Mrav wrote:Mislim, stvar je kod svih tih "podkultura" pokušaj da se bude "kul". Statistike kažu npr. da 4 od 5 amerikanaca misle da su kul, i sad je to najbitnije biti "kul", a biti svoj, razmišljati svojom glavom, to je sporedno. Naravno da ne mogu svi da budu kul, ali svi masovno misle što je najgore "trude se" da budu kul. Ako tako treba da se bude kul, izvinite me ali ja neću biti nikad kul

.
Meni se cini da svako ko misli da "misli svojom glavom", istovremeno misli da je kul

i iznad ostalih (sto se uklapa u taj neki propovednicki/hipster/pseudo filozofski/pseudo humani trip), a u stvari ima izuzetno drkadzijski stav. Npr postoje ljudi koji idu tom logikom da ih boli patka sta drugi misle o njima, oni su zadovoljni sobom, i to ih ne dotice, i zato su kul, pa se prema svima ponasaju kao da su totalni idioti i nedostojni njihovog drustva, a nisu ni hip ni fensi ni metal....
Nemoj da pomislis da ovo pricam za tebe, samo sam se nadovezao jer znam neke takve ljude.
Sa druge strane, svi smo manje vise takvi, vecina bar na neku grupu ljudi gleda sa visine. Metalci na fensere i emose, fenseri na metalce, skinsi na cigane, pankere, pedere, jevreje (...) ldp-ovci na sve ne-ldp-ovce... Fakultetlije na one koji nisu zavrsili... Vecina gaji neke predrasude, naravno, ne svi iz cele grupacije (izuzev skinsa, oni svi diskriminisu

)... Evo i ovde koliko hejta prema celoj grupi ljudi...
Slazem se sa nebojsom, malo je smesno svako hejtovanje cele subkulture, metalci/fenseri/punkeri/emosi/hipsteri svi obuhvataju iste tipove ljudi koji su potpali pod razlicit uticaj. Zbog toga mozes naci izuzetno kul i fensere i hipstere i emosse i pedere, a isto tako teske sabancine, jedina razlika je sto ce fensi saban da nosi kajlu, vice br'te i trudi se da popljuje svakoga ko ne misli da treba da se ode puskama na kosovo, metalac shaban ce da smara sve zive o npr filozofiji i muzici i kako je sranje sve sto nema rectumfrier na snimku (eventualno marshall ili engl

), a hipster saban ce da pljuje, lupam, one koji jedu pljeske, i sve koji misle da ne treba priznati nezavisnost shiptarima i td...
Mislim, na isti ovakav nacin mozemo pljuvati i metalca koji gradom ide u martinkama koznim pantalonama, koznom kaputu, corps shminkom (ili kako se to vec zove) i narukvicom sa bodljama, i lika koji na faks (koji studira) dolazi u odelu i sa kravatom, i lika sa trenerkom vezanom iznad zgloba da se vide carape i maxerice, a cinjenica je da na svakom faksu mozes naci svakog pripadnika bilo koje subkulture, samo je pitanje kakav je covek...
Ako je samo izgled u pitanju, onda svakome mozemo naci nesto zbog cega cemo mu se smejati...
Mrav wrote:Da, slažem se ovi "emosi" su mi simpatičniji od hipstera onda, uglavnom i ne srećem mnogo emosa, to je uglavnom trend sada kod malo mladje populacije, ali hipstera na svakom koraku.
Mi mjetaleri smo istrebili emose, uterali smo im stra' u kosti, pa su morali da shape-shiftuju u hipstere

Poslednjeg emosa sam vid'o pre par godina

Sad mi zao, nema vise ni emo djevojcica