za koju sam siguran da svi znate "Dire Straits - Money for nothing"

Eto ta pesma ulazi u sustinu ovog problema, i samo je dokaz da i kod njih taj problem postoji odavno. Fenseraj, zezanje, loodilo

Takodje pesma je i dokaz o tome da tamo postoji i druga strana, tacnije umetnici koji znaju sta je muzika, znaju da komponuju, sviraju, pisu tekstove.
Ali sto je najbitnije pomenuta pesma je dokaz da postoji i publika koja to ume da ceni i koja je protiv MTV-a.
Mislim da je i kod nas ista situacija i cini mi se kada malo bolje razmislim da tako mora i da bude. Jednostavno postoje ljudi koji muziku uzimaju zdravo za gotovo, oni je jednostavno dozivljavaju kao jos jedan nacin da se ubije vreme. Nikada se nisu ni zapitali treba li ta muzika mozda da im prenese poruku, moze li muzika da im pruzi neko unutrasnje zadovoljstvo. Takvi ljudi se sasvim sigurno isto ophode i prema drugim stvarima u zivotu, skoro sam siguran da se nikad nisu zapitali sta je to zivot, ko nas je stvorio, kako je nastala DNK i treba li stvarno da preduzmemo nesto povodom globalnog zagrevanja?
Jednostavno nije moguce promeniti njihov pogled prema muzici, kao sto nije moguce objasniti jednoj amebi da se mi nalazimo u 3D prostoru.
Izvinjavam se sto sam mozda malo skrenuo sa teme, ali cilj mi je bio da Vam slikovito objasnim uzaludnost pokusaja da se njima objasni kako je taj grand shund, kako to nije muzika vec samo neslana sala. Cinjenica je da njima nije potrebno nista vise od toga, oni ne zele da im se njihov mozak aktivira prilikom slusanja neke pesme. Njih ne interesuje poruka koju bi im neka pesma mogla preneti (Cak nisu ni svesni da je tako nesto moguce). Za njih su alkohol, zuta stampa i grand sve sto im treba i tu je kraj!
jbg, Life's a piece of shit When you look at it

Mislim, da nemam sta vise da dodam o tome .... jednostavno neka se oni truju tom pojavom (ne mogu da kazem da je muzika) a sto se mene tice :" You can shoot my butt and fill the whole, but you can't kill the spirit of R'n'R

Pozdrav, dobrodosao i... svidja mi se tvoje razmisljanje... ono lepo i kulturno... svako ima "svoju muziku" pa ko voli nek' izvoli i slobodan jeda slusa sta god hoce...
Ali... ovo mi je tvoja najjaca izjava!
Ali... ovo mi je tvoja najjaca izjava!
daemon's_smile wrote:Jednostavno nije moguce promeniti njihov pogled prema muzici, kao sto nije moguce objasniti jednoj amebi da se mi nalazimo u 3D prostoru
netacno:) znam dosta takvih koji, recimo, citaju pet knjiga dnevno, mastaju ko blesavi, introspektivni su i introvertni u pizdu materinu, pa s muzikom nemaju veze, niti je shvataju dublje od atmosferske melodije dok sede ili rade nesto peto.Jednostavno postoje ljudi koji muziku uzimaju zdravo za gotovo, oni je jednostavno dozivljavaju kao jos jedan nacin da se ubije vreme. Nikada se nisu ni zapitali treba li ta muzika mozda da im prenese poruku, moze li muzika da im pruzi neko unutrasnje zadovoljstvo. Takvi ljudi se sasvim sigurno isto ophode i prema drugim stvarima u zivotu