Borko Mitic ili Bane Jelic

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Borko ili Bane?

Poll ended at 06 Dec 2010, 00:09

Borko
18
67%
Bane
9
33%

Total votes: 27

Baćala

Re: Borko Mitic ili Bane Jelic

Post by Baćala » 02 Dec 2010, 01:28

Večita dilema: jel sviraju mooda od 100 kila ili glava..........
ipak 100 kila je sto kila pa vi vidite....... :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2010, 01:33

Sviranje je licno zadovoljavanje intimne ljudske potrebe. Potrebe za komunikacijom, potrebe za lepim, potrebe za glasom. Postoji i potreba za hranom, koja je slicne prirode, pored toga sto je esencijalna za fizicki opstanak.

Kad jedes, da li jedes mudima ili jedes glavom?

Baćala

Post by Baćala » 02 Dec 2010, 01:35

Pa slično je da.................. sviraš-jedeš-jebeš........ otuda ta dva pristupa! bliži mi je drugi

Dushan S

Post by Dushan S » 02 Dec 2010, 02:04

dweezil wrote:
Dushan S wrote: Mislim da to neko "unutrašnje bogatstvo" može biti nekog ljudskog, kvalitativnog tipa kap što ga imaju Nofler, Dilan, Gabriel, Waits itd, a može biti i instiktivno, strogo muzikalno
pa Dylan, Knopfler i Waits su bash primeri tog instinktivnog u muzici
Dushan S wrote:Mozart je mogao da pravi kompozicije a da nije dostigao ikakvu ljudsku dubinu
sad si ga odvalio za sve pare

bez uvrede ali mislim da se trudis da ispadnes pametniji nego sto jesi :bambi:
Naravno, ja sanjam svake noći kako dolazim na muzički forum i svi mi se klanjaju zbog toga što sam toliko intelEgentan ::ranting:: :bravo: Samo mi je sad malo neprijatno zato što si me provalio :)
Mocart nije mogao da ima ikakav sadržaj sa 7 godina, naravno. Šta sedmogodišnjak zna? Šta ga je bolelo u životu duboko pa da to prenese u note? Je li voleo i izgubio, doživeo smrt bližnjih, imao nade pa doživeo razočaranja itd? Dakle, neovisno o zastrašujućoj muzikalnosti i talentu - nije imao nikakvu specifičnu dubinu kao osoba. Ukoliko ti imaš neke konkretne informacije da je Mozart u tom smislu bio zreliji nego svoji vršnjaci, evo podeli sa mnom i ja ću promeniti mišljenje :) Jel smo se sad razumeli? Jbg, vidiš kakav sam moram da nastavim da se pravim pametniji nego što jesam! :ziveli:

A ono gore za instiktivno, tja, možda mi je i trapav izraz, pričamo o stvarima koje su neopipljive i za koje u suštini ne postoje specifični termini. kad kažem na "instiktivno" mislim na to da nečiji muzički izraz nije posledica neke velike sume njegovog životnog iskustva i znanja koje se meri u dugoj kilometraži, već da je jednostavno, sirovo muzikalan, kao eto gorepomenuti mocart. Ti misliš na instikt verovatno kao nešto vezano za "feeling", "guts", pretpostavljam.

EDIT: Evo idem redom pa prevideh Dersuov post - sad videh da je u neku ruku umesto mene odgovorio, i to na istoj talasnoj dužini.

Dushan S

Post by Dushan S » 02 Dec 2010, 02:10

dweezil wrote:kapiram ja rodjache dobro o cemu ti pricas ali je Dusan upotrebio suvise grub izraz, ako vec polemisete o ozbiljnim temama onda to nemojte raditi ofrlje i preko one stvari, a bas su te rane Mozartove kompozicije primer jednostavnosti genija. Al iskreno @Dersu da ti kazem malo je debilno da sad ja tebi odgovaram ili Dutji na svaku vasu napisanu filozofsku misao. Al ono ostace ovde vase reci kao biseri mudrosti. Da onaj koji nista ne zna nauci od nekoga koji misli da sve zna.
Inače, sad ozbiljno, vidiš kad pročitam ovaj post- ako zaista imaš ovakav utisak, bolje razmisli o tome da li je u pitanju neka tvoja karakterna osobina - pošto se personalno ne osećam superiorno (mada ne bi bilo loše, ima to svojih prednosti, na primer kada se osećaš superiorno, onda možeš da dođeš na temu na internetu i da napušiš nekoga kako lupa i filozofira a nema pojma!) :D Retko ovde na forumu post-ujem, i to samo kad mislim da NEŠTO znam o onome o čemu pričam - pa sam onda i kuražan :D Ako tebi to smeta jer ti je bitan neki prosek, evo ja mogu da odem na neke druge teme i napišem da se uopšte ne kapiram u ono o čemu pričate, tek da se vidi da ne znam sve. Recimo, na jedan post u kome nešto kažem šta mislim, dopišem dva na drugim temama sa sadržajem kako nemam pojma o temi?
Čak ako želiš, i ako ćeš se od toga bolje osećati - evo reci mi neku oblast kojom dobro vladaš ili za koju si se školovao i ja ću ti takođe, iskreno priznati da se u to bolje kapiraš od mene. Ako treba pošalji i dokument pa ću ga potpisati - mislim - ne treba da dopuštaš da te brine mogućnost da sve znam ako već možemo dokazati i imati crno na belo da NE ZNAM SVE :mrgreen: Jel se slažeš, pa ako se slažeš, šalji papire :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 Dec 2010, 03:17

dvejn:
ako uzmemo da je tacno da ljudi imaju pristup tom nekom platonsko/kantovskom pool of music, opet se moze postaviti pitanje kvaliteta pristupa, sto se opet svodi na merenje i individualnost. mislim da si previse otisao u teoretisanje, a da se to u praksi svodi na isto, kakav god da je fazon.

btw, muzika je kralj, pade mi na pamet ovo, gledali ste inception:
http://www.youtube.com/watch?v=Q2sD3QvwnjY
:)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2010, 07:56

Prevedem ja celu ovu pricu ortaku (aj sad, znate ko je) i kaze on meni:

"Cek, oni su po tebi kreteni? Pa i ti si kreten!?! To sto sad ti pricas njima, to je ko da si meni rekao, e oces nesto slatko? A ja necu. Jede mi se slano. Sad ti ubi slatko, posto nemas slano na gajbi, a ne jede se ni tebi. Meni se jedu slane perece i djevrek, piroske, a tebi dobosz torta."

I tu sam shvatio koliko je ovo uzaludno. :kokice:

nebojsak

Post by nebojsak » 02 Dec 2010, 09:09

:kokice:

Ima ona nova Vs tema, čekaju dvojica nekih gitarista na vas.

Off: sinoć se ubi tražeći SI jedinice za muda, duh i stav. Drljao nešto đitru pa hteo da izmerim koliko čega izlazi iz mene.

dweezil

Post by dweezil » 02 Dec 2010, 09:33

ma cool @Svilokos ono skapirao sam ja sve sto ste ti i @Dersu napisali ovde i sa vecim delom se slazem al ono, kad krene da se filozofira malo shire ako se neko precizno ne izrazava zapetlja se kao pile u kuchine, dobro to i jeste char filozofije. :bambi: Flea je jednom dobro rekao kad su ga pitali o muzici, on je rekao lupam da mu je podjednako bitan i album od Van Halena i od recimo Clash, znaci umetnciko delo se ne meri samo po nekoj dubini neznam ni ja politickom angazmana ili koliko je uspelo da zadre u dubine ne znam poimanja coveka il sta vec, da ne pocnem sad i ja da filozofiram, vec pre svega i po svojoj iskrenosti i po jednostavnosti, tako da ono nista nije manje znacajan za knjizevnost recimo Salinger od recimo Tolstoja, mislim da ste opet krenuli da poredite stvari koje jednostavno ne trpe poredjenje. :bambi:

dweezil

Post by dweezil » 02 Dec 2010, 09:41

a to da ako je neko mlad ili ima malo godina da bi uneo u svoje izvodjenje ili komponovanje zrelost i neku patinu odraslog coveka, to ne da ne stoji nego ono, muzika je najbolji primer da to ne vazi. :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2010, 09:48

Najveci shredder u slikarstvu:

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 02 Dec 2010, 10:15

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Dec 2010, 10:45

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2010, 10:59

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 02 Dec 2010, 12:18

nebojsak wrote:Image
E, al' i ovaj je opako sredao, dok nije presao na jazz. :wink:

Dersu, ne prdi, casti ti.
vec pre svega i po svojoj iskrenosti i po jednostavnosti
Iskrenost kao kriterij bas i nije very drazest (™). Elem... ima u jednoj knjigi jedna super pricica o tome. Mlad jedan polupesnik objavi neko svoje cedo, a kritika ga ispljuva ko forumasi Baneta. Ljubavnicka je pesma bila, nalazili su kriticari da je: neiskrena, pateticna, puna opstih mesta...
No, dolazi ironicni obrt:
Mladac se samo nekoliko dana nakon objavljivanja tog nesudjenog hita ubio, zbog nesretne ljubavi. Aj, ziveli! :ziveli:

Post Reply