Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Funkomat
MF veteran

Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

Post by Funkomat » 14 Jan 2008, 02:11

Sezax wrote:
Ja to nikad ne bih kupio jer je bacanje para samo zato sto gitara ima prasine na sebi...Mogu i ja za 40 godina da kenjam kako mi se Jackson poboljsao jer je star 40 god pa da ge prodajem za velike pare...

Mozes da ga prodajes... Ali ga neces prodati

Sezax

Post by Sezax » 14 Jan 2008, 11:01

U to vec nisam siguran.Ali to je bilo banalno poredjenje.Evo moj doprinos hate-a:
Na Fenderu mi se nista ne svidja.Da krenemo od gore prema dole:Headstock masivan i odvratan izgleda kao jedan dio muskog polnog organa,U nekim Stratovima su plasticni inlay-i sto mi nekako odmah asocira na kineze(naravno da nisu kinezi ali asocira). Tijelo je sto ti rece zaobljeno:ima neke lafo rogove koji i ne lice na rogove nego na okrajke hljeba,A da ne pricam sto svaki ima pickguard kao da nisu mogli da odrade zicenje bez rezanje cijele gitare.A ne privlaci me previse ni ono sto je input jack na "licu" gitare.Zvuk ne odgovara mojim pravcima sviranja tako da Ibanez ovde pobjedjuje i po zvuku i po izgledu.A sama cinjenica da Fender made in U.S.S kosta MNOGO vise para samo zato sto je iz amerike je mnogo gadna (isto se odnosi i na fendere stare 40 god).

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 14 Jan 2008, 11:45

gibson. nemam preterane razloge. fender mi je nesto najruznije na svetu, a ibanez i mogu da podnesem vizuelno.
sto se tice zvuka, zavisi, ali opet fender ispusava:)
za neki bluz ili rokic mi je les pol do jaja, a recimo za thrash ili black kontam da je ibanez neprevazidjen.
koliko sam ja zakljucio (nije da imam neko preterano iskustvo) na ibanezu se ubedljivo najlakse svira, ortak ima ibaneza i to nekog raspalog i uvek kad dodjem kod njega sviram ko majmun i ne verujem da ja u stvari umem da izvodim to sto izvodim:)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 14 Jan 2008, 15:30

moj glas ide gibsonu...Jednostavno,zvuci lepo i na cleanu i na distorziji...Fender nije bas za metal ,ustvari moze,ali bi izgledalo smesno,i zvucalo bi smesno :lol: ..Ibanez,mama za distorziju,ali clean nije dovoljno ubedljiv,kao da je vestacki. :grummel_2: ..Znaci,ostaje Gibson... :lol:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Jan 2008, 15:56

Fender ne moze metal?!
Vi ocigledno niste culi Rocketovog badija na Kritikalovoj Dajmbeg distorziji
To sto ste vi svirali vesla od fendera na drajvovima od sobnih pojacala nije nikakvo merilo :wink:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 14 Jan 2008, 16:11

Ne bih sad da pljujem po Rollovom Fenderu, ali kad si vec uzeo njegovog Badija u usta(hahahah ovo zvuci perverzno)... Ne moze.
Sada(tj pre par meseci :) ) nakon promene magneta se lepo ponasa sa distorzijom. Sa stock Fender magnetima je bilo nedefinisano...muljavo? Ibanez PSND hum (najgori magnet koji ibanez stavlja na svoje gitare) jede za dorucak Badija i sa starim magnetima i sa DiMarzio Heavy Blues 2 i DiMarzio Blue Velvet koje smo menjali Roll i ja.
E sad...uvek mozes da nabudzis neki emg u Fender i kazes da je to Metal-masina...ali to onda vise nije onaj fender :lol: :lol: :lol:

Naravno na cleanu je obrnuta prica.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Jan 2008, 16:28

Ok, ok, al sad krenu prica single vs. hum...
Inace postoje i HH fenderi koji ne zvuce nista losije od bilo koje druge gitare sa hambakerima
Ponavljam opet ova tema je glupa i svodi se na pricu: "moja gitara je bolja od tvoje", nista vise

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 14 Jan 2008, 17:38

Pa kad pogledas i jeste glupa :D To su tri potpuno razlicite firme sa tri potpuno razlicita zvuka koje prozivode gitare za tri potpuno razlicite ciljne grupe. S' tim da Gibson eventualno moze da pokrije i vase clean a i distorzija-zahteve. I to samo ako gledamo najpoznatije modele doticnoh proizvodjaca... I Ibanez ima ARC seriju koja zadire u sferu clean zvuka..a i fender ima fat strat koji opet napada Ibanez RG i blablablalbalblalblabllablablalba...
Ustvari glupo je to sto neki suvise ozbiljno ovo shvataju...ja sam kontao da ce tema biti zabavanija.

Sezax

Post by Sezax » 14 Jan 2008, 18:22

Pa ti je cini zabavnom mi cemo te ptatiti. :mrgreen:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 14 Jan 2008, 19:35

Sezax wrote:Na Fenderu mi se nista ne svidja.Da krenemo od gore prema dole:Headstock masivan i odvratan izgleda kao jedan dio muskog polnog organa

Gde to nadje, majkle ti!!? Ne bih rekao da headstock Fendera ima ikakve slicnosti sa doticnim, pre ce biti da si ti malo perverzan :mrgreen:

Inace mnogi misle da Fenderove gitare ne mogu da sviraju nista osim bluesa, sto nije tacno, Fender se mnogo koristi i u rock muzici - samo cu napomenuti Gilmour-a i Knopfler-a, a ima ga i u metalu - Iron Maiden (ranije je samo Dave Murray svirao Stratocastera, pa su zadnjih godina poceli i Adrian i Jannick) ili naprimer, od svih nas omrazeni, Yngwie Malmsteen.
Dakle, Fender pokriva vise muzickih zanrova nego sto ce Ibanez ikada moci, hajde da vas vidim da odsvirate Brothers In Arms ili Another Brick in the Wall na Ibanezu.

kljaja

Post by kljaja » 14 Jan 2008, 20:11

Moze se to odsvirat al nije to to a sto se tice teme necu da komentarisem posto gibsona nisam imao prilike da sviram sto se tice fendera i ibaneza predobre su da ih komentarisem .

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jan 2008, 20:17

E stvarno ako imas polni organ kao glava fendera nesto gadno ne valja :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 14 Jan 2008, 21:05

Funkomat wrote:E stvarno ako imas polni organ kao glava fendera nesto gadno ne valja :D

:lol: :lol: :lol:

Sezax

Post by Sezax » 14 Jan 2008, 21:13

Pa onaj vrh skroz naravno da nisam mislio na cijeli headstock.Koristite mastu malo (ako je imate...).Ili u krajnjoj liniji izvadite k***C iz gaca pa uporedite....

P.S. Knight jel ti sad zanimljivije?? :lol: :lol: :lol:

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 14 Jan 2008, 22:14

Ako vec gledamo izgled...
Zvuk Ibaneza ne volim, bar ne tih Ibaneza, koje obican smrtnik moze da kupi.
ALI
Po meni jedan od najlepsih gitara ikada napravljena je ova:

Image

Post Reply